Pharmazone blog

Laatste bericht

Wat te doen bij zonnebrand?

Wat te doen bij zonnebrand?
Lichaamsverzorging, Zomertips
24 juli 2020

Zonnebrand kun je op een zomerse dag snel oplopen. Voor kwetsbare huidtypen is tien minuten in de volle zon vaak al genoeg. Het kan bij een rode huid blijven of ernstigere symptomen veroorzaken. Hier vertellen we wat je kunt doen bij verschillende graden van verbranding en we geven tips om zonnebrand te voorkomen.

Lees meer

Insectenbeten voorkomen en behandelen

Insectenbeten voorkomen en behandelen
Zomertips
24 juli 2020

Insectenbeet of insectensteek? “Insectenbeet” en “insectensteek” worden vaak door elkaar gebruikt, maar er is een duidelijk verschil tussen beide ongemakken. Een insectenbeet is een beet van een insect om bloed te zuigen of ter verdediging. Meestal zijn insectenbeten afkomstig van (de vrouwtjes van) insecten als muggen, vlooien, dazen, bedwantsen en luizen. Een insectensteek wordt toegebracht door een angel. Stekende insecten zijn bijen, wespen en mieren. Bij een steek wordt gif in de wond gebracht, en het resultaat is gewoonlijk pijnlijker dan bij een beet. Symptomen Muggensteek: een rood, jeukend bultje. Bijensteek: een pijnlijke beet, die de huid laat opzwellen. Soms ontstaat er een bult die eerst […]

Lees meer

Wat is mijn zonnecrème factor?

zonnecrème factor
Fit en gezond, Lichaamsverzorging, Zomertips
13 juli 2020

Zonnecrèmes beschermen tegen bepaalde schadelijke gevolgen van zonnestraling. Hoeveel bescherming ze bieden is afhankelijk van de beschermingsfactor. En hoeveel bescherming je nodig hebt, is weer afhankelijk van zaken als huidtype, de kracht van de zon en de duur van blootstelling aan het zonlicht. Hier geven we advies over de beschermingsfactor die je het best kunt kiezen.

Lees meer

Vakantie: 5 tips voor je reisapotheek

vrouw op vakantie
Zomertips
26 juni 2020

Of je nu naar de Thaise jungle of de Belgische kust trekt, het is aan te raden om een goede reisapotheek mee te nemen. Op deze manier ben je voorbereid op de meeste kleine en iets grotere ongemakken.

Lees meer

Heeft je kind overgewicht?

Heeft je kind overgewicht - pharmazone
Fit en gezond
5 juni 2020

Niet alleen steeds meer volwassenen zijn te zwaar, ook kinderen lijden in toenemende mate aan overgewicht, met alle nadelige gevolgen van dien. In bijna 80% van de gevallen zal een kind met overgewicht ook als volwassene te zwaar zijn en een verhoogd risico met zich meedragen op gezondheidsproblemen als hart- en vaatziekten, te hoge bloeddruk en diabetes. Maar ook op jonge leeftijd kan een kind met overgewicht al te maken krijgen met suikerziekte en gewrichtsklachten. Daarnaast spelen psychologische factoren een rol. Dikke kinderen worden vaak gepest en hebben niet zelden een laag zelfbeeld. Is mijn kind te zwaar? Hoe weet […]

Lees meer

Corona: waar moeten we ons nu aan houden?

waar moeten we ons nu aan houden?
Fit en gezond
11 mei 2020

Sinds een week is de lockdown in ons land een nieuwe fase ingegaan. De strenge regels met betrekking tot sociale afstand worden stapsgewijs versoepeld, bedrijven kunnen weer opstarten en winkels mogen hun deuren openen. En vanaf 18 mei zal op een deel van de scholen weer les worden gegeven.

Lees meer

Wat je moet weten over desinfecterende handgel

alcogel
Fit en gezond, Lichaamsverzorging
8 mei 2020

Minimaal 70% alcohol massa is een must Alcohol is het werkzame ingrediënt in handgels: de stof die virussen en bacteriën doodt. Alcoholmoleculen nestelen zich tussen de vetmoleculen in het celmembraan dat de virussen omgeeft

Lees meer

Hoe kan een mondmasker jou beschermen in de Coronatijd?

Mondmaskers
Fit en gezond
29 april 2020

Mondmaskers zijn er in alle soorten en maten. Met filter of zonder filter en dubbellaags of met drie lagen. Lees hier alles over de verschillen en hoe je mondmaskers op een goede manier gebruikt en reinigt om jezelf te kunnen beschermen in tijden van Corona.

Lees meer

Fit blijven als je thuis werkt

Thuis fit blijven
Fit en gezond
15 april 2020

Niet naar je werk fietsen, geen sprintje om de trein te halen, de sportschool dicht en de yogaklas opgeschort tot nader order… De coronamaatregelen beroven ons van veel bewegingsmogelijkheden. Hoe kom je toch aan voldoende lichamelijke inspanning?

Lees meer

Versterk je weerstand tegen het coronavirus

coronavirus
17 maart 2020

Adviezen om het risico op besmetting met het coronavirus zoveel mogelijk te beperken vind je op dit moment overal. Maar wat als je toch besmet raakt?

Lees meer

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer