Lichaamsverzorging

Tips
morning-afterpil

10 vragen over de morning-afterpil beantwoord

De morning-afterpil werkt door tijdelijk te voorkomen dat jouw eierstok een eicel vrijgeeft. Het is een beetje alsof je aan de noodrem trekt bij de eisprong. Waar je bent in je menstruatiecyclus en hoe snel na onbeschermde seks je de morning-afterpil neemt, kan van invloed zijn op hoe goed het zwangerschap voorkomt.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
24 september 2021
Tips
longonsteking

Symptomen en behandeling longontsteking

Een longontsteking is zwelling of ontsteking van het weefsel in een of beide longen. Virussen, bacteriën en schimmels kunnen een longontsteking veroorzaken. Hoe kun je een longontsteking behandelen? Een milde longontsteking kan vaak gewoon thuis behandeld worden door te rusten of door antibiotica te nemen.

Categories: Fit en gezond, Lichaamsverzorging, Zomertips
Lees meer
17 september 2021
Tips
jeuk als gevolg van eczeem

Eczeem behandeling

Eczeem is een verzamelnaam voor huidziekten met eenzelfde soort huiduitslag. Wat eczeem veroorzaakt is niet altijd even duidelijk en ook het verloop ervan is vaak niet te voorspellen. Eczeem treedt vooral op bij een droge huid, daarom kun je eczeem enigszins voorkomen door je huid gehydrateerd te houden.

Categories: Fit en gezond, Lichaamsverzorging
Lees meer
3 september 2021
Tips
EHBO-doos met pillen op tafel binnenshuis

Wat moet er in een EHBO-koffer zitten?

Elk bedrijf moet een EHBO-doos bezitten maar ook in je eigen huis is het aan te raden om een EHBO-koffer of verbanddoos klaar te hebben in het geval van een ongeluk. De inhoud van een EHBO-koffer betreft het geheel van noodzakelijke handelingen die er op gericht zijn de gevolgen van een ongeval of een traumatische of niet-traumatische aandoening te beperken.

Categories: Lichaamsverzorging, Wintertips, Zomertips
Lees meer
20 augustus 2021
Tips
artrose in de knie

Artrose symptomen en behandeling

Artritis is de zwelling en overgevoeligheid van een of meerdere gewrichten. De belangrijkste symptomen van artritis zijn gewrichtspijn en stijfheid, die doorgaans verergeren met de leeftijd. De meest voorkomende vormen van artritis zijn artrose en reumatoïde artritis.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
13 augustus 2021
Tips
een jonge vrouw niest van allergie voor haar kat.

Wat kun je doen tegen een kattenallergie?

Bepaalde mensen kunnen binnen enkele minuten na het aanraken van een kat, of bij het betreden van een huis met een kat, al symptomen ontwikkelen, waaronder ademhalingsproblemen of huiduitslag. Wat is een kattenallergie? Als je allergisch bent voor katten, reageert je lichaam vaak op de huidschilfers, het speeksel of de urine van katten.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
6 augustus 2021
Tips
vrouw met knee brace

Welke kniebrace heb ik nodig?

Kniepijn is een van de meest voorkomende klachten bij mensen van bijna alle leeftijden. Een kneebrace kan daarbij helpen door knieondersteuning te bieden en bij het voorkomen van pijn en slijtage aan het kniegewricht. Er bestaan verschillende soorten kniebraces waaruit je kunt kiezen, van sleeves tot compressiebrace en van scharnierende braces tot kniebanden met open of gesloten patella.

Categories: Lichaamsverzorging, Zomertips
Lees meer
30 juli 2021
Tips
kniepijn

Wat te doen bij gewrichtspijn?

Gewrichtspijn kan ongemak, pijn of ontsteking zijn die voortkomt bij een bepaald gewricht. Gewrichtspijn kan variëren van een lichte pijn tot een ernstig, branderig of scherp gevoel in een of meerdere gewrichten tegelijk. Gewrichtspijn symptomen zijn warm gevoel in het gewricht; verminderde flexibiliteit; mobiliteitsverlies

Categories: Fit en gezond, Lichaamsverzorging
Lees meer
23 juli 2021
Tips
schimmelnagel erkennen

Hoe schimmelnagel herkennen en behandelen?

Wat zijn schimmelnagels of kalknagels? Schimmelnagels zijn teen- of vingernagels die met schimmel geïnfecteerd zijn. Schimmelnagel is te herkennen aan gele verkleuring en verbrokkeling van de nagel. Een schimmelnagel wordt veroorzaakt door schimmels die in en onder de nagel groeien.

Categories: Fit en gezond, Lichaamsverzorging
Lees meer
16 juli 2021
Tips
slapeloosheid

Wat kun je doen tegen tegen slapeloosheid?

Lig je soms uren wakker omdat je de slaap niet kan vatten? Iedereen heeft het wel eens dat ze niet makkelijk in slaap kunnen vallen, maar als dit blijft duren kan dit slaaptekort een ernstig probleem worden. In de meeste gevallen zijn er geen duidelijke oorzaken van slapeloosheid. Het begint met een paar nachten slecht slapen en vervolgens kan een vicieuze cirkel gaan ontstaan.

Categories: Fit en gezond, Lichaamsverzorging
Lees meer
2 juli 2021

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer