Fit en gezond

Tips
sportdrank kiezen

Hoe de juiste sportdrank kiezen

Sportdranken of energiedrankjes kunnen een snelle en gemakkelijke manier zijn om te hydrateren en energie te tanken voor optimale trainingsprestaties. Energydranken zijn ontworpen om een bewegend lichaam te geven wat het nodig heeft, door specifieke hoeveelheden koolhydraten, natrium, kalium en soms andere functionele ingrediënten te voorzien.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
21 januari 2022
Tips
hartaanval man

Een hartaanval voorkomen en herkennen

Er is niets dat iemand kan doen om een hartaanval te stoppen wanneer het gebeurt. Er zijn echter wel zaken die je kunt doen om te voorkomen dat je een hartaanval krijgt of manieren om vroege signalen te herkennen. Denk dan aan gezond eten, fysiek actief zijn, niet roken en voldoende slapen.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
14 januari 2022
Tips
hoe gezond afvallen

Hoe gezond afvallen?

Nu het nieuwe jaar van start is gegaan, heb je misschien net als vele anderen “goede voornemens” voor het nieuwe jaar. De meest populaire goede voornemens zijn: stoppen met roken, meer sporten en bewegen, minder alcohol drinken en minder eten. Met andere woorden: een gezonder leven leiden. In dit artikel gaan we op zoek naar tips om gezond af te vallen.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
7 januari 2022
Tips
man met Psoriasis

Wat doen bij Psoriasis?

Psoriasis, zilverschub of schub(ben)ziekte is een huidziekte waarbij het maken van nieuwe huidcellen te snel gaat. Psoriasis wordt beschouwd als een probleem met het immuunsysteem dat ervoor zorgt dat de huid sneller dan normaal herstelt.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
31 december 2021
Tips
koortsblaasjes lip

Wat doen tegen koortsblaasjes

Koortsblaasjes zijn een veel voorkomende virale infectie. Koortslippen verspreiden zich van persoon tot persoon door nauw contact, zoals kussen. Er is geen remedie voor koortsblaasjes, maar behandeling kan helpen bij het beheersen van uitbraken.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
24 december 2021
Tips
man met tandpijn

Wat doen tegen tandpijn?

Tandpijn kan worden veroorzaakt door van alles, van resterend eten dat vastzit in je tandvlees tot een gebroken tand of zelfs een bacteriële infectie. Kiespijn of tandpijn wordt veroorzaakt wanneer de zenuw in de wortel van een tand of rond een tand geïrriteerd is.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
17 december 2021
Tips
vaccin tegen Covid-19

Wat weten over verplichte vaccinaties in België

Omwille van de besmettelijke deltavariant, volstaat het niet langer dat slechts 70% van de bevolking gevaccineerd is en daarom wordt in België overwogen om verplichte vaccinatie op tafel te leggen. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en zijn Waalse collega Christie Morreale (PS) zijn voorstanders van een verplicht Covid-19 vaccin in België.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
10 december 2021
Tips
capsule antivirale pil genaamd Molnupiravir

Eerste pil tegen corona komt eraan

Een adviespanel van de Amerikaanse Food and Drug Administration keurde dinsdag 30 november het gebruik van de orale Covid-behandelingspil van Merck en Ridgeback Biotherapeutics nipt goed. Ook Pfizer is een pil aan het ontwikkelen genaamd Paxlovid en het Pfizer-medicijn is mogelijk effectiever dan Molnupiravir.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
3 december 2021
Tips
vrouw met keelpijn

Wat helpt tegen keelpijn?

De meeste keelpijn wordt veroorzaakt door virussen, zoals het verkoudheids- of griepvirus. Keelpijn of een zere keel is pijn, jeuk of irritatie van de keel die vaak erger wordt als je slikt. De meeste keelpijn kun je gewoon thuis behandelen. Zorg eerst en vooral voor voldoende rust om jouw immuunsysteem de kans te geven de infectie te bestrijden.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
26 november 2021
Tips
vrouw met droge huid gezicht

Wat doen bij droge huid in het gezicht?

Bij een droge huid is de barrièrefunctie van de huid verminderd. Om gezond te blijven en haar werk goed te doen, heeft de huid water en natuurlijk voorkomende oliën nodig om de huid zacht, soepel en rekbaar te houden. Vochtinbrengende crèmes, zalven en andere crèmes verbeteren de natuurlijke barrièrefunctie van de huid, wat het vasthouden van water bevordert.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
19 november 2021

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer