De juiste oogcrème tegen donkere kringen

oogcrème tegen donkere kringen

Donkere kringen onder de ogen kunnen een teken zijn van vermoeidheid, stress of gewoon genetische aanleg. Voor velen is de zoektocht naar de perfecte oogcrème een uitdaging, maar gelukkig biedt Pharmazone een scala aan producten die specifiek zijn ontworpen om dit probleem aan te pakken. In deze blogpost richten we ons op de factoren die je moet overwegen bij het kiezen van een oogcrème. Advies op maat voor verschillende huidtypes, omstandigheden en het tijdstip van gebruik.

Huidtypes en ingrediënten

  • Droge huid: als je last hebt van droge huid rond de ogen, zoek dan naar een oogcrème met hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur, sheaboter of vitamine E. Producten zoals La Roche-Posay Hydraphase Intense Eyes bieden intensieve hydratatie, waardoor de huid er gladder en voller uitziet.
  • Gevoelige huid: mensen met een gevoelige huid moeten oogcrèmes vermijden die agressieve ingrediënten bevatten. Kies eerder voor een hypoallergene formule zoals La Roche Posay Hyalu, die irritaties kalmeert en donkere kringen vermindert.
  • Vette huid: voor degenen met een vette huid is lichtheid essentieel. Ga voor een olievrije formule zoals Vichy Aqualia Thermal Awakening Eye Balm, die hydrateert zonder de poriën te verstoppen.

welke oogcrème kiezen

Omstandigheden en doeleinden

  • Langdurig gebruik: als je op zoek bent naar een oogcrème voor langdurig gebruik, overweeg dan een product met anti-aging eigenschappen. Eucerin Hyaluron-Filler Oogcrème is bijvoorbeeld geformuleerd met hyaluronzuur en ureum, die rimpels verminderen en de huid verstevigen.
  • Voor ochtendgebruik: ’s ochtends is het belangrijk om een oogcrème te kiezen die snel absorbeert en een goede basis vormt voor make-up. Producten zoals Bioderma Sensibio Eye Contour Gel-Crème zijn licht van textuur en verminderen zwellingen.
  • Voor avondgebruik: ’s nachts heeft de huid tijd om te herstellen, dus kies voor een rijkere formule met regeneratieve eigenschappen. Apivita Bee Radiant Age Defense Illuminating Eye Cream, met bijenwas en olijfolie, is een uitstekende keuze om de huid ’s nachts te voeden.

Corrigeert alle soorten kringen, zowel vasculaire (blauwe of paarse kringen) als donkere kringen (bruine of zwarte kringen)

Vermindert de zwarte kringen en tekenen van vermoeidheid ,hydrateert de huid, verzacht fijne lijntjes en rimpels rond de ogen

Een oogverblindende, lichtgewicht crème die in de tere huid onder de ogen zakt om donkere kringen, wallen en fijne lijntjes op te helderen en te verminderen

Helpt wallen en donkere kringen rond de ogen te verminderen.

Bijkomende tips

  • Zonbescherming: overweeg oogcrèmes met SPF, vooral als je veel tijd buiten doorbrengt. Zoek naar producten zoals Bioderma Photoderm Eye Contour SPF 50+ om de gevoelige huid rond de ogen te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.
  • Consistentie: breng de oogcrème zachtjes aan met kloppende bewegingen. Vermijd te veel wrijven, omdat dit de tere huid kan beschadigen.
  • Combineer met een gezonde levensstijl: een goede oogcrème kan wonderen verrichten, maar vergeet niet dat voldoende slaap, hydratatie en een gebalanceerd dieet ook essentieel zijn voor een gezonde huid.

Bij Pharmazone is er een oogcrème voor elke behoefte en voorkeur. Door rekening te houden met je huidtype, de omstandigheden en het tijdstip van gebruik, kun je de perfecte oogverzorging vinden die donkere kringen vermindert en de huid rondom de ogen revitaliseert. Vergeet niet dat consistent gebruik en een gezonde levensstijl de sleutel zijn tot een stralende oogopslag.

Wil je nog meer te weten komen over dit onderwerp? Lees dan ook ons artikel ‘Wat kun je doen tegen wallen onder de ogen?

Categories: Fit en gezond

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer