Pharmazone blog

Tips
schimmelnagel erkennen

Hoe schimmelnagel herkennen en behandelen?

Wat zijn schimmelnagels of kalknagels? Schimmelnagels zijn teen- of vingernagels die met schimmel geïnfecteerd zijn. Schimmelnagel is te herkennen aan gele verkleuring en verbrokkeling van de nagel. Een schimmelnagel wordt veroorzaakt door schimmels die in en onder de nagel groeien.

Categories: Fit en gezond, Lichaamsverzorging
Lees meer
16 juli 2021
Tips
een koolhydraatarm dieet volgen

Een koolhydraatarm dieet volgen

Koolhydraatarme diëten leggen de nadruk op gezonde bronnen van koolhydraten, vetten en eiwitten om zo het risico op diabetes type 2 en hartaandoeningen te verlagen. Verschillende medische onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die een koolhydraatarm dieet volgen, sneller afvallen dan mensen die een vetarm dieet volgen.

Categories: Voedingssupplementen
Lees meer
9 juli 2021
Tips
slapeloosheid

Wat kun je doen tegen tegen slapeloosheid?

Lig je soms uren wakker omdat je de slaap niet kan vatten? Iedereen heeft het wel eens dat ze niet makkelijk in slaap kunnen vallen, maar als dit blijft duren kan dit slaaptekort een ernstig probleem worden. In de meeste gevallen zijn er geen duidelijke oorzaken van slapeloosheid. Het begint met een paar nachten slecht slapen en vervolgens kan een vicieuze cirkel gaan ontstaan.

Categories: Fit en gezond, Lichaamsverzorging
Lees meer
2 juli 2021
Tips
vitamine B12

Vitamine B12 tekort: wat de doen?

Als je niet genoeg B12 hebt, kan dit leiden tot bloedarmoede, wat betekent dat je lichaam niet genoeg rode bloedcellen heeft om haar werk te doen. Hierdoor kun je je zwak en moe voelen. Vitamine B12 of foliumzuurtekort kan een breed scala aan symptomen veroorzaken.

Categories: Voedingssupplementen
Lees meer
25 juni 2021
Tips
vrouw met pijnlijke voeten

Hoe behandel je kloofjes tussen tenen?

Kloven tussen de tenen ontstaan vaak door overmatige transpiratie of langdurig contact met vocht. De huid tussen de tenen wordt door de vochtigheid beschadigd en dit creëert de ideale omgeving voor voetschimmel. Kloven tussen de voeten kunnen echter ook ontstaan door droge voeten of door het dragen van verkeerd schoeisel.

Categories: Fit en gezond, Lichaamsverzorging, Zomertips
Lees meer
18 juni 2021
Tips
Welk kussen kiezen?

Welk hoofdkussen moet je kiezen?

Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het hebben van een goede nachtrust. Zeker het hebben van een goed hoofdkussen is cruciaal. Het beste is een kussen waarop je hoofd in een min of meer rechte lijn ligt met je ruggengraat. Hoe kies ik echter welk kussen geschikt is voor mij?

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
11 juni 2021
Tips
Mediterrane salade

Is het mediterrane dieet gezond?

Het mediterrane voedingspatroon is een goede keuze voor je dieet. Het mediterraans dieet is gebaseerd op het traditionele voedsel dat mensen in 1960 aten in landen als Italië en Griekenland. Onderzoekers merkten namelijk op dat de inwoners uit het zuiden van Europa uitzonderlijk gezond waren in vergelijking met andere bevolkingsgroepen.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
4 juni 2021
Tips
vrouw is misselijk

Wat kun je doen tegen misselijkheid?

Wat te doen tegen Misselijkheid? Misselijkheid is het gevoel te moeten braken of overgeven zonder dat het ook noodzakelijk effectief gebeurt. Misselijkheid betekent dat je je ongemakkelijk voelt, vooral in de maagstreek. Misselijkheid gaat meestal ook gepaard met een gebrek aan eetlust.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
28 mei 2021
Tips
Vrouw met Aloë Vera plant

De voordelen van Aloë Vera

Aloë Vera is de gel-achtige substantie uit de bladeren van de Aloë Vera plant en vanwege de vele eigenschappen van het Aloë Vera sap, wordt de plant tegenwoordig gekweekt om te gebruiken in drankjes en in cosmeticaproducten.

Categories: Alternatieve geneeskunde, Fit en gezond
Lees meer
21 mei 2021
Tips
immuunsysteem verbeteren

Hoe mijn immuunsysteem verbeteren?

Een sterk immuunsysteem is het beste wapen tegen ziektes. Wil jij je immuunsysteem versterken? Lees hieronder meer over hoe het immuunsysteem werkt, je immuunsysteem verbeteren, symptomen van een slecht immuunsysteem en welke supplementen kunnen helpen om je immuunsysteem te boosten.

Categories: Voedingssupplementen
Lees meer
14 mei 2021

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer