Wintertips

Tips
triest ongelukkig mooi tienermeisje

Wat te doen tegen winterdepressie?

Voel je je depressief tijdens deze gure wintermaanden? Misschien heb je te maken met Seizoensafhankelijke Depressie, ook wel bekend als winterdepressie. Seasonal affective disorder (SAD) is een stoornis waarbij mensen met een normale geestelijke gezondheid tijdens de winter depressieve symptomen vertonen.

Categories: Lichaamsverzorging, Wintertips
Lees meer
29 januari 2021
Tips
jonge vrouw in fitness kleding

5 tips om je goede voornemens vol te houden

Waarom hou je goede voornemens niet vol? De klok slaat twaalf. Je toast op het nieuwe jaar en voelt je super gemotiveerd om je slechte gewoontes achter je te laten en gezonder te gaan leven. Dit jaar gaat het lukken! Psychologen noemen dit ‘hete overtuigingen’. Tijdens de feestdagen doen we weinig, behalve overmatig eten en drinken. Daarna voelen we ons dik en ongezond, en de aandrang om gezonder te gaan leven is sterker dan ooit. Maar vastbeslotenheid is geen garantie voor succes. Wanneer je weer in je normale ritme komt, is je overtuiging een stuk minder ‘heet’. Het zijn de […]

Categories: Fit en gezond, Verslaving, Wintertips
Lees meer
1 januari 2021
Tips
jonge vrouw op zonnebank

Veilig onder de zonnebank, kan dat wel?

Met de nieuwe coronamaatregelen gaan we een bleke winter tegemoet. Een weekje wintersport of snel even naar de zon zit er niet echt in. Het alternatief is de zonnebank, maar moet je dat wel doen?

Categories: Lichaamsverzorging, Wintertips
Lees meer
18 december 2020
Tips
Zo zien gesprongen lippen eruit

10 tips tegen droge lippen

Droge lippen zijn een typisch probleem van de wintermaanden. De lucht is dan droger en de dunne huid van de lippen is daar erg gevoelig voor. Bij een koude wind krijg je snel last van schrale en gesprongen lippen. Heb je thuis de verwarming aan, dan is de lucht droger en krijg je sneller last van droge lippen.

Categories: Lichaamsverzorging, Wintertips
Lees meer
11 december 2020
Tips
tafel gedekt voor kerstdiner

Eerste hulp bij brandwonden

De feestdagen zijn de meest brandgevaarlijke tijd van het jaar. In de week van kerst en oud en nieuw lopen vijf keer zoveel mensen brandwonden op als gedurende de rest van het jaar. Lees hier wat je wel en juist niet moet doen bij een brandwond.

Categories: Fit en gezond, Wintertips
Lees meer
20 november 2020
Tips

Beschermt vitamine D tegen corona?

In de media verschijnen steeds meer verhalen over de beschermende werking van vitamine D tegen corona. Volgens sommige experts verhoogt vitamine D de weerstand tegen deze infectie. En als je toch besmet raakt, verloopt de ziekte minder heftig. Waar of niet waar? De oplossing waar we allemaal reikhalzend naar uitzien of ijdele hoop? Kijken we naar de feiten.

Categories: Fit en gezond, Voedingssupplementen, Wintertips
Lees meer
9 november 2020
Tips
une seringue contre la grippe

Wat je moet weten over de griepprik

Met de herfst in het land, is het voor veel mensen weer tijd om een griepprik of griepspuit te halen. Zoals met alle vormen van vaccinatie zijn er voor- en tegenstanders, maar vooral mensen die tot de risicogroepen behoren wordt aangeraden zich tegen griep te beschermen. En de enige manier waarop je dit kunt doen is nu eenmaal met een griepspuit.

Categories: Wintertips
Lees meer
30 september 2019
Tips

Verkoudheid of griep: wat is het verschil en wat kun je ertegen doen?

Een verstopte of lopende neus, keelpijn, bonzend hoofd, koorts en een slap gevoel… de symptomen van verkoudheid en griep lijken veel op elkaar. Toch zijn het twee verschillende aandoeningen en ze hebben een andere oorzaak en een ander verloop.

Categories: Wintertips
Lees meer
24 januari 2019
Tips

Reisapotheek voor de wintersport

We zitten midden in het wintersportseizoen en veel landgenoten verruilen voor een weekje ons vlakke land voor de bergen. Een forse uitdaging als je er even bij stilstaat. Want we gaan dingen doen die we normaal niet doen, spieren gebruiken die we eigenlijk nooit gebruiken en risico’s nemen die we gewoonlijk vermijden.

Categories: Wintertips
Lees meer
21 januari 2019

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer