Hoe zwangerschapstriemen voorkomen

crème zwangerschapsstriemen

Zwanger zijn is een mooie en bijzondere tijd voor veel vrouwen. Het brengt echter ook veranderingen met zich mee, zoals zwangerschapsstriemen. Deze ontsierende lijnen op de huid kunnen voor sommige vrouwen een bron van zorg zijn. Gelukkig zijn er manieren om deze striemen te voorkomen en jouw huid gezond en stralend te houden tijdens deze periode.

Tips om zwangerschapsstriemen te voorkomen

1. Hydrateer de huid

Het handhaven van een goede huidhydratatie is van essentieel belang om zwangerschapsstriemen te voorkomen. Gebruik een rijke, hydraterende crème of olie op de gebieden die gevoelig zijn voor striemen, zoals de buik, borsten en dijen. Probeer producten die collageen, elastine en vitamine E bevatten, omdat deze de huidelasticiteit kunnen bevorderen.

2. Regelmatige lichaamsbeweging

Regelmatig bewegen kan helpen bij het behouden van een gezond gewicht tijdens de zwangerschap en kan de huid strakker maken. Overleg met je arts over geschikte oefeningen tijdens de zwangerschap, zoals zwemmen, wandelen of zwangerschapsyoga.

3. Gezonde voeding

Een uitgebalanceerd dieet met voldoende vitaminen en mineralen kan de huidgezondheid bevorderen. Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C, E, A en zink, omdat deze kunnen bijdragen aan een gezonde huid en de vorming van collageen ondersteunen.

crème zwangerschapsstriemen kopen

4. Gewichtstoename in de gaten houden

Hoewel gewichtstoename onvermijdelijk is tijdens de zwangerschap, is het belangrijk om dit binnen de aanbevolen grenzen te houden. Te snelle gewichtstoename kan leiden tot een verhoogd risico op zwangerschapsstriemen.

5. Massages en huidverzorging

Overweeg om regelmatig je buik en andere gevoelige gebieden te masseren met een hydraterende crème of olie. Dit kan de bloedcirculatie verbeteren en de huidelasticiteit bevorderen.

Bio-Oil: Bio‑Oil is een gespecialiseerd huidverzorgingsproduct dat aanbevolen wordt als hulp bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens, striemen en ongelijkmatige teint.

Elastea Balsem: Tegen zwangerschapsstriemen. Vermindert de jeuk en het trekkerig gevoel van de huid

Eucerin pH5 verzorgende olie: Eucerin Verzorgende Olie verhoogt de elasticiteit van de gevoelige huid, zelfs tijdens de zwangerschap.

Rainpharma Sacred Seven Repair Oil: Een unieke mix van zeven kostbare plantaardige ingrediënten voedt, verzacht en beschermt de huid.

Crèmes voor zwangerschapsstriemen

Retinoïde crèmes, zoals tretinoïne, zijn beschikbaar op voorschrift van een arts. Ze bevatten vitamine A-derivaten en kunnen worden overwogen om de textuur van de huid enigszins te verbeteren en de verschijning van zwangerschapsstriemen te verminderen. Het is echter essentieel om te benadrukken dat het gebruik van retinoïde crèmes tijdens de zwangerschap ten zeerste wordt afgeraden, omdat ze schadelijk kunnen zijn voor de ontwikkeling van de foetus. Als je zwanger bent of van plan bent zwanger te worden, overleg dan altijd met je arts voordat je deze crèmes gebruikt.

Wil je nog meer te weten komen over dit onderwerp? Lees dan ook ons artikel ‘De juiste oogcrème tegen donkere kringen‘.

Categories: Lichaamsverzorging

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer