Lichaamsverzorging

Tips
tips bloedsomloop

Tips voor een betere bloedsomloop

Een goede bloedsomloop is cruciaal voor het functioneren van ons lichaam. Het zorgt voor de distributie van zuurstof en voedingsstoffen naar alle delen van ons lichaam, terwijl het tegelijkertijd afvalstoffen verwijdert. Laten we eens kijken hoe we onze bloedsomloop kunnen verbeteren.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
5 januari 2024
Tips
crème zwangerschapsstriemen

Hoe zwangerschapstriemen voorkomen

Zwanger zijn is een mooie en bijzondere tijd voor veel vrouwen. Het brengt echter ook veranderingen met zich mee, zoals zwangerschapsstriemen. Deze ontsierende lijnen op de huid kunnen voor sommige vrouwen een bron van zorg zijn. Gelukkig zijn er manieren om deze striemen te voorkomen en jouw huid gezond en stralend te houden tijdens deze periode.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
29 december 2023
Tips
tandpasta voor kinderen

Welke kindertandpasta kiezen

Als ouder is het begrijpelijk dat je de beste zorg wilt bieden voor de gezondheid van je kind, en een belangrijk aspect hiervan is de mondgezondheid. Het kiezen van de juiste tandpasta voor je kind is essentieel voor een goede mondhygiëne vanaf jonge leeftijd. Bij Pharmazone begrijpen we dat ouders vaak vragen hebben over welke tandpasta geschikt is voor hun kinderen.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
15 december 2023
Tips
Maagzweer symptomen

Hoe een maagzweer herkennen en behandelen?

Een maagzweer, ook wel bekend als een peptische zweer, is een aandoening die het slijmvlies van de maag of de dunne darm aantast. Hoewel maagzweren vaak worden geassocieerd met stress en een ongezonde levensstijl, zijn ze eigenlijk het resultaat van een complex samenspel van factoren, waaronder de bacterie Helicobacter pylori en het gebruik van niet-steroïde ontstekingsremmende geneesmiddelen (NSAID’s).

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
24 november 2023
Tips
leesbril kopen

Waar op letten bij kopen leesbril

Het verhaal is maar al te bekend. Je zit gezellig op de bank, een boek in de hand of misschien wat werk dat aandacht vereist. Plots merk je dat je de tekst niet meer zo scherp kunt lezen. Je strekt je armen en probeert de tekst verder van je af te houden, maar het resultaat is niet veel beter. Het is duidelijk, het is tijd voor een leesbril. Maar hoe kies je nu de juiste leesbril?

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
3 november 2023
Tips
wegwerpluiers of herbruikbare luiers

Wegwerpluiers vs. Wasbare luiers: Wat is de beste keuze?

De wereld van luiers kan voor nieuwe ouders een doolhof lijken. Er zijn zoveel keuzes te maken, van merken en maten tot het type luier dat je wilt gebruiken. Twee van de meest voorkomende opties zijn wegwerpluiers en wasbare luiers. Beide hebben hun eigen voordelen en nadelen, en de keuze kan afhangen van je levensstijl, financiële overwegingen en milieubewustzijn.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
27 oktober 2023
Tips
schaafwonden behandelen

3 stappen bij schaafwonden behandelen

Schaafwonden zijn een veelvoorkomende vorm van huidletsel die we allemaal wel eens hebben ervaren. Of het nu gaat om een val van de fiets, een onhandige glijpartij of gewoon een ongelukkige ontmoeting met ruwe oppervlakken, schaafwonden kunnen behoorlijk vervelend zijn. Maar wat kun je doen om ze te behandelen en ervoor te zorgen dat ze snel genezen? Wij leggen het uit.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
20 oktober 2023
Tips
kunstgebit reinigen

Onderhouden van je kunstgebit: essentiële tips

Een kunstgebit, ook bekend als een gebitsprothese, is een waardevolle oplossing voor mensen die om verschillende redenen hun natuurlijke tanden hebben verloren. Het biedt niet alleen de mogelijkheid om te blijven genieten van uw favoriete voedingsmiddelen, maar draagt ook bij aan het herstel van uw zelfvertrouwen en een stralende glimlach. Reguliere reiniging en zorg voor uw kunstgebit zijn echter van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat het altijd schoon, fris en comfortabel blijft.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
6 oktober 2023
Tips
bloedsuikerspiegel zelf meten

Je eigen kit om bloedsuikerspiegel te meten

De bloedsuikerspiegel is een essentiële parameter voor de gezondheid van het menselijk lichaam. Het meten van de bloedsuikerspiegel is van cruciaal belang voor mensen met diabetes, maar het kan ook informatief zijn voor anderen om hun algehele gezondheid te begrijpen.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
29 september 2023
Tips
aften in mond behandelen

Aften in de mond: tips voor behandeling en verlichting

Heb je ooit last gehad van die vervelende zweertjes in je mond die pijnlijk kunnen zijn en je dagelijkse activiteiten kunnen verstoren? Je bent niet alleen. Deze kleine mondzweren, die aften worden genoemd, zijn een veelvoorkomend probleem waar veel mensen last van hebben. Gelukkig zijn er manieren om ze te behandelen en ongemak te verminderen.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
22 september 2023

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer