Pharmazone blog

Tips
Maagzweer symptomen

Hoe een maagzweer herkennen en behandelen?

Een maagzweer, ook wel bekend als een peptische zweer, is een aandoening die het slijmvlies van de maag of de dunne darm aantast. Hoewel maagzweren vaak worden geassocieerd met stress en een ongezonde levensstijl, zijn ze eigenlijk het resultaat van een complex samenspel van factoren, waaronder de bacterie Helicobacter pylori en het gebruik van niet-steroïde ontstekingsremmende geneesmiddelen (NSAID’s).

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
24 november 2023
News
vrouw met Black Friday draagtas

50% Black Friday korting op RainPharma

Pharmazone viert dit jaar Black Friday met een geweldige kortingsactie. Van 17 tot en met 27 november koop je tientallen producten van RainPharma met kortingen van 50% en 25%. Is dit wat voor jou? Wees er dan snel bij, want voor alle aanbiedingen geldt: zolang de voorraad strekt.

Categories: Wintertips
Lees meer
14 november 2023
Tips
gezonde hondenvoeding

Gezonde hondenvoeding kopen: waar op letten?

Een belangrijk aspect van het zorgen voor een gezonde en gelukkige hond is het verstrekken van voeding van hoge kwaliteit. De keuze van hondenvoeding speelt een cruciale rol in het algemeen welzijn van je harige metgezel. Met een overvloed aan opties op de markt kan het echter een uitdaging zijn om te bepalen wat nu precies de beste keuze is voor jouw trouwe viervoeter.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
10 november 2023
Tips
leesbril kopen

Waar op letten bij kopen leesbril

Het verhaal is maar al te bekend. Je zit gezellig op de bank, een boek in de hand of misschien wat werk dat aandacht vereist. Plots merk je dat je de tekst niet meer zo scherp kunt lezen. Je strekt je armen en probeert de tekst verder van je af te houden, maar het resultaat is niet veel beter. Het is duidelijk, het is tijd voor een leesbril. Maar hoe kies je nu de juiste leesbril?

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
3 november 2023
Tips
wegwerpluiers of herbruikbare luiers

Wegwerpluiers vs. Wasbare luiers: Wat is de beste keuze?

De wereld van luiers kan voor nieuwe ouders een doolhof lijken. Er zijn zoveel keuzes te maken, van merken en maten tot het type luier dat je wilt gebruiken. Twee van de meest voorkomende opties zijn wegwerpluiers en wasbare luiers. Beide hebben hun eigen voordelen en nadelen, en de keuze kan afhangen van je levensstijl, financiële overwegingen en milieubewustzijn.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
27 oktober 2023
Tips
schaafwonden behandelen

3 stappen bij schaafwonden behandelen

Schaafwonden zijn een veelvoorkomende vorm van huidletsel die we allemaal wel eens hebben ervaren. Of het nu gaat om een val van de fiets, een onhandige glijpartij of gewoon een ongelukkige ontmoeting met ruwe oppervlakken, schaafwonden kunnen behoorlijk vervelend zijn. Maar wat kun je doen om ze te behandelen en ervoor te zorgen dat ze snel genezen? Wij leggen het uit.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
20 oktober 2023
Tips
waarom is kamillethee gezond

De wetenschap achter kamillethee

Kamillethee is een populaire infusie die wereldwijd wordt genoten vanwege zijn rustgevend aroma en milde smaak. Maar kamillethee is veel meer dan alleen een aangename drank; het heeft een lange geschiedenis als een natuurlijke therapie tegen diverse gezondheidsproblemen.

Categories: Alternatieve geneeskunde
Lees meer
13 oktober 2023
Tips
kunstgebit reinigen

Onderhouden van je kunstgebit: essentiële tips

Een kunstgebit, ook bekend als een gebitsprothese, is een waardevolle oplossing voor mensen die om verschillende redenen hun natuurlijke tanden hebben verloren. Het biedt niet alleen de mogelijkheid om te blijven genieten van uw favoriete voedingsmiddelen, maar draagt ook bij aan het herstel van uw zelfvertrouwen en een stralende glimlach. Reguliere reiniging en zorg voor uw kunstgebit zijn echter van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat het altijd schoon, fris en comfortabel blijft.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
6 oktober 2023
Tips
bloedsuikerspiegel zelf meten

Je eigen kit om bloedsuikerspiegel te meten

De bloedsuikerspiegel is een essentiële parameter voor de gezondheid van het menselijk lichaam. Het meten van de bloedsuikerspiegel is van cruciaal belang voor mensen met diabetes, maar het kan ook informatief zijn voor anderen om hun algehele gezondheid te begrijpen.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
29 september 2023
Tips
aften in mond behandelen

Aften in de mond: tips voor behandeling en verlichting

Heb je ooit last gehad van die vervelende zweertjes in je mond die pijnlijk kunnen zijn en je dagelijkse activiteiten kunnen verstoren? Je bent niet alleen. Deze kleine mondzweren, die aften worden genoemd, zijn een veelvoorkomend probleem waar veel mensen last van hebben. Gelukkig zijn er manieren om ze te behandelen en ongemak te verminderen.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
22 september 2023

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer