Fit en gezond

Tips
wat is een lintworm

Hoe weet je of je een lintworm hebt?

Wat is een lintworm? Lintwormen zijn platte wormen die in het spijsverteringskanaal van een persoon kunnen leven. Eet je rauw of onvoldoende verhit vlees van een besmet dier, dan krijg je de larven van een lintworm binnen, die zich vervolgens in je darmen tot volwassen lintwormen ontwikkelen.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
4 november 2022
Tips
water filteren

Waarom water filteren?

Sinds 2014 is de loodnorm verstrengd voor kraanwater in Vlaanderen: het kraanwater mag maar 10 microgram lood per liter bevatten. De Vlaamse watermaatschappijen controleren kraanwater elke dag en in principe is het kraanwater helemaal veilig. Water is daarom de gezondste dorstlesser die er bestaat.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
28 oktober 2022
Tips
hyperpigmentatie behandelen

Wat is hyperpigmentatie en hoe behandelen?

Hyperpigmentatie wordt eenvoudigweg veroorzaakt door een toename van melanine. Melanine is een stof in je lichaam die haar-, oog- en huidpigmentatie produceert. Hoe meer melanine je lichaam aanmaakt, hoe donkerder je ogen, haar en huid zullen zijn.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
21 oktober 2022
Tips
lekker gezond ontbijt

Hoe gezond ontbijten?

Een ongezonde maaltijd betekent dat je kiest voor bewerkte voedingsmiddelen, kunstmatige smaakstoffen en suikers, voedingsadditieven, en voedingsmiddelen met veel zout en verzadigd vet. Dit zijn allemaal voedingsmiddelen die je vol zullen laten voelen maar veel minder bijdragen dan groenten, fruit, ongeraffineerde granen, eiwitten en gezonde vetten.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
9 september 2022
Tips
fibromyalgie nek

Wat is fibromyalgie en is het te behandelen?

Wat zijn de symptomen van fibromyalgie? De belangrijkste klachten bij fibromyalgie zijn pijn aan spieren en het bindweefsel, stijfheid en moeheid. De pijn kan van plaats naar plaats verschuiven, maar om aan de criteria voor een diagnose te voldoen, moet je gedurende ten minste drie maanden pijn hebben ervaren.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
2 september 2022
Tips
opgeblazen buik verhelpen

Wat te doen tegen opgeblazen buik?

Wat is de oorzaak van een opgeblazen buik? Een opgeblazen of opgezwollen gevoel in de maag of darmen kan op verschillende manieren ontstaan. In de meeste gevallen gaat het om gassen die geproduceerd worden in de darmen.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
26 augustus 2022
Tips
constipatie vermijden en behandelen

Tips om constipatie te behandelen

Obstipatie treedt meestal op wanneer feces of ontlasting te langzaam door het spijsverteringskanaal beweegt of niet effectief uit het rectum kan worden geëlimineerd, waardoor de ontlasting hard en droog kan worden. Dit gebeurt meestal als gevolg van veranderingen in dieet of routine, of als gevolg van onvoldoende inname van vezels.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
3 juni 2022
Tips
ongelijke voeten

Ongelijke voeten: oorzaak en oplossing

De meeste volwassenen hebben een voet die langer en/of breder is dan de andere. In de overgrote meerderheid van de gevallen zijn deze variaties niet bijzonder opvallend of lastig. Het hebben van ongelijke voeten kan verschillende oorzaken hebben.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
27 mei 2022
Tips
baby beschermen tegen de on

Hoe baby beschermen tegen zon

Baby’s en jonge kinderen hebben een zeer gevoelige huid die gemakkelijker beschadigd raakt dan de huid van volwassenen en daarom is het van cruciaal belang om hun huid te beschermen tegen de zon.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
20 mei 2022
Tips
sportdrank kiezen

Hoe de juiste sportdrank kiezen

Sportdranken of energiedrankjes kunnen een snelle en gemakkelijke manier zijn om te hydrateren en energie te tanken voor optimale trainingsprestaties. Energydranken zijn ontworpen om een bewegend lichaam te geven wat het nodig heeft, door specifieke hoeveelheden koolhydraten, natrium, kalium en soms andere functionele ingrediënten te voorzien.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
21 januari 2022

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer