Fit en gezond

Tips
ergotherapie

Wat doet een ergotherapeut?

Ergotherapie is een paramedische discipline die zich richt op het weer mogelijk maken van dagelijkse handelingen bij mensen die door ziekte of beperking een lichamelijke of psychische beperking hebben opgedaan. Ergotherapeuten doen heel wat verschillende behandelingen specifiek gericht op de noden van de cliënt.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
22 oktober 2021
Tips
man krijgt een beroerte

Wat is een beroerte?

Bij een beroerte gaat er iets mis in de bloedvaten van de hersenen. Een deel van de hersenen krijgt geen zuurstof en voeding meer en functies vallen uit. Je gaat bijvoorbeeld verward praten of hebt een scheve mond of een lamme arm. Er zijn twee hoofdoorzaken van een beroerte: een verstopte slagader (ischemische beroerte) of het lekken of barsten van een bloedvat (hemorragische beroerte).

Categories: Fit en gezond
Lees meer
15 oktober 2021
Tips
hoestende man

COPD symptomen en behandeling

Chronische obstructieve longziekte (COPD) treedt op wanneer de longen en luchtwegen beschadigd en ontstoken raken. Roken is in de meeste gevallen de oorzaak van COPD en is verantwoordelijk voor ongeveer 9 op de 10 gevallen. Om COPD te voorkomen, is niet roken of passief mee roken het meest belangrijkste wat je kunt doen.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
8 oktober 2021
Tips
longonsteking

Symptomen en behandeling longontsteking

Een longontsteking is zwelling of ontsteking van het weefsel in een of beide longen. Virussen, bacteriën en schimmels kunnen een longontsteking veroorzaken. Hoe kun je een longontsteking behandelen? Een milde longontsteking kan vaak gewoon thuis behandeld worden door te rusten of door antibiotica te nemen.

Categories: Fit en gezond, Lichaamsverzorging, Zomertips
Lees meer
17 september 2021
Tips
jeuk als gevolg van eczeem

Eczeem behandeling

Eczeem is een verzamelnaam voor huidziekten met eenzelfde soort huiduitslag. Wat eczeem veroorzaakt is niet altijd even duidelijk en ook het verloop ervan is vaak niet te voorspellen. Eczeem treedt vooral op bij een droge huid, daarom kun je eczeem enigszins voorkomen door je huid gehydrateerd te houden.

Categories: Fit en gezond, Lichaamsverzorging
Lees meer
3 september 2021
Tips
medicijnen over datum

Waar medicijnen bewaren en wat doen met medicijnen die over datum zijn?

Hoe lang kun je medicijnen bewaren na het openen? De houdbaarheid van een bepaald medicijn hangt af van het type medicijn en de verpakking. De houdbaarheidstermijn van een bepaald medicijn geldt alleen als je het bewaart zonder het te openen en heeft gebruikt en opgeslagen volgens de bijsluiter.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
27 augustus 2021
Tips
kniepijn

Wat te doen bij gewrichtspijn?

Gewrichtspijn kan ongemak, pijn of ontsteking zijn die voortkomt bij een bepaald gewricht. Gewrichtspijn kan variëren van een lichte pijn tot een ernstig, branderig of scherp gevoel in een of meerdere gewrichten tegelijk. Gewrichtspijn symptomen zijn warm gevoel in het gewricht; verminderde flexibiliteit; mobiliteitsverlies

Categories: Fit en gezond, Lichaamsverzorging
Lees meer
23 juli 2021
Tips
schimmelnagel erkennen

Hoe schimmelnagel herkennen en behandelen?

Wat zijn schimmelnagels of kalknagels? Schimmelnagels zijn teen- of vingernagels die met schimmel geïnfecteerd zijn. Schimmelnagel is te herkennen aan gele verkleuring en verbrokkeling van de nagel. Een schimmelnagel wordt veroorzaakt door schimmels die in en onder de nagel groeien.

Categories: Fit en gezond, Lichaamsverzorging
Lees meer
16 juli 2021
Tips
slapeloosheid

Wat kun je doen tegen tegen slapeloosheid?

Lig je soms uren wakker omdat je de slaap niet kan vatten? Iedereen heeft het wel eens dat ze niet makkelijk in slaap kunnen vallen, maar als dit blijft duren kan dit slaaptekort een ernstig probleem worden. In de meeste gevallen zijn er geen duidelijke oorzaken van slapeloosheid. Het begint met een paar nachten slecht slapen en vervolgens kan een vicieuze cirkel gaan ontstaan.

Categories: Fit en gezond, Lichaamsverzorging
Lees meer
2 juli 2021
Tips
vrouw met pijnlijke voeten

Hoe behandel je kloofjes tussen tenen?

Kloven tussen de tenen ontstaan vaak door overmatige transpiratie of langdurig contact met vocht. De huid tussen de tenen wordt door de vochtigheid beschadigd en dit creëert de ideale omgeving voor voetschimmel. Kloven tussen de voeten kunnen echter ook ontstaan door droge voeten of door het dragen van verkeerd schoeisel.

Categories: Fit en gezond, Lichaamsverzorging, Zomertips
Lees meer
18 juni 2021

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer