Fit en gezond

Tips
Mediterrane salade

Is het mediterrane dieet gezond?

Het mediterrane voedingspatroon is een goede keuze voor je dieet. Het mediterraans dieet is gebaseerd op het traditionele voedsel dat mensen in 1960 aten in landen als Italië en Griekenland. Onderzoekers merkten namelijk op dat de inwoners uit het zuiden van Europa uitzonderlijk gezond waren in vergelijking met andere bevolkingsgroepen.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
4 juni 2021
Tips
vrouw is misselijk

Wat kun je doen tegen misselijkheid?

Wat te doen tegen Misselijkheid? Misselijkheid is het gevoel te moeten braken of overgeven zonder dat het ook noodzakelijk effectief gebeurt. Misselijkheid betekent dat je je ongemakkelijk voelt, vooral in de maagstreek. Misselijkheid gaat meestal ook gepaard met een gebrek aan eetlust.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
28 mei 2021
Tips
Vrouw met Aloë Vera plant

De voordelen van Aloë Vera

Aloë Vera is de gel-achtige substantie uit de bladeren van de Aloë Vera plant en vanwege de vele eigenschappen van het Aloë Vera sap, wordt de plant tegenwoordig gekweekt om te gebruiken in drankjes en in cosmeticaproducten.

Categories: Alternatieve geneeskunde, Fit en gezond
Lees meer
21 mei 2021
Tips
hooikoorts

Wat te doen bij hooikoorts?

Hooikoorts volledig verhelpen is onmogelijk, maar je kan wel een aantal maatregelen nemen om de gevolgen tot een minimum te beperken. In dit artikel gaan we dieper in op de symptomen van hooikoorts, de hooikoorts kalender en wat je kan ondernemen tegen hooikoorts.

Categories: Fit en gezond, Lichaamsverzorging
Lees meer
30 april 2021
Tips
man met kniepijn

Waarom doet mijn knie pijn en wat kan ik doen?

De knie is een heel complex en beweeglijk gewricht waardoor het extra gevoelig is voor aandoeningen en blessures. Wat kun je doen als je te maken krijgt met hevige kniepijn? Kniepijn kan worden veroorzaakt door een blessure, overbelasting of door een onderliggende aandoening, zoals bijvoorbeeld artritis.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
23 april 2021
Tips
maagzuur

Maagzuur verlichten

Bijna iedereen heeft ooit wel eens te maken met brandend maagzuur. Bij brandend maagzuur stroomt er zuur uit je maag terug naar je slokdarm. Wat zijn de oorzaken en wat kun je er tegen doen? Lees hier meer over de oorzaken en behandelingen bij brandend maagzuur.

Categories: Fit en gezond, Lichaamsverzorging
Lees meer
16 april 2021
Tips
hoestsiroop

Welke hoestsiroop moet ik kiezen?

De ene hoestsiroop is gericht op het verminderen van slijmhoest, terwijl de andere hebt tegen kriebelhoest of droge hoest. Welke hoestsiroop moet ik kiezen?

Categories: Fit en gezond, Lichaamsverzorging
Lees meer
9 april 2021
Tips
erectieproblemen

Wat kun je doen tegen erectieproblemen?

Erectieproblemen treden op als je geen erectie kunt krijgen of behouden die stevig genoeg is om geslachtsgemeenschap te hebben. In dit artikel overlopen we de mogelijke oorzaken van erectieproblemen en wat kan gedaan worden om dit te verhelpen. Erectieproblemen oplossen op natuurlijke wijze of via medicatie worden beide behandeld.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
2 april 2021
Tips
jonge vrouw in vermoeide pose

Bloedarmoede: wat zijn de symptomen en wat kun je eraan doen?

Altijd moe, duizelingen en snel benauwd bij inspanningen… herken je dit? Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor zo’n algemeen gevoel van zwakte. Een van de meest voor de hand liggende oorzaken is bloedarmoede. Hoe weet je of je hieraan lijdt? En wat kun je doen?

Categories: Fit en gezond, Voedingssupplementen
Lees meer
12 maart 2021
Tips
vrouw met zakken onder de ogen

Wat kun je doen tegen wallen onder de ogen?

Wat is de oorzaak van wallen onder de ogen? Hoe ouder je wordt, hoe slapper het bindweefsel onder de ogen wordt. Naast het natuurlijke verouderingsproces spelen ook erfelijke factoren een rol bij wallen onder de ogen. Om wallen onder de ogen te verminderen is een gezonde en evenwichtige levensstijl cruciaal.

Categories: Fit en gezond, Lichaamsverzorging
Lees meer
5 maart 2021

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer