Wat kun je doen bij een blaasontsteking?

vrouw zit op wc
Fit en gezond, Voedingssupplementen
27 november 2020

Vaak moeten plassen en een stekend, brandend gevoel: zeker de helft van alle vrouwen heeft weleens een blaasontsteking. Lees hier wat je aan een blaasontsteking kunt doen en hoe je dit pijnlijke ongemak kunt voorkomen.

Lees meer

Eerste hulp bij brandwonden

tafel gedekt voor kerstdiner
Fit en gezond, Wintertips
20 november 2020

De feestdagen zijn de meest brandgevaarlijke tijd van het jaar. In de week van kerst en oud en nieuw lopen vijf keer zoveel mensen brandwonden op als gedurende de rest van het jaar. Lees hier wat je wel en juist niet moet doen bij een brandwond.

Lees meer

Beschermt vitamine D tegen corona?

Fit en gezond, Voedingssupplementen, Wintertips
9 november 2020

In de media verschijnen steeds meer verhalen over de beschermende werking van vitamine D tegen corona. Volgens sommige experts verhoogt vitamine D de weerstand tegen deze infectie. En als je toch besmet raakt, verloopt de ziekte minder heftig. Waar of niet waar? De oplossing waar we allemaal reikhalzend naar uitzien of ijdele hoop? Kijken we naar de feiten.

Lees meer

Goed leven met diabetes

ouder echtpaar met fietsen
Fit en gezond
6 november 2020

14 november is Wereld Diabetes dag. De Wereldgezondheidsorganisatie en andere instanties vragen elk jaar op deze datum aandacht voor een ziekte die wereldwijd epidemische vormen aanneemt onder volwassenen en steeds vaker ook onder jongeren.

Lees meer

Tips tegen snurken

kwade vrouw naast snurkende man in bed
Fit en gezond
23 oktober 2020

We snurken allemaal wel eens, vooral bij verkoudheid of wanneer we een glaasje op hebben. Zelfs baby’s snurken, maar met de leeftijd neemt de kans op snurken toe. En wist je dat mannen twee keer zo veel snurken als vrouwen? Voor sommige mensen is snurken echt een probleem, maar wat kun je ertegen doen?

Lees meer

RainPharma: gezond van binnen en buiten

RainPharma
Fit en gezond, Lichaamsverzorging, Voedingssupplementen
16 oktober 2020

Soms willen in onze blog aandacht besteden aan een bepaald merk in ons assortiment omdat er een interessant verhaal achter zit. Zoals bij RainPharma, een nog jong, maar snel groeiend merk van eigen bodem.

Lees meer

Wat te doen als je moeite hebt met het slikken van medicijnen?

handen met medicijnen en glas water
Fit en gezond
8 oktober 2020

Vooral ouderen en kinderen hebben vaak moeite met het slikken van medicijnen. Ouderen omdat de spieren – dus ook de slikspieren – verzwakken, en kinderen omdat ze die tabletten of capsules eng en vies vinden. Maar slikproblemen kunnen ook het gevolg zijn van bepaalde ziektes of geneesmiddelen.

Lees meer

Wat helpt bij koorts?

jonge vrouw kijkt op koortsthermometer
Fit en gezond
3 oktober 2020

Ik heb koorts. Heb ik nu corona?’ Koorts in een van de symptomen van besmetting met het Covid-19 virus. Waar we tot voor kort bij koorts misschien hooguit een paracetamol namen en onder de wol kropen, is een koortsaanval in deze tijd voor veel mensen iets om bang van te worden.

Lees meer

Rimpels, je kunt ze niet voorkomen, maar wél minder kans geven

vrouw bestudeert haar gezicht in spiegel
Fit en gezond, Lichaamsverzorging
25 september 2020

Vanaf je 30e levensjaar begint je huid slapper en minder elastisch te worden. Dit komt omdat de aanmaak van collageen – een onmisbaar eiwit in ons bindweefsel – met de jaren vermindert. Dan ontstaan de eerste zichtbare tekenen van huidveroudering in de vorm van rimpeltjes. Lees hier wat je ertegen kunt doen.

Lees meer

Lage rugpijn voorkomen en genezen

Lage rugpijn
Fit en gezond
10 september 2020

Lage rugpijn, een veelomvattende term De term lage rugpijn wordt gebruikt voor alle aandoeningen die pijn in de onderrug veroorzaken. Andere termen zijn lumbago, spit of verschot. Allemaal betekenen ze hetzelfde: pijn in de lage rug, dat al dan niet gepaard gaat met stijfheid, spierkrampen of uitstraling naar de benen. Hoe ontstaat lage rugpijn? Gewoonlijk is lage rugpijn een kwestie van overbelaste spieren. Daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Langdurig zitten in een doorgezakte houding of slapen op een te zachte matras bijvoorbeeld. Bukken en tillen zijn andere boosdoeners. En dat hoeft niet eens zwaar te zijn, want één verkeerde […]

Lees meer

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer