Zomertips

Tips
longonsteking

Symptomen en behandeling longontsteking

Een longontsteking is zwelling of ontsteking van het weefsel in een of beide longen. Virussen, bacteriën en schimmels kunnen een longontsteking veroorzaken. Hoe kun je een longontsteking behandelen? Een milde longontsteking kan vaak gewoon thuis behandeld worden door te rusten of door antibiotica te nemen.

Categories: Fit en gezond, Lichaamsverzorging, Zomertips
Lees meer
17 september 2021
Tips
EHBO-doos met pillen op tafel binnenshuis

Wat moet er in een EHBO-koffer zitten?

Elk bedrijf moet een EHBO-doos bezitten maar ook in je eigen huis is het aan te raden om een EHBO-koffer of verbanddoos klaar te hebben in het geval van een ongeluk. De inhoud van een EHBO-koffer betreft het geheel van noodzakelijke handelingen die er op gericht zijn de gevolgen van een ongeval of een traumatische of niet-traumatische aandoening te beperken.

Categories: Lichaamsverzorging, Wintertips, Zomertips
Lees meer
20 augustus 2021
Tips
vrouw met knee brace

Welke kniebrace heb ik nodig?

Kniepijn is een van de meest voorkomende klachten bij mensen van bijna alle leeftijden. Een kneebrace kan daarbij helpen door knieondersteuning te bieden en bij het voorkomen van pijn en slijtage aan het kniegewricht. Er bestaan verschillende soorten kniebraces waaruit je kunt kiezen, van sleeves tot compressiebrace en van scharnierende braces tot kniebanden met open of gesloten patella.

Categories: Lichaamsverzorging, Zomertips
Lees meer
30 juli 2021
Tips
vrouw met pijnlijke voeten

Hoe behandel je kloofjes tussen tenen?

Kloven tussen de tenen ontstaan vaak door overmatige transpiratie of langdurig contact met vocht. De huid tussen de tenen wordt door de vochtigheid beschadigd en dit creëert de ideale omgeving voor voetschimmel. Kloven tussen de voeten kunnen echter ook ontstaan door droge voeten of door het dragen van verkeerd schoeisel.

Categories: Fit en gezond, Lichaamsverzorging, Zomertips
Lees meer
18 juni 2021
Tips
Wat te doen bij zonnebrand?

Wat te doen bij zonnebrand?

Zonnebrand kun je op een zomerse dag snel oplopen. Voor kwetsbare huidtypen is tien minuten in de volle zon vaak al genoeg. Het kan bij een rode huid blijven of ernstigere symptomen veroorzaken. Hier vertellen we wat je kunt doen bij verschillende graden van verbranding en we geven tips om zonnebrand te voorkomen.

Categories: Lichaamsverzorging, Zomertips
Lees meer
24 juli 2020
Tips
Insectenbeten voorkomen en behandelen

Insectenbeten voorkomen en behandelen

Insectenbeet of insectensteek? “Insectenbeet” en “insectensteek” worden vaak door elkaar gebruikt, maar er is een duidelijk verschil tussen beide ongemakken. Een insectenbeet is een beet van een insect om bloed te zuigen of ter verdediging. Meestal zijn insectenbeten afkomstig van (de vrouwtjes van) insecten als muggen, vlooien, dazen, bedwantsen en luizen. Een insectensteek wordt toegebracht door een angel. Stekende insecten zijn bijen, wespen en mieren. Bij een steek wordt gif in de wond gebracht, en het resultaat is gewoonlijk pijnlijker dan bij een beet. Symptomen Muggensteek: een rood, jeukend bultje. Bijensteek: een pijnlijke beet, die de huid laat opzwellen. Soms ontstaat er een bult die eerst […]

Categories: Zomertips
Lees meer
24 juli 2020
zonnecrème factor

Wat is mijn zonnecrème factor?

Zonnecrèmes beschermen tegen bepaalde schadelijke gevolgen van zonnestraling. Hoeveel bescherming ze bieden is afhankelijk van de beschermingsfactor. En hoeveel bescherming je nodig hebt, is weer afhankelijk van zaken als huidtype, de kracht van de zon en de duur van blootstelling aan het zonlicht. Hier geven we advies over de beschermingsfactor die je het best kunt kiezen.

Categories: Fit en gezond, Lichaamsverzorging, Zomertips
Lees meer
13 juli 2020
Tips
vrouw op vakantie

Vakantie: 5 tips voor je reisapotheek

Of je nu naar de Thaise jungle of de Belgische kust trekt, het is aan te raden om een goede reisapotheek mee te nemen. Op deze manier ben je voorbereid op de meeste kleine en iets grotere ongemakken.

Categories: Zomertips
Lees meer
26 juni 2020
Tips
Kind met hoofdjeuk

Als je kind met luizen thuiskomt

Nu de scholen weer gaan beginnen, is de kans niet denkbeeldig dat je kind met hoofdluis thuiskomt. Luizen zijn een traditioneel probleem op scholen. Dat heeft niets met hygiëne te maken en het is een misvatting dat ze vooral bij ‘vuile’ kinderen voorkomen. Luizen zijn beweeglijke beestjes, die zich verspreiden via contact van haar tegen haar en via kledingstukken.

Categories: Lichaamsverzorging, Zomertips
Lees meer
26 augustus 2019
Tips
waarschuwing-processierups

Processierupsen, wat kun je er tegen doen?

De eikenprocessierups is dit jaar overal. Scholen worden gesloten, kampen, festivals en sportevenementen worden verzet of afgelast. De ‘jeukrups’, zoals hij ook wordt genoemd, veroorzaakt meer ellende dan ooit en dat zal nog wel een maandje zo blijven.

Categories: Zomertips
Lees meer
27 juni 2019

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer