Pharmazone blog

Laatste bericht

Wat te doen tegen haaruitval?

Lichaamsverzorging
15 januari 2021

Haaruitval bij mannen, ook bekend als alopecia androgenetica, is een erfelijke eigenschap. Maar ook de levensstijl en andere redenen kunnen het uitdunnen van het haar veroorzaken. Het innemen van supplementen zoals vitamines of het gebruik van essentiële oliën kunnen allemaal helpen in het aanpakken van haaruitval.

Lees meer

Wat zijn de voordelen van intermittent fasting en waar op letten?

vasten dieet concept
Voedingssupplementen
8 januari 2021

Ben je gemotiveerd om je slechte gewoontes achter je te laten en gezonder te gaan leven dit jaar? Dan is intermittent fasting misschien iets voor jou. Intermittent fasting is een eetpatroon waarbij je periodes hebt waarbij je mag eten en periodes waarbij je moet vasten.

Lees meer

5 tips om je goede voornemens vol te houden

jonge vrouw in fitness kleding
Fit en gezond, Verslaving, Wintertips
1 januari 2021

Waarom hou je goede voornemens niet vol? De klok slaat twaalf. Je toast op het nieuwe jaar en voelt je super gemotiveerd om je slechte gewoontes achter je te laten en gezonder te gaan leven. Dit jaar gaat het lukken! Psychologen noemen dit ‘hete overtuigingen’. Tijdens de feestdagen doen we weinig, behalve overmatig eten en drinken. Daarna voelen we ons dik en ongezond, en de aandrang om gezonder te gaan leven is sterker dan ooit. Maar vastbeslotenheid is geen garantie voor succes. Wanneer je weer in je normale ritme komt, is je overtuiging een stuk minder ‘heet’. Het zijn de […]

Lees meer

Droge ogen, wat doe je eraan?

vrouw achter laptop wrijft in haar ogen
Fit en gezond, Lichaamsverzorging
25 december 2020

Wat zijn droge ogen? Bij droge ogen wordt er te weinig traanvocht aangemaakt. Of het traanvocht verdampt te snel. Soms leidt dit juist tot een teveel aan tranen, als een reflex op het uitdrogen. Maar deze tranen zijn meestal niet van een goede samenstelling. Ze drogen te snel op, waardoor het probleem in stand wordt gehouden. Behalve een droog, branderig gevoel – alsof er zand in je ogen zit – kun je last hebben van de volgende ongemakken: jeuk wazig zien slijmdraden in je ogen rode ogen veel tranen vastgeplakte oogleden, vooral bij het wakker worden De oorzaken van droge […]

Lees meer

Veilig onder de zonnebank, kan dat wel?

jonge vrouw op zonnebank
Lichaamsverzorging, Wintertips
18 december 2020

Met de nieuwe coronamaatregelen gaan we een bleke winter tegemoet. Een weekje wintersport of snel even naar de zon zit er niet echt in. Het alternatief is de zonnebank, maar moet je dat wel doen?

Lees meer

10 tips tegen droge lippen

Zo zien gesprongen lippen eruit
Lichaamsverzorging, Wintertips
11 december 2020

Droge lippen zijn een typisch probleem van de wintermaanden. De lucht is dan droger en de dunne huid van de lippen is daar erg gevoelig voor. Bij een koude wind krijg je snel last van schrale en gesprongen lippen. Heb je thuis de verwarming aan, dan is de lucht droger en krijg je sneller last van droge lippen.

Lees meer

Wat je moet weten over vaccins

Wat je moet weten over vaccins
Fit en gezond
4 december 2020

Wat is een vaccin? Vaccins bestaan uit dode of sterk verzwakte bacteriën of virussen of deeltjes hiervan. Vaccins kunnen de ziekte niet veroorzaken, maar zijn een ‘eerste kennismaking’ met een bacterie of een virus. Ons lichaam leert hierdoor hoe het moet reageren als we ooit met de ziekte in contact komen. Wanneer de echte ziektekiemen ons lichaam binnendringen, herkent ons immuunsysteem die vlugger en kunnen de reeds aanwezige antistoffen de indringer onmiddellijk neutraliseren. In sommige gevallen geeft een vaccin een levenslange bescherming, in andere gevallen heb je na een tijd een herhalingsvaccin nodig om voldoende antistoffen te houden. Dat is […]

Lees meer

Wat kun je doen bij een blaasontsteking?

vrouw zit op wc
Fit en gezond, Voedingssupplementen
27 november 2020

Vaak moeten plassen en een stekend, brandend gevoel: zeker de helft van alle vrouwen heeft weleens een blaasontsteking. Lees hier wat je aan een blaasontsteking kunt doen en hoe je dit pijnlijke ongemak kunt voorkomen.

Lees meer

Eerste hulp bij brandwonden

tafel gedekt voor kerstdiner
Fit en gezond, Wintertips
20 november 2020

De feestdagen zijn de meest brandgevaarlijke tijd van het jaar. In de week van kerst en oud en nieuw lopen vijf keer zoveel mensen brandwonden op als gedurende de rest van het jaar. Lees hier wat je wel en juist niet moet doen bij een brandwond.

Lees meer

Tips voor huidverzorging bij het dragen van een mondmasker

vrouw met mondmasker
Lichaamsverzorging
13 november 2020

Lang achtereen een mondmasker dragen kan huidproblemen veroorzaken. Roodheid en irritatie, striemen en zelfs acne. Het masker drukt tegen verschillende delen van je gezicht, en door zweten en ademen blijft je huid vochtig en ontstaan er eerder puistjes. Met deze tips geef je jouw huid extra bescherming.

Lees meer

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer