Pharmazone blog

Tips
ergotherapie

Wat doet een ergotherapeut?

Ergotherapie is een paramedische discipline die zich richt op het weer mogelijk maken van dagelijkse handelingen bij mensen die door ziekte of beperking een lichamelijke of psychische beperking hebben opgedaan. Ergotherapeuten doen heel wat verschillende behandelingen specifiek gericht op de noden van de cliënt.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
22 oktober 2021
Tips
man krijgt een beroerte

Wat is een beroerte?

Bij een beroerte gaat er iets mis in de bloedvaten van de hersenen. Een deel van de hersenen krijgt geen zuurstof en voeding meer en functies vallen uit. Je gaat bijvoorbeeld verward praten of hebt een scheve mond of een lamme arm. Er zijn twee hoofdoorzaken van een beroerte: een verstopte slagader (ischemische beroerte) of het lekken of barsten van een bloedvat (hemorragische beroerte).

Categories: Fit en gezond
Lees meer
15 oktober 2021
Tips
hoestende man

COPD symptomen en behandeling

Chronische obstructieve longziekte (COPD) treedt op wanneer de longen en luchtwegen beschadigd en ontstoken raken. Roken is in de meeste gevallen de oorzaak van COPD en is verantwoordelijk voor ongeveer 9 op de 10 gevallen. Om COPD te voorkomen, is niet roken of passief mee roken het meest belangrijkste wat je kunt doen.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
8 oktober 2021
Tips
vrouw met griep

Wat doen bij griep bij kinderen?

Griep wordt veroorzaakt door het griepvirus of influenzavirus. De griep kan iedereen treffen, maar voor sommige mensen is er een hoger risico op ernstige ziekten en complicaties. Griep bij kinderen is heel normaal en als je kind griep heeft, kan hij of zij zich flink ziek voelen. Hoe herken je echter de symptomen?

Categories: Wintertips
Lees meer
1 oktober 2021
Tips
morning-afterpil

10 vragen over de morning-afterpil beantwoord

De morning-afterpil werkt door tijdelijk te voorkomen dat jouw eierstok een eicel vrijgeeft. Het is een beetje alsof je aan de noodrem trekt bij de eisprong. Waar je bent in je menstruatiecyclus en hoe snel na onbeschermde seks je de morning-afterpil neemt, kan van invloed zijn op hoe goed het zwangerschap voorkomt.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
24 september 2021
Tips
longonsteking

Symptomen en behandeling longontsteking

Een longontsteking is zwelling of ontsteking van het weefsel in een of beide longen. Virussen, bacteriën en schimmels kunnen een longontsteking veroorzaken. Hoe kun je een longontsteking behandelen? Een milde longontsteking kan vaak gewoon thuis behandeld worden door te rusten of door antibiotica te nemen.

Categories: Fit en gezond, Lichaamsverzorging, Zomertips
Lees meer
17 september 2021
Tips
lactose-intolerantie

Wat is lactose intolerantie?

Lactose-intolerantie treedt op wanneer jouw dunne darm niet genoeg maakt van een spijsverteringsenzym dat lactase wordt genoemd. Wanneer de lactose die in onze voeding zit niet door het enzym lactase wordt afgebroken spreekt met van lactose-intolerantie.

Categories: Voedingssupplementen
Lees meer
10 september 2021
Tips
jeuk als gevolg van eczeem

Eczeem behandeling

Eczeem is een verzamelnaam voor huidziekten met eenzelfde soort huiduitslag. Wat eczeem veroorzaakt is niet altijd even duidelijk en ook het verloop ervan is vaak niet te voorspellen. Eczeem treedt vooral op bij een droge huid, daarom kun je eczeem enigszins voorkomen door je huid gehydrateerd te houden.

Categories: Fit en gezond, Lichaamsverzorging
Lees meer
3 september 2021
Tips
medicijnen over datum

Waar medicijnen bewaren en wat doen met medicijnen die over datum zijn?

Hoe lang kun je medicijnen bewaren na het openen? De houdbaarheid van een bepaald medicijn hangt af van het type medicijn en de verpakking. De houdbaarheidstermijn van een bepaald medicijn geldt alleen als je het bewaart zonder het te openen en heeft gebruikt en opgeslagen volgens de bijsluiter.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
27 augustus 2021
Tips
EHBO-doos met pillen op tafel binnenshuis

Wat moet er in een EHBO-koffer zitten?

Elk bedrijf moet een EHBO-doos bezitten maar ook in je eigen huis is het aan te raden om een EHBO-koffer of verbanddoos klaar te hebben in het geval van een ongeluk. De inhoud van een EHBO-koffer betreft het geheel van noodzakelijke handelingen die er op gericht zijn de gevolgen van een ongeval of een traumatische of niet-traumatische aandoening te beperken.

Categories: Lichaamsverzorging, Wintertips, Zomertips
Lees meer
20 augustus 2021

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer