Fit en gezond de herfst door: 5 tips

Voor sommige mensen is de herfst het mooiste seizoen. Anderen krijgen elk jaar weer last van een ‘herfstdip’ en voelen zich futloos en neerslachtig. Typische herfstkwaaltjes als verkoudheid liggen op de loer en ons lichaam moet zich aanpassen aan een ander leefpatroon. Hier geven we 5 tips om fit en gezond te blijven in het najaar.

Lees meer

Wat je moet weten over de griepprik

Met de herfst in het land, is het voor veel mensen weer tijd om een griepprik of griepspuit te halen. Zoals met alle vormen van vaccinatie zijn er voor- en tegenstanders, maar vooral mensen die tot de risicogroepen behoren wordt aangeraden zich tegen griep te beschermen. En de enige manier waarop je dit kunt doen is nu eenmaal met een griepspuit.

Lees meer

Als je kind met luizen thuiskomt

Nu de scholen weer gaan beginnen, is de kans niet denkbeeldig dat je kind met hoofdluis thuiskomt. Luizen zijn een traditioneel probleem op scholen. Dat heeft niets met hygiëne te maken en het is een misvatting dat ze vooral bij ‘vuile’ kinderen voorkomen. Luizen zijn beweeglijke beestjes, die zich verspreiden via contact van haar tegen haar en via kledingstukken.

Lees meer