Voedingssupplementen

Tips
macronutriënten

Een uitgebalanceerd dieet met macronutriënten

Een gezond en uitgebalanceerd dieet is essentieel voor het behoud van een goede gezondheid en het welzijn van ons lichaam. Ons lichaam heeft daarvoor een verscheidenheid aan voedingsstoffen nodig om optimaal te kunnen functioneren, en macronutriënten zijn daarbij van cruciaal belang.

Categories: Voedingssupplementen
Lees meer
28 juli 2023
Tips
glutenintolerantie

Hoe herken je glutenintolerantie?

Glutenintolerantie is een auto-immuunaandoening en je lichaam maakt afweerstoffen (antilichamen) aan tegen een eiwit dat in gluten voorkomt. Coeliakie is daarom niet hetzelfde als een allergie. Wanneer mensen over glutenallergie spreken, bedoelen ze eigenlijk meestal glutenintolerantie. Een glutenallergie bestaat eenvoudigweg niet.

Categories: Voedingssupplementen
Lees meer
17 juni 2022
Tips
tandpasta kiezen

Welke tandpasta kiezen?

Het is niet altijd evident om te weten welke tandpasta je het beste kunt kiezen, of welke het meest geschikt is voor jouw gebit. Elke tandpasta bestaat uit verschillende bestanddelen en daarom is het belangrijk te weten wat het onderscheid is tussen de verschillende types.

Categories: Voedingssupplementen
Lees meer
10 juni 2022
Tips
lactose-intolerantie

Wat is lactose intolerantie?

Lactose-intolerantie treedt op wanneer jouw dunne darm niet genoeg maakt van een spijsverteringsenzym dat lactase wordt genoemd. Wanneer de lactose die in onze voeding zit niet door het enzym lactase wordt afgebroken spreekt met van lactose-intolerantie.

Categories: Voedingssupplementen
Lees meer
10 september 2021
Tips
een koolhydraatarm dieet volgen

Een koolhydraatarm dieet volgen

Koolhydraatarme diëten leggen de nadruk op gezonde bronnen van koolhydraten, vetten en eiwitten om zo het risico op diabetes type 2 en hartaandoeningen te verlagen. Verschillende medische onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die een koolhydraatarm dieet volgen, sneller afvallen dan mensen die een vetarm dieet volgen.

Categories: Voedingssupplementen
Lees meer
9 juli 2021
Tips
vitamine B12

Vitamine B12 tekort: wat te doen?

Als je niet genoeg B12 hebt, kan dit leiden tot bloedarmoede, wat betekent dat je lichaam niet genoeg rode bloedcellen heeft om haar werk te doen. Hierdoor kun je je zwak en moe voelen. Vitamine B12 of foliumzuurtekort kan een breed scala aan symptomen veroorzaken.

Categories: Voedingssupplementen
Lees meer
25 juni 2021
Tips
immuunsysteem verbeteren

Hoe mijn immuunsysteem verbeteren?

Een sterk immuunsysteem is het beste wapen tegen ziektes. Wil jij je immuunsysteem versterken? Lees hieronder meer over hoe het immuunsysteem werkt, je immuunsysteem verbeteren, symptomen van een slecht immuunsysteem en welke supplementen kunnen helpen om je immuunsysteem te boosten.

Categories: Voedingssupplementen
Lees meer
14 mei 2021
Tips
jonge vrouw in vermoeide pose

Bloedarmoede: wat zijn de symptomen en wat kun je eraan doen?

Altijd moe, duizelingen en snel benauwd bij inspanningen… herken je dit? Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor zo’n algemeen gevoel van zwakte. Een van de meest voor de hand liggende oorzaken is bloedarmoede. Hoe weet je of je hieraan lijdt? En wat kun je doen?

Categories: Fit en gezond, Voedingssupplementen
Lees meer
12 maart 2021
Tips
vasten dieet concept

Wat zijn de voordelen van intermittent fasting en waar op letten?

Ben je gemotiveerd om je slechte gewoontes achter je te laten en gezonder te gaan leven dit jaar? Dan is intermittent fasting misschien iets voor jou. Intermittent fasting is een eetpatroon waarbij je periodes hebt waarbij je mag eten en periodes waarbij je moet vasten.

Categories: Voedingssupplementen
Lees meer
8 januari 2021
Tips
vrouw zit op wc

Wat kun je doen bij een blaasontsteking?

Vaak moeten plassen en een stekend, brandend gevoel: zeker de helft van alle vrouwen heeft weleens een blaasontsteking. Lees hier wat je aan een blaasontsteking kunt doen en hoe je dit pijnlijke ongemak kunt voorkomen.

Categories: Fit en gezond, Voedingssupplementen
Lees meer
27 november 2020

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer