Voedingssupplementen

Tips
immuunsysteem verbeteren

Hoe mijn immuunsysteem verbeteren?

Een sterk immuunsysteem is het beste wapen tegen ziektes. Wil jij je immuunsysteem versterken? Lees hieronder meer over hoe het immuunsysteem werkt, je immuunsysteem verbeteren, symptomen van een slecht immuunsysteem en welke supplementen kunnen helpen om je immuunsysteem te boosten.

Categories: Voedingssupplementen
Lees meer
14 mei 2021
Tips
jonge vrouw in vermoeide pose

Bloedarmoede: wat zijn de symptomen en wat kun je eraan doen?

Altijd moe, duizelingen en snel benauwd bij inspanningen… herken je dit? Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor zo’n algemeen gevoel van zwakte. Een van de meest voor de hand liggende oorzaken is bloedarmoede. Hoe weet je of je hieraan lijdt? En wat kun je doen?

Categories: Fit en gezond, Voedingssupplementen
Lees meer
12 maart 2021
Tips
vasten dieet concept

Wat zijn de voordelen van intermittent fasting en waar op letten?

Ben je gemotiveerd om je slechte gewoontes achter je te laten en gezonder te gaan leven dit jaar? Dan is intermittent fasting misschien iets voor jou. Intermittent fasting is een eetpatroon waarbij je periodes hebt waarbij je mag eten en periodes waarbij je moet vasten.

Categories: Voedingssupplementen
Lees meer
8 januari 2021
Tips
vrouw zit op wc

Wat kun je doen bij een blaasontsteking?

Vaak moeten plassen en een stekend, brandend gevoel: zeker de helft van alle vrouwen heeft weleens een blaasontsteking. Lees hier wat je aan een blaasontsteking kunt doen en hoe je dit pijnlijke ongemak kunt voorkomen.

Categories: Fit en gezond, Voedingssupplementen
Lees meer
27 november 2020
Tips

Beschermt vitamine D tegen corona?

In de media verschijnen steeds meer verhalen over de beschermende werking van vitamine D tegen corona. Volgens sommige experts verhoogt vitamine D de weerstand tegen deze infectie. En als je toch besmet raakt, verloopt de ziekte minder heftig. Waar of niet waar? De oplossing waar we allemaal reikhalzend naar uitzien of ijdele hoop? Kijken we naar de feiten.

Categories: Fit en gezond, Voedingssupplementen, Wintertips
Lees meer
9 november 2020
Tips
RainPharma

RainPharma: gezond van binnen en buiten

Soms willen in onze blog aandacht besteden aan een bepaald merk in ons assortiment omdat er een interessant verhaal achter zit. Zoals bij RainPharma, een nog jong, maar snel groeiend merk van eigen bodem.

Categories: Fit en gezond, Lichaamsverzorging, Voedingssupplementen
Lees meer
16 oktober 2020
Tips
Cholesterol verlagen

Cholesterol verlagen: dit kun je zelf doen

Wat is cholesterol? Cholesterol heeft een negatieve klank, maar dat is niet helemaal terecht. Cholesterol is een vetachtige stof die essentieel is voor onze gezondheid. Ons lichaam heeft cholesterol nodig om cellen, hormonen, vitamine D en galzuren aan te maken. Cholesterol wordt zowel aangemaakt in ons lichaam als opgenomen uit voedsel. Goede en slechte cholesterol De medische wetenschap onderscheidt twee soorten cholesterol, namelijk HDL en LDL. HDL (high density lipoproteïne) wordt bestempeld als goed, omdat het HDL-eiwit de cholesterol uit de organen wegvoert. LDL (low density lipoproteïne) doet het omgekeerde en brengt de vetstof van de lever naar de verschillende […]

Categories: Fit en gezond, Voedingssupplementen
Lees meer
11 augustus 2020
Tips
Vitamine C

Vitamine C, vraag & antwoord

Hoeveel vitamine C heeft je lichaam elke dag nodig en welke voedselproducten bevatten het meest? Kun je er ook teveel van binnenkrijgen? Wanneer is het raadzaam om een supplement te nemen? De apotheker geeft antwoord op veelgestelde vragen.

Categories: Voedingssupplementen
Lees meer
20 januari 2020
Tips

Supplementen bij een vegetarische levensstijl: nodig of niet?

Steeds meer mensen kiezen voor een vegetarische levensstijl. Daar zijn tal van goede redenen voor. Een vegetarisch dieet kan helpen bij de preventie van ziekten, en veel mensen die ertoe overgaan voelen zich fitter en gezonder. Respect voor dieren is een ander argument, en ook uit milieuoogpunt zijn er belangrijke voordelen.

Categories: Voedingssupplementen
Lees meer
22 maart 2019
Tips
curcuma

Kurkuma: wondermiddel of hype?

Kurkuma, of koenjit, zoals het ook wordt genoemd, is een specerij die wordt gewonnen uit de wortel van Curcuma longa, een plant die vooral in India voorkomt.

Categories: Fit en gezond, Voedingssupplementen
Lees meer
14 februari 2019

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer