Pharmazone blog

Tips
contactlenzen vloeistof

Welke contactlenzen zijn geschikt voor jou?

Een contactlens lens is een dun, gebold glaasje dat direct op het oogoppervlak wordt geplaatst. Ze zijn ontworpen om brekingsfouten te corrigeren en de gezondheid van het oog te behouden. Ze drijven op de traanfilmlaag (lipidenlaag) op het oppervlak van het hoornvlies. Deze oculaire prothetische apparaten worden wereldwijd door meer dan 150 miljoen mensen gebruikt.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
23 september 2022
Tips
bloedneus stoppen

Hoe krijg je een bloedneus en hoe bloedneus stoppen?

Een bloedneus treedt op wanneer een van de bloedvaten in het slijmvlies van de neus barst. Neusbloedingen kunnen worden veroorzaakt door een infectie, verwonding, allergische reactie en natuurlijk ook door peuteren in de neus of door te hard de neus te snuiten. Neusbloedingen kunnen beangstigend zijn, maar in de meeste gevallen hoef je zich hier helemaal niet ongerust over te maken. En neusbloeding kan heel vlug over zijn of kan tot 15 minuten duren.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
16 september 2022
Tips
lekker gezond ontbijt

Hoe gezond ontbijten?

Een ongezonde maaltijd betekent dat je kiest voor bewerkte voedingsmiddelen, kunstmatige smaakstoffen en suikers, voedingsadditieven, en voedingsmiddelen met veel zout en verzadigd vet. Dit zijn allemaal voedingsmiddelen die je vol zullen laten voelen maar veel minder bijdragen dan groenten, fruit, ongeraffineerde granen, eiwitten en gezonde vetten.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
9 september 2022
Tips
fibromyalgie nek

Wat is fibromyalgie en is het te behandelen?

Wat zijn de symptomen van fibromyalgie? De belangrijkste klachten bij fibromyalgie zijn pijn aan spieren en het bindweefsel, stijfheid en moeheid. De pijn kan van plaats naar plaats verschuiven, maar om aan de criteria voor een diagnose te voldoen, moet je gedurende ten minste drie maanden pijn hebben ervaren.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
2 september 2022
Tips
opgeblazen buik verhelpen

Wat te doen tegen opgeblazen buik?

Wat is de oorzaak van een opgeblazen buik? Een opgeblazen of opgezwollen gevoel in de maag of darmen kan op verschillende manieren ontstaan. In de meeste gevallen gaat het om gassen die geproduceerd worden in de darmen.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
26 augustus 2022
Tips
onregelmatige menstruatie

Wat te doen tegen onregelmatige ongesteldheid?

De gemiddelde menstruatiecyclus duurt 28 dagen, hoewel het normaal is dat deze iets korter of langer kan duren. Een onregelmatige menstruatie betekent met andere woorden een menstruatiecyclus waarbij het niet meer duidelijk is wanneer deze begint of eindigt. De medische term voor een onregelmatige menstruatie is oligomenorroe.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
19 augustus 2022
Tips
bedwantsen bestrijden

Hoe kun je bedwantsen uitroeien?

Bedwantsen kun je in principe het hele jaar door last van hebben, maar de besmettingen zijn vaak het ergst wanneer mensen terugkomen van hun vakantie, op het einde van de zomer, begin van de herfst. Elk seizoen brengt een andere beestje met zich mee en in de herfst zien we vaker spinnen, vlooien en ook bedwantsen. Dit is wat je moet weten over het bestrijden van bedwantsen.

Categories: Zomertips
Lees meer
12 augustus 2022
Tips
erythrasma in de nek

Hoe kun je erythrasma behandelen?

Erythrasma is een oppervlakkige huidinfectie die bruine, schilferige huidvlekken veroorzaakt. Deze aandoening wordt ook wel cutaan erythrasma genoemd en is meestal een aanhoudende of langdurige gezondheidstoestand.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
5 augustus 2022
Tips
shampoo tegen roos

Wat doen tegen hoofdroos?

Hoofdroos of simpelweg roos is een veelvoorkomende aandoening waarbij de huid op de hoofdhuid gaat schilferen. Deze aandoening is niet besmettelijk of ernstig, maar kan soms wel gênant zijn in het sociale leven en het is daarnaast ook moeilijk te behandelen.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
29 juli 2022
Tips
keratosis pilaris behandelen

Alles wat je moet weten over keratosis pilaris

Keratosis pilaris is een veelvoorkomende, autosomaal dominante, genetische aandoening van de haarzakjes van de huid, die wordt gekenmerkt door het verschijnen van mogelijk jeukende, kleine, kippenvelachtige bultjes, met verschillende gradaties van roodheid of ontsteking. Maar liefst 40 procent van de Belgen heeft keratosis pilaris of wat ook soms wel ‘strawberry skin’ genoemd wordt.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
22 juli 2022

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer