Fit en gezond

Tips
vrouw masseert haar kuit

Wat kun je doen tegen zware benen?

Zware, vermoeide benen, we hebben er allemaal wel eens last van na een flinke wandeling of wanneer we lang hebben gestaan. Maar als dit zware gevoel vaker optreedt, kan het duiden op onderliggende problemen. Wat zijn mogelijke oorzaken van zware benen en wat kun je ertegen doen?

Categories: Fit en gezond
Lees meer
12 februari 2021
Tips
vrouw met maagpijn

Maagpijn, waar kan het van komen en wat helpt?

Na een lekkere maaltijd krijg je plotseling maagkrampen of een enorm opgeblazen gevoel. Misschien krijg je zelfs last van brandend maagzuur. Wat is de oorzaak? En wat kun je doen om dit soort klachten te verhelpen en in de toekomst te voorkomen?

Categories: Fit en gezond
Lees meer
22 januari 2021
Tips
jonge vrouw in fitness kleding

5 tips om je goede voornemens vol te houden

Waarom hou je goede voornemens niet vol? De klok slaat twaalf. Je toast op het nieuwe jaar en voelt je super gemotiveerd om je slechte gewoontes achter je te laten en gezonder te gaan leven. Dit jaar gaat het lukken! Psychologen noemen dit ‘hete overtuigingen’. Tijdens de feestdagen doen we weinig, behalve overmatig eten en drinken. Daarna voelen we ons dik en ongezond, en de aandrang om gezonder te gaan leven is sterker dan ooit. Maar vastbeslotenheid is geen garantie voor succes. Wanneer je weer in je normale ritme komt, is je overtuiging een stuk minder ‘heet’. Het zijn de […]

Categories: Fit en gezond, Verslaving, Wintertips
Lees meer
1 januari 2021
Tips
vrouw achter laptop wrijft in haar ogen

Droge ogen, wat doe je eraan?

Wat zijn droge ogen? Bij droge ogen wordt er te weinig traanvocht aangemaakt. Of het traanvocht verdampt te snel. Soms leidt dit juist tot een teveel aan tranen, als een reflex op het uitdrogen. Maar deze tranen zijn meestal niet van een goede samenstelling. Ze drogen te snel op, waardoor het probleem in stand wordt gehouden. Behalve een droog, branderig gevoel – alsof er zand in je ogen zit – kun je last hebben van de volgende ongemakken: jeuk wazig zien slijmdraden in je ogen rode ogen veel tranen vastgeplakte oogleden, vooral bij het wakker worden De oorzaken van droge […]

Categories: Fit en gezond, Lichaamsverzorging
Lees meer
25 december 2020
Tips
Wat je moet weten over vaccins

Wat je moet weten over vaccins

Wat is een vaccin? Vaccins bestaan uit dode of sterk verzwakte bacteriën of virussen of deeltjes hiervan. Vaccins kunnen de ziekte niet veroorzaken, maar zijn een ‘eerste kennismaking’ met een bacterie of een virus. Ons lichaam leert hierdoor hoe het moet reageren als we ooit met de ziekte in contact komen. Wanneer de echte ziektekiemen ons lichaam binnendringen, herkent ons immuunsysteem die vlugger en kunnen de reeds aanwezige antistoffen de indringer onmiddellijk neutraliseren. In sommige gevallen geeft een vaccin een levenslange bescherming, in andere gevallen heb je na een tijd een herhalingsvaccin nodig om voldoende antistoffen te houden. Dat is […]

Categories: Fit en gezond
Lees meer
4 december 2020
Tips
vrouw zit op wc

Wat kun je doen bij een blaasontsteking?

Vaak moeten plassen en een stekend, brandend gevoel: zeker de helft van alle vrouwen heeft weleens een blaasontsteking. Lees hier wat je aan een blaasontsteking kunt doen en hoe je dit pijnlijke ongemak kunt voorkomen.

Categories: Fit en gezond, Voedingssupplementen
Lees meer
27 november 2020
Tips
tafel gedekt voor kerstdiner

Eerste hulp bij brandwonden

De feestdagen zijn de meest brandgevaarlijke tijd van het jaar. In de week van kerst en oud en nieuw lopen vijf keer zoveel mensen brandwonden op als gedurende de rest van het jaar. Lees hier wat je wel en juist niet moet doen bij een brandwond.

Categories: Fit en gezond, Wintertips
Lees meer
20 november 2020
Tips

Beschermt vitamine D tegen corona?

In de media verschijnen steeds meer verhalen over de beschermende werking van vitamine D tegen corona. Volgens sommige experts verhoogt vitamine D de weerstand tegen deze infectie. En als je toch besmet raakt, verloopt de ziekte minder heftig. Waar of niet waar? De oplossing waar we allemaal reikhalzend naar uitzien of ijdele hoop? Kijken we naar de feiten.

Categories: Fit en gezond, Voedingssupplementen, Wintertips
Lees meer
9 november 2020
Tips
ouder echtpaar met fietsen

Goed leven met diabetes

14 november is Wereld Diabetes dag. De Wereldgezondheidsorganisatie en andere instanties vragen elk jaar op deze datum aandacht voor een ziekte die wereldwijd epidemische vormen aanneemt onder volwassenen en steeds vaker ook onder jongeren.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
6 november 2020
Tips
kwade vrouw naast snurkende man in bed

Tips tegen snurken

We snurken allemaal wel eens, vooral bij verkoudheid of wanneer we een glaasje op hebben. Zelfs baby’s snurken, maar met de leeftijd neemt de kans op snurken toe. En wist je dat mannen twee keer zo veel snurken als vrouwen? Voor sommige mensen is snurken echt een probleem, maar wat kun je ertegen doen?

Categories: Fit en gezond
Lees meer
23 oktober 2020

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer