Lichaamsverzorging

Tips
verkoudheid symptomen

Hoe wordt je verkouden en wat te doen?

Nu de winter voor de deur staat, wordt de kans opnieuw groter dat je een verkoudheid oploopt of je wat ziekjes gaat voelen door het oplopen van een virus. Mensen besmetten elkaar in de herfst en winter namelijk met de nieuwe varianten van de verkoudheidsvirussen. In de winter komen grote groepen mensen (binnenskamers) dichter bij elkaar en dat vergroot de kans dat je iemand anders gaat besmetten.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
25 november 2022
Tips
vrouw met dermatitis perioralis

Wat is dermatitis perioralis en hoe behandelen?

Dermatitis is hetzelfde als een ontsteking van de huid. Er zijn in principe twee vormen van dermatitis: chronisch en acuut. Bij acute dermatitis komen de symptomen plotseling opzetten en bij chronische dermatitis is de plek al langer geïrriteerd en blijven de klachten ook langer bestaan. De meest voorkomende vormen van dermatitis zijn eczeem, psoriasis en luieruitslag bij baby’s. Dermatitis perioralis is niet hetzelfde als eczeem, atopische dermatitis of bijvoorbeeld herpetiforme dermatitis.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
18 november 2022
Tips
pillendoosje apotheek

Pillendoosje kopen? Dit zijn de verschillende types

Er zijn heel veel pillendoosjes en oplossingen voor het opbergen van pillen, allemaal met specifieke eigenschappen. De pillendoosjes kunnen bijvoorbeeld maar één enkele container hebben of meerdere compartimenten bevatten. In dit artikel vind je de verschillende types pillendoosjes terug voor specifieke noden.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
11 november 2022
Tips
gehoorbescherming op maat

Oordoppen voor gehoorbescherming

Je kunt gehoorschade en gehoorverlies voorkomen door jouw gehoor te beschermen. Vermijd ten eerste zoveel mogelijk luide geluiden en zet het volume van persoonlijke luisterapparatuur laag genoeg. Als je harde geluiden niet kunt vermijden, gebruik dan oordopjes of oorkappen om je oren te beschermen.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
14 oktober 2022
Tips
coloscopie onderzoek

Wat is een coloscopie en hoe zich voorbereiden?

Een colonoscopie of coloscopie is een onderzoek dat wordt gebruikt om te zoeken naar veranderingen — zoals gezwollen, geïrriteerde weefsels, poliepen of kanker — in de dikke darm en het rectum. Een endoscopie van de dikke darm noemt men een coloscopie of colonoscopie en een endoscopie van de maag noemt men een gastroscopie.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
7 oktober 2022
Tips
wat is een moedervlek

Wat is een moedervlek en wanneer moedervlek laten verwijderen?

Wat is een moedervlek? Moedervlekken zijn gekleurde vlekken op de huid die bij de geboorte of kort daarna aanwezig zijn. Een moedervlek is een ophoping van bruine kleurstof en ziet er meestal dus bruin uit. Het is heel normaal om moedervlekken te hebben en iedereen heeft ze, gemiddeld zo’n 25.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
30 september 2022
Tips
contactlenzen vloeistof

Welke contactlenzen zijn geschikt voor jou?

Een contactlens lens is een dun, gebold glaasje dat direct op het oogoppervlak wordt geplaatst. Ze zijn ontworpen om brekingsfouten te corrigeren en de gezondheid van het oog te behouden. Ze drijven op de traanfilmlaag (lipidenlaag) op het oppervlak van het hoornvlies. Deze oculaire prothetische apparaten worden wereldwijd door meer dan 150 miljoen mensen gebruikt.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
23 september 2022
Tips
bloedneus stoppen

Hoe krijg je een bloedneus en hoe bloedneus stoppen?

Een bloedneus treedt op wanneer een van de bloedvaten in het slijmvlies van de neus barst. Neusbloedingen kunnen worden veroorzaakt door een infectie, verwonding, allergische reactie en natuurlijk ook door peuteren in de neus of door te hard de neus te snuiten. Neusbloedingen kunnen beangstigend zijn, maar in de meeste gevallen hoef je zich hier helemaal niet ongerust over te maken. En neusbloeding kan heel vlug over zijn of kan tot 15 minuten duren.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
16 september 2022
Tips
onregelmatige menstruatie

Wat te doen tegen onregelmatige ongesteldheid?

De gemiddelde menstruatiecyclus duurt 28 dagen, hoewel het normaal is dat deze iets korter of langer kan duren. Een onregelmatige menstruatie betekent met andere woorden een menstruatiecyclus waarbij het niet meer duidelijk is wanneer deze begint of eindigt. De medische term voor een onregelmatige menstruatie is oligomenorroe.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
19 augustus 2022
Tips
erythrasma in de nek

Hoe kun je erythrasma behandelen?

Erythrasma is een oppervlakkige huidinfectie die bruine, schilferige huidvlekken veroorzaakt. Deze aandoening wordt ook wel cutaan erythrasma genoemd en is meestal een aanhoudende of langdurige gezondheidstoestand.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
5 augustus 2022

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer