Zomertips

Tips
EHBO-kit vakantie

Op vakantie: hoe op je gezondheid blijven letten

Augustus is de vakantiemaand bij uitstek. Velen van ons hebben uitgekeken naar dit moment, waar we even kunnen ontsnappen aan de dagelijkse sleur en kunnen genieten van ontspanning en avontuur. Of je nu naar een exotische bestemming reist of een rustige vakantie in eigen land plant, het is belangrijk om tijdens je vakantie op je gezondheid te blijven letten.

Categories: Zomertips
Lees meer
4 augustus 2023
Tips
vitamine D en zonlicht

De kracht van zonlicht: Vitamine D en een gezond lichaam

In onze drukke levensstijl is het soms gemakkelijk om de eenvoudige genoegen van de natuur over het hoofd te zien. Neem bijvoorbeeld zonlicht – een bron van energie en vitaliteit die vaak wordt onderschat. Naast het opfleuren van onze stemming en het verlichten van stress, speelt zonlicht ook een cruciale rol bij het bevorderen van een gezond lichaam. Een van de belangrijkste voordelen van blootstelling aan de zon is de productie van vitamine D.

Categories: Zomertips
Lees meer
23 juni 2023
Tips
bedwantsen bestrijden

Hoe kun je bedwantsen uitroeien?

Bedwantsen kun je in principe het hele jaar door last van hebben, maar de besmettingen zijn vaak het ergst wanneer mensen terugkomen van hun vakantie, op het einde van de zomer, begin van de herfst. Elk seizoen brengt een andere beestje met zich mee en in de herfst zien we vaker spinnen, vlooien en ook bedwantsen. Dit is wat je moet weten over het bestrijden van bedwantsen.

Categories: Zomertips
Lees meer
12 augustus 2022
Tips
wat doen bij voorjaarsmoeheid

Oorzaak en symptomen voorjaarsmoeheid

Hoewel voorjaarsmoeheid geen echte medische of psychologische aandoening is, zijn er wel degelijk redenen waarom men zich in deze tijd van het jaar extra moe of uitgeput kan voelen. Lentevermoeidheid treft meer dan de helft van de mensen over de hele wereld en vooral vrouwen hebben hiermee te maken.

Categories: Zomertips
Lees meer
13 mei 2022
Tips
longonsteking

Symptomen en behandeling longontsteking

Een longontsteking is zwelling of ontsteking van het weefsel in een of beide longen. Virussen, bacteriën en schimmels kunnen een longontsteking veroorzaken. Hoe kun je een longontsteking behandelen? Een milde longontsteking kan vaak gewoon thuis behandeld worden door te rusten of door antibiotica te nemen.

Categories: Fit en gezond, Lichaamsverzorging, Zomertips
Lees meer
17 september 2021
Tips
EHBO-doos met pillen op tafel binnenshuis

Wat moet er in een EHBO-koffer zitten?

Elk bedrijf moet een EHBO-doos bezitten maar ook in je eigen huis is het aan te raden om een EHBO-koffer of verbanddoos klaar te hebben in het geval van een ongeluk. De inhoud van een EHBO-koffer betreft het geheel van noodzakelijke handelingen die er op gericht zijn de gevolgen van een ongeval of een traumatische of niet-traumatische aandoening te beperken.

Categories: Lichaamsverzorging, Wintertips, Zomertips
Lees meer
20 augustus 2021
Tips
vrouw met knee brace

Welke kniebrace heb ik nodig?

Kniepijn is een van de meest voorkomende klachten bij mensen van bijna alle leeftijden. Een kneebrace kan daarbij helpen door knieondersteuning te bieden en bij het voorkomen van pijn en slijtage aan het kniegewricht. Er bestaan verschillende soorten kniebraces waaruit je kunt kiezen, van sleeves tot compressiebrace en van scharnierende braces tot kniebanden met open of gesloten patella.

Categories: Lichaamsverzorging, Zomertips
Lees meer
30 juli 2021
Tips
vrouw met pijnlijke voeten

Hoe behandel je kloofjes tussen tenen?

Kloven tussen de tenen ontstaan vaak door overmatige transpiratie of langdurig contact met vocht. De huid tussen de tenen wordt door de vochtigheid beschadigd en dit creëert de ideale omgeving voor voetschimmel. Kloven tussen de voeten kunnen echter ook ontstaan door droge voeten of door het dragen van verkeerd schoeisel.

Categories: Fit en gezond, Lichaamsverzorging, Zomertips
Lees meer
18 juni 2021
Tips
Wat te doen bij zonnebrand?

Wat te doen bij zonnebrand?

Zonnebrand kun je op een zomerse dag snel oplopen. Voor kwetsbare huidtypen is tien minuten in de volle zon vaak al genoeg. Het kan bij een rode huid blijven of ernstigere symptomen veroorzaken. Hier vertellen we wat je kunt doen bij verschillende graden van verbranding en we geven tips om zonnebrand te voorkomen.

Categories: Lichaamsverzorging, Zomertips
Lees meer
24 juli 2020
Tips
Insectenbeten voorkomen en behandelen

Insectenbeten voorkomen en behandelen

Insectenbeet of insectensteek? “Insectenbeet” en “insectensteek” worden vaak door elkaar gebruikt, maar er is een duidelijk verschil tussen beide ongemakken. Een insectenbeet is een beet van een insect om bloed te zuigen of ter verdediging. Meestal zijn insectenbeten afkomstig van (de vrouwtjes van) insecten als muggen, vlooien, dazen, bedwantsen en luizen. Een insectensteek wordt toegebracht door een angel. Stekende insecten zijn bijen, wespen en mieren. Bij een steek wordt gif in de wond gebracht, en het resultaat is gewoonlijk pijnlijker dan bij een beet. Symptomen Muggensteek: een rood, jeukend bultje. Bijensteek: een pijnlijke beet, die de huid laat opzwellen. Soms ontstaat er een bult die eerst […]

Categories: Zomertips
Lees meer
24 juli 2020

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer