Wintertips

Tips
bedwantsen bestrijden

Bedwantsen voorkomen en bestrijden

In deze blogpost gaan we dieper in op een probleem dat de laatste maanden steeds vaker voorkomt. Het zorgt voor veel ongemak, vooral in de steden: bedwantsen. Deze kleine insecten kunnen in jouw slaapkamer opduiken en leiden tot jeuk, huidirritatie en zelfs slaapproblemen. Maar geen zorgen, we staan klaar met effectieve oplossingen om bedwantsen te bestrijden en je nachtrust te herstellen.

Categories: Wintertips
Lees meer
1 december 2023
News
vrouw met Black Friday draagtas

50% Black Friday korting op RainPharma

Pharmazone viert dit jaar Black Friday met een geweldige kortingsactie. Van 17 tot en met 27 november koop je tientallen producten van RainPharma met kortingen van 50% en 25%. Is dit wat voor jou? Wees er dan snel bij, want voor alle aanbiedingen geldt: zolang de voorraad strekt.

Categories: Wintertips
Lees meer
14 november 2023
Tips
uitgedroogde knokkels

Voorkomen en behandelen van uitgedroogde knokkels

Tijdens de winter hebben onze handen, en knokkels specifiek, een grotere kans om extreem droog of zelfs ruw te worden en te barsten, en zo kunnen er kloven gaan ontstaan. De hoofdschuldige van kloven op de knokkels? Gebrek aan vocht. In de winter daalt de luchtvochtigheid in de buitenlucht namelijk en dit verhoogt de kans op kloven op de knokkels en huid van de handen.

Categories: Wintertips
Lees meer
28 januari 2022
Tips
vrouw met griep

Wat doen bij griep bij kinderen?

Griep wordt veroorzaakt door het griepvirus of influenzavirus. De griep kan iedereen treffen, maar voor sommige mensen is er een hoger risico op ernstige ziekten en complicaties. Griep bij kinderen is heel normaal en als je kind griep heeft, kan hij of zij zich flink ziek voelen. Hoe herken je echter de symptomen?

Categories: Wintertips
Lees meer
1 oktober 2021
Tips
EHBO-doos met pillen op tafel binnenshuis

Wat moet er in een EHBO-koffer zitten?

Elk bedrijf moet een EHBO-doos bezitten maar ook in je eigen huis is het aan te raden om een EHBO-koffer of verbanddoos klaar te hebben in het geval van een ongeluk. De inhoud van een EHBO-koffer betreft het geheel van noodzakelijke handelingen die er op gericht zijn de gevolgen van een ongeval of een traumatische of niet-traumatische aandoening te beperken.

Categories: Lichaamsverzorging, Wintertips, Zomertips
Lees meer
20 augustus 2021
Tips
triest ongelukkig mooi tienermeisje

Wat te doen tegen winterdepressie?

Voel je je depressief tijdens deze gure wintermaanden? Misschien heb je te maken met Seizoensafhankelijke Depressie, ook wel bekend als winterdepressie. Seasonal affective disorder (SAD) is een stoornis waarbij mensen met een normale geestelijke gezondheid tijdens de winter depressieve symptomen vertonen.

Categories: Lichaamsverzorging, Wintertips
Lees meer
29 januari 2021
Tips
jonge vrouw in fitness kleding

5 tips om je goede voornemens vol te houden

Waarom hou je goede voornemens niet vol? De klok slaat twaalf. Je toast op het nieuwe jaar en voelt je super gemotiveerd om je slechte gewoontes achter je te laten en gezonder te gaan leven. Dit jaar gaat het lukken! Psychologen noemen dit ‘hete overtuigingen’. Tijdens de feestdagen doen we weinig, behalve overmatig eten en drinken. Daarna voelen we ons dik en ongezond, en de aandrang om gezonder te gaan leven is sterker dan ooit. Maar vastbeslotenheid is geen garantie voor succes. Wanneer je weer in je normale ritme komt, is je overtuiging een stuk minder ‘heet’. Het zijn de […]

Categories: Fit en gezond, Verslaving, Wintertips
Lees meer
1 januari 2021
Tips
jonge vrouw op zonnebank

Veilig onder de zonnebank, kan dat wel?

Met de nieuwe coronamaatregelen gaan we een bleke winter tegemoet. Een weekje wintersport of snel even naar de zon zit er niet echt in. Het alternatief is de zonnebank, maar moet je dat wel doen?

Categories: Lichaamsverzorging, Wintertips
Lees meer
18 december 2020
Tips
Zo zien gesprongen lippen eruit

10 tips tegen droge lippen

Droge lippen zijn een typisch probleem van de wintermaanden. De lucht is dan droger en de dunne huid van de lippen is daar erg gevoelig voor. Bij een koude wind krijg je snel last van schrale en gesprongen lippen. Heb je thuis de verwarming aan, dan is de lucht droger en krijg je sneller last van droge lippen.

Categories: Lichaamsverzorging, Wintertips
Lees meer
11 december 2020
Tips
tafel gedekt voor kerstdiner

Eerste hulp bij brandwonden

De feestdagen zijn de meest brandgevaarlijke tijd van het jaar. In de week van kerst en oud en nieuw lopen vijf keer zoveel mensen brandwonden op als gedurende de rest van het jaar. Lees hier wat je wel en juist niet moet doen bij een brandwond.

Categories: Fit en gezond, Wintertips
Lees meer
20 november 2020

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer