Corona: waar moeten we ons nu aan houden?

waar moeten we ons nu aan houden?
Fit en gezond
11 mei 2020

Sinds een week is de lockdown in ons land een nieuwe fase ingegaan. De strenge regels met betrekking tot sociale afstand worden stapsgewijs versoepeld, bedrijven kunnen weer opstarten en winkels mogen hun deuren openen. En vanaf 18 mei zal op een deel van de scholen weer les worden gegeven.

Lees meer

Wat je moet weten over desinfecterende handgel

alcogel
Fit en gezond, Lichaamsverzorging
8 mei 2020

Minimaal 70% alcohol massa is een must Alcohol is het werkzame ingrediënt in handgels: de stof die virussen en bacteriën doodt. Alcoholmoleculen nestelen zich tussen de vetmoleculen in het celmembraan dat de virussen omgeeft

Lees meer

Hoe kan een mondmasker jou beschermen in de Coronatijd?

Mondmaskers
Fit en gezond
29 april 2020

Mondmaskers zijn er in alle soorten en maten. Met filter of zonder filter en dubbellaags of met drie lagen. Lees hier alles over de verschillen en hoe je mondmaskers op een goede manier gebruikt en reinigt om jezelf te kunnen beschermen in tijden van Corona.

Lees meer

Fit blijven als je thuis werkt

Thuis fit blijven
Fit en gezond
15 april 2020

Niet naar je werk fietsen, geen sprintje om de trein te halen, de sportschool dicht en de yogaklas opgeschort tot nader order… De coronamaatregelen beroven ons van veel bewegingsmogelijkheden. Hoe kom je toch aan voldoende lichamelijke inspanning?

Lees meer

Wat kun je doen bij een slaapprobleem?

Fit en gezond
26 februari 2020

Iedereen heeft wel eens een periode dat het slapen niet zo goed wil lukken.

Lees meer

Hoge bloeddruk verlagen zonder medicijnen

Fit en gezond
23 december 2019

De komende feestdagen kunnen een gevaarlijke tijd zijn voor mensen met een te hoge bloeddruk.

Lees meer

Fit en gezond de herfst door: 5 tips

Fit en gezond
18 oktober 2019

Voor sommige mensen is de herfst het mooiste seizoen. Anderen krijgen elk jaar weer last van een ‘herfstdip’ en voelen zich futloos en neerslachtig. Typische herfstkwaaltjes als verkoudheid liggen op de loer en ons lichaam moet zich aanpassen aan een ander leefpatroon. Hier geven we 5 tips om fit en gezond te blijven in het najaar.

Lees meer

Eet jezelf gezond. 10 voedingstips

Fit en gezond
20 september 2019

Je bent wat je eet, hoor je wel eens. Sommigen nemen deze uitspraak heel letterlijk. Veganisme, macrobiotiek en allerlei strenge diëten zijn voorbeelden van een rigoureuze kijk op de rol van voeding in ons leven. Voor de meeste mensen gaat dit te ver.

Lees meer

Je ideale gewicht heb je zelf in de hand : 7 tips van de apotheker

Fit en gezond
16 mei 2019

Iedereen is geprogrammeerd met een eigen ideaal gewicht. Maar door te weinig beweging of een onevenwichtige voeding raakt je gewicht uit balans. Je ideale gewicht bereiken en behouden vraagt inspanning.

Lees meer

Supplementen bij een vegetarische levensstijl: nodig of niet?

Fit en gezond, Voedingssupplementen
22 maart 2019

Steeds meer mensen kiezen voor een vegetarische levensstijl. Daar zijn tal van goede redenen voor. Een vegetarisch dieet kan helpen bij de preventie van ziekten, en veel mensen die ertoe overgaan voelen zich fitter en gezonder. Respect voor dieren is een ander argument, en ook uit milieuoogpunt zijn er belangrijke voordelen.

Lees meer

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer