Fit en gezond

Tips
ovulatietest

Hoe werkt een ovulatietest?

Voor veel vrouwen is het begrijpen van hun menstruatiecyclus en ovulatie de sleutel tot het zwanger worden. Maar hoe weet je wanneer je ovuleert? Dat is waar een ovulatietest een handig hulpmiddel kan zijn. Een ovulatietest is een populair hulpmiddel dat door vrouwen wordt gebruikt om hun meest vruchtbare dagen te bepalen.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
17 maart 2023
Tips
jeuk in de anus

Anale jeuk voorkomen en behandelen

Anale jeuk, ook bekend onder de naam pruritus ani, is een veelvoorkomende aandoening dat veel mensen op een bepaald moment in hun leven treft. Het is een ongemakkelijke en soms gênante aandoening die kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder slechte hygiëne, huidaandoeningen en infecties. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen en preventieve maatregelen die deze aandoening kunnen verlichten.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
10 maart 2023
Tips
allergie behandelen

Allergieën voorkomen en behandelen met medicijnen

Allergieën zijn een veelvoorkomend probleem dat veel mensen over de hele wereld treft. Ze treden op wanneer het immuunsysteem overdreven reageert op een vreemde stof die niet schadelijk is, zoals pollen, stof of bepaalde voedingsmiddelen. Gelukkig zijn er allergie medicijnen beschikbaar die allergieën kunnen helpen voorkomen en behandelen.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
24 februari 2023
Tips
zuigelingenmelk

Zuigelingenvoeding: je vragen beantwoord

Als nieuwe ouder is een van de belangrijkste beslissingen die je voor je baby neemt, het kiezen tussen borstvoeding of flesvoeding. Als je kiest voor flesvoeding, zijn er ook verschillende types flesvoeding om uit te kiezen. In deze blogpost geven we je belangrijke informatie over zuigelingenmelk om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
17 februari 2023
Tips
parasieten bij honden

Hoe parasieten bij honden vermijden en behandelen

Parasieten zijn een veelvoorkomend probleem bij honden en kunnen verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken als ze niet worden behandeld. Deze kleine indringers kunnen variëren van vlooien en teken tot wormen en mijten, elk met hun eigen unieke symptomen en behandelingsopties.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
20 januari 2023
Tips
gezonde darmflora

Wat is een gezonde darmflora?

De darmflora is een verzamelnaam voor alle bacteriën die in de darm leven. In totaal zijn dat ongeveer 100 biljoen bacteriën. Darmflora – of darm-microbioom – is met andere woorden het geheel van micro-organismen dat zich in het maag-darmstelsel bevinden. Darmflora zijn bacteriën en andere organismen die in de darmen leven. Ze helpen bij het verteren van voedsel.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
16 december 2022
Tips
wat is een lintworm

Hoe weet je of je een lintworm hebt?

Wat is een lintworm? Lintwormen zijn platte wormen die in het spijsverteringskanaal van een persoon kunnen leven. Eet je rauw of onvoldoende verhit vlees van een besmet dier, dan krijg je de larven van een lintworm binnen, die zich vervolgens in je darmen tot volwassen lintwormen ontwikkelen.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
4 november 2022
Tips
water filteren

Waarom water filteren?

Sinds 2014 is de loodnorm verstrengd voor kraanwater in Vlaanderen: het kraanwater mag maar 10 microgram lood per liter bevatten. De Vlaamse watermaatschappijen controleren kraanwater elke dag en in principe is het kraanwater helemaal veilig. Water is daarom de gezondste dorstlesser die er bestaat.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
28 oktober 2022
Tips
hyperpigmentatie behandelen

Wat is hyperpigmentatie en hoe behandelen?

Hyperpigmentatie wordt eenvoudigweg veroorzaakt door een toename van melanine. Melanine is een stof in je lichaam die haar-, oog- en huidpigmentatie produceert. Hoe meer melanine je lichaam aanmaakt, hoe donkerder je ogen, haar en huid zullen zijn.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
21 oktober 2022
Tips
lekker gezond ontbijt

Hoe gezond ontbijten?

Een ongezonde maaltijd betekent dat je kiest voor bewerkte voedingsmiddelen, kunstmatige smaakstoffen en suikers, voedingsadditieven, en voedingsmiddelen met veel zout en verzadigd vet. Dit zijn allemaal voedingsmiddelen die je vol zullen laten voelen maar veel minder bijdragen dan groenten, fruit, ongeraffineerde granen, eiwitten en gezonde vetten.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
9 september 2022

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer