Alternatieve geneeswijzen: middelen voor gezondheid en hygiëne

Bekijk ons ruime aanbod aan producten voor alternatieve geneeskunde. Je vindt hier homeopathische geneesmiddelen terug, alsook allerlei hygiënische producten op basis van verschillende natuurlijke producten en oliën. Zoek op productnaam, merknaam of omschrijving of zoek uitgebreider in de verschillende categorieën links van deze tekst.

lees meer...
Merk
meer minder
Lijn
meer minder
Vorm
meer minder
Doelgroep
meer minder
Volume
meer minder
Categorieën
meer minder
3195 producten
Alternatieve geneeskunde
Alternatieve geneeskunde

Wat is alternatieve geneeskunde?

Onder alternatieve geneeskunde beschouwen we niet alleen alternatieve behandelingen, zoals homeopathie maar eveneens alternatieve geneeswijzen gebaseerd op natuurlijke bestandsmiddelen of op basis van andere producten naast de reguliere geneesmiddelen. We denken hier voornamelijk aan aromatherapie, Bachbloesems, bijenproducten, fytotherapie, gemmotherapie, licht- en warmte therapie, oliën, oligo-elementen, plantaardige olie en kruidenthee. Bekijk de relevante pagina om het aanbod bij Pharmazone.be te bekijken.

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie is de behandeling van klachten aan de hand van geuren. Dit kunnen mentale klachten zijn zoals stress, angst, slapeloosheid of andere spanningen maar ook fysieke problemen. De etherische oliën zouden bepaalde fysiologische effecten teweeg brengen die fysieke en mentale klachten verlichten en verhelpen.

Wat zijn bach-bloesems?

De therapie met bach-bloesems werd bedacht door de Engelse arts en homeopaat Edward Bach in de 20e eeuw. Bach geloofde dat bepaalde bloemen, planten en kruiden een bepaalde energie bevatten die helpt om negatieve gevoelens en mentale ongemakken weg te werken. Bij de behandeling met bach-bloesems worden er infusies gemaakt van de bloesems van bloemen of andere onderdelen van planten. Voor een infusie wordt een kom met water bedekt met de bloesems die vervolgens in de zon worden gezet of gekookt worden. Afhankelijk van de methode gaat de energie over in het water na een half uurtje (bij het koken) of na een paar uur (in de zon). Vervolgens wordt de infusie vermengd met een gelijke hoeveelheid alcohol, meestal brandy of cognac. Bach ontwikkelde 37 verschillende bloesemtherapieën waarvan je de meeste bij Pharmazone kunt bestellen.

Fytotherapie of kruidengeneeskunde

Fytotherapie, kruidentherapie of kruidengeneeskunde is een tak van de geneeskunde waarbij gezondheidsklachten worden behandeld met plantaardige middelen. Dit zijn plantendelen of extracten van planten, al dan niet bewerkt. De fytotherapie is gebaseerd op het geloof van de medicinale werking van geneeskrachtige kruiden gebaseerd op kennis van soms honderden of duizenden jaren terug. De fytotherapie kent dus ook verschillende tradities, gekaderd in de grote wetenschappelijke en geneeskundige stromingen. Bij Pharmazone.be vind je eveneens een ruim assortiment natuurlijke producten van A. Vogel, Dr Ernst, Tilman, Arkopharma of Herbalgem.

Gun je lichaam de zorg die het nodig heeft om perfect te functioneren. Laat je bijstaan door ons team van erkende apothekers om de producten te selecteren die het meest geschikt voor je zijn, zodat je je lichaam de broodnodige middelen niet ontzegt. In ons online assortiment vind je samen met onze hulp de alternatieve geneesmiddelen die je lichaam nodig heeft om gezond te blijven.

Ontdek ons volledige gamma aan producten voor alternatieve geneesmiddelen. Vraag raad aan onze apotheker en koop online bij Pharmazone.be.

Alternatieve geneeskunde

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Verzending binnen EU

  • Apotheek sinds 1974

8.9
151 beoordelingen in de laatste 12 maanden
93 beveelt ons aan
9
Gemakkelijk besteld en snel geleverd

Duidelijke website en prima service

Aanbevelen? Ja
10
Top

Top product. Snel leverbaar.

Aanbevelen? Ja
10
Super goe

Hier koop ik nog

Aanbevelen? Ja
10
Perfect

Het bestelde product was al gekend. Wel zeer snelle levering.

Aanbevelen? Ja