Lichaamsverzorging

Tips
likdoorn behandeling

Wat is een likdoorn en hoe verwijderen?

Likdoorns, eksterogen — of in het Latijn clavus — zijn kleine plekjes verdikte huid die op de tenen of voeten ontstaan. Een clavus kan zich op verschillende plaatsen op de voeten vormen, zoals onder het teennagelbed, tussen de tenen, aan de zijkanten van de voeten en op de onderkant van de voeten.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
6 mei 2022
Tips
vitamines borstvoeding

Heeft mijn baby extra vitamines nodig?

Naarmate baby’s groeien, is het belangrijk dat ze voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgen om een optimale gezondheid te garanderen. De voornaamste problemen met een tekort aan vitaminen zitten in de leeftijdsgroep van 6 maanden en 6 jaar.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
29 april 2022
Tips
wratten behandelen

Wratten op voeten of handen behandelen

Plantaire wratten zijn huidkleurig en vertonen vaak kleine zwarte puntjes. Dit soort wratten kunnen alleen of in groepen verschijnen. Wratten worden veroorzaakt door een virus, het humaan papillomavirus (HPV). Als dit virus in contact komt met jouw huid, dan kun je een of meerdere wratten krijgen.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
22 april 2022
Tips
oren niet schoonmaken met wattenstaafje

Hoe de oren uitkuisen?

Door een wattenstaafje als een WC-ontstopper in de gehoorgang te gebruiken, wordt het oorsmeer steeds dieper naar binnen geduwd. Oorsmeer is noodzakelijk voor het goed functioneren van de oren. Onze gehoorgangen zijn namelijk zo ontworpen om oorsmeer aan te maken omdat het een integraal onderdeel is van de manier waarop onze oren functioneren.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
15 april 2022
Tips
neustrimmer kopen

Een goede neushaartrimmer kopen

Neushaar vormt een belangrijk onderdeel van het afweersysteem van het lichaam. Het helpt voorkomen dat stof, allergenen en andere kleine deeltjes de longen binnendringen. Neusharen uittrekken is daarom een slecht idee.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
8 april 2022
Tips
welke shampoo is goed voor je haar

Welke shampoo is goed voor je haar?

Een goede shampoo moet het haar schoonmaken en het haar tegelijkertijd niet te veel ontvetten of gaan beschadigen. Hoewel je shampoo misschien uitsluitend als een haarreinigingsmiddel beschouwt, is het net zo belangrijk om rekening te houden met je hoofdhuid bij het kiezen van de juiste shampoo.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
1 april 2022
Tips
haarverf zonder ammoniak

Waarom haarverf zonder ammoniak kiezen

Ammoniakvrije haarverf, zoals de naam al doet vermoeden, zijn haarkleuren die vrij zijn van ammoniak en die andere chemicaliën bevatten die helpen om haarkleur aan je haar te geven. Zeker bij fijn en delicaat haar is het aan te raden om kleurstoffen met ammoniak te vermijden.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
25 maart 2022
Tips
pijn maandstonden

Pijn maandstonden verlichten

Veel vrouwen hebben menstruatiekrampen vlak voor en tijdens hun menstruatie. Voor sommige vrouwen is het ongemak alleen maar vervelend. Voor andere vrouwen kunnen de menstruatiekrampen echter ernstig genoeg zijn om de dagelijkse activiteiten grondig te verstoren.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
18 maart 2022
Tips
baardverzorging

Welke baardverzorging kiezen?

Bij het onderhouden van een goede baard is verzorging zeer noodzakelijk. Of je nu nog maar net bezig bent met het laten groeien van je gezichtshaar, of al langer de trotse eigenaar bent van een volgroeide baard, baardverzorging is een belangrijk onderdeel van je persoonlijke verzorging.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
11 maart 2022
Tips
brandwonden zalf

Welke brandwonden zalf kiezen?

Het is belangrijk om brandwonden achteraf te gaan behandelen. Infectie is namelijk een groot probleem bij brandwonden omdat het het normale proces van wondgenezing vertraagt.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
4 maart 2022

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer