Pharmazone blog

Laatste bericht

Corona: waar moeten we ons nu aan houden?

waar moeten we ons nu aan houden?
Fit en gezond
11 mei 2020

Sinds een week is de lockdown in ons land een nieuwe fase ingegaan. De strenge regels met betrekking tot sociale afstand worden stapsgewijs versoepeld, bedrijven kunnen weer opstarten en winkels mogen hun deuren openen. En vanaf 18 mei zal op een deel van de scholen weer les worden gegeven.

Lees meer

Wat je moet weten over desinfecterende handgel

alcogel
Fit en gezond, Lichaamsverzorging
8 mei 2020

Minimaal 70% alcohol massa is een must Alcohol is het werkzame ingrediënt in handgels: de stof die virussen en bacteriën doodt. Alcoholmoleculen nestelen zich tussen de vetmoleculen in het celmembraan dat de virussen omgeeft

Lees meer

Hoe kan een mondmasker jou beschermen in de Coronatijd?

Mondmaskers
Fit en gezond
29 april 2020

Mondmaskers zijn er in alle soorten en maten. Met filter of zonder filter en dubbellaags of met drie lagen. Lees hier alles over de verschillen en hoe je mondmaskers op een goede manier gebruikt en reinigt om jezelf te kunnen beschermen in tijden van Corona.

Lees meer

Fit blijven als je thuis werkt

Thuis fit blijven
Fit en gezond
15 april 2020

Niet naar je werk fietsen, geen sprintje om de trein te halen, de sportschool dicht en de yogaklas opgeschort tot nader order… De coronamaatregelen beroven ons van veel bewegingsmogelijkheden. Hoe kom je toch aan voldoende lichamelijke inspanning?

Lees meer

Versterk je weerstand tegen het coronavirus

coronavirus
17 maart 2020

Adviezen om het risico op besmetting met het coronavirus zoveel mogelijk te beperken vind je op dit moment overal. Maar wat als je toch besmet raakt?

Lees meer

Coronavirus: wat kun je doen om jezelf te beschermen?

corona virus
27 februari 2020

Op het moment dat we dit schrijven, zijn er nog geen besmettingen met het coronavirus gemeld in België. Maar met de uitbraak in Noord-Italië komt dit risico wel veel dichterbij.

Lees meer

Wat kun je doen bij een slaapprobleem?

Fit en gezond
26 februari 2020

Iedereen heeft wel eens een periode dat het slapen niet zo goed wil lukken.

Lees meer

Wat helpt bij haaruitval?

Lichaamsverzorging
18 februari 2020

Elke dag verliezen we zo’n 50 tot 120 haren. Dat merken we niet eens, want er komen er evenveel weer bij.

Lees meer

Wat kun je doen tegen puistjes?

Lichaamsverzorging
30 januari 2020

Hoe ontstaat acne en waarom hebben vooral pubers er last van? Wat kun je zelf doen om je puistjes kwijt te raken, en waar moet je op letten als je middelen tegen acne koopt?

Lees meer

Vitamine C, vraag & antwoord

Vitamine C
Voedingssupplementen
20 januari 2020

Hoeveel vitamine C heeft je lichaam elke dag nodig en welke voedselproducten bevatten het meest? Kun je er ook teveel van binnenkrijgen? Wanneer is het raadzaam om een supplement te nemen? De apotheker geeft antwoord op veelgestelde vragen.

Lees meer

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer