Lichaamsverzorging

Tips
middel tegen zweetvoeten

Last van zweetvoeten? Dit moet je weten!

Zweterige voeten kunnen een echt probleem zijn, vooral tijdens de zomermaanden wanneer het warm is en je de hele dag dichte schoenen draagt. Maar wat veroorzaakt zweetvoeten eigenlijk en wat kun je er tegen doen? Wij leggen uit hoe zweetvoeten te verhelpen.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
10 februari 2023
Tips
intieme verzorging

Intieme verzorging: een gids voor goede hygiëne en comfort

Intieme verzorging is een cruciaal aspect van persoonlijke hygiëne dat vaak over het hoofd wordt gezien of onderschat. Het is belangrijk om een goede intieme hygiëne te behouden, niet alleen voor fysiek comfort, maar ook voor de algehele gezondheid en het welzijn.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
3 februari 2023
Tips
zweetpuistjes behandelen

Hoe zweetpuistjes vermijden en behandelen

Miliaria – in de volksmond ook wel bekend als zweetpuistjes – is een veel voorkomende huidaandoening die veel mensen treft, vooral tijdens de zomermaanden. Deze kleine, rode of witte bultjes kunnen op de huid verschijnen wanneer zweetkanalen verstopt raken, wat leidt tot ophoping van zweet onder het huidoppervlak.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
27 januari 2023
Tips
incontinentie behandeling

Wat is incontinentie en wat zijn de oplossingen

Incontinentie is een veel voorkomende, maar vaak gênante aandoening die miljoenen mensen over de hele wereld treft. Het wordt gekenmerkt door het onvrijwillig verlies van urine of ontlasting en kan een aanzienlijke invloed hebben op de kwaliteit van leven van een individu. In deze blogpost gaan we dieper in op de oorzaken, soorten en oplossingen voor incontinentie, maar ook op manieren om dit potentieel te voorkomen.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
13 januari 2023
Tips
levertraan kopen

Waarom is levertraan gezond?

Levertraan is een soort olie die is afgeleid van de levers van kabeljauw. Deze dierlijke olie wordt al eeuwenlang gebruikt als een natuurlijke remedie voor verschillende gezondheidsproblemen. In de afgelopen jaren is er een hernieuwde belangstelling voor de potentiële gezondheidsvoordelen van levertraan en veel mensen gebruiken het nu als supplement om hun algehele gezondheid en welzijn te verbeteren.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
6 januari 2023
Tips
wat te doen tegen buikgriep

Buikgriep behandeling

Hoewel buikgriep meestal niet ernstig is, kan het ongemakkelijk zijn en in ernstige gevallen tot complicaties leiden, zoals uitdroging. In deze blogpost onderzoeken we de oorzaken, symptomen en behandelingsopties voor buikgriep, en hoe we het risico op infectie kunnen verminderen.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
30 december 2022
Tips
wat is klierkoorts

Wat is klierkoorts en hoe te behandelen?

Klierkoorts is een virale infectie die voornamelijk de lymfeklieren, milt en lever aantast. Het virus wordt verspreid door nauw contact met speeksel, zoals door te kussen of door gebruiksvoorwerpen of drankjes te delen. Het wordt meestal gezien bij jonge volwassenen, hoewel het op elke leeftijd kan voorkomen.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
23 december 2022
Tips
streptokokken keel

Wat zijn streptokokken?

Streptokokken zijn bacteriën die bij mensen tot ziekte kunnen leiden. Er zijn verschillende soorten streptokokken, en Streptococcus pyogenes is er daar eentje van. Streptococcus pyogenes is een mensspecifieke bacteriële ziekteverwekker die een breed scala aan manifestaties kan veroorzaken, variërend van milde lokale infecties tot levensbedreigende invasieve infecties.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
9 december 2022
Tips
wat zijn poliepen

Hoe poliepen verwijderen?

Wat zijn poliepen? Een poliep is een simpelweg een uitstekende groei van weefsel van een oppervlak in het lichaam, meestal een slijmvlies. Poliepen kunnen zich volgens het Amerikaanse Cancer Council ontwikkelen in de dikke darm en endeldarm, gehoorgang, baarmoederhals, maag, neus, baarmoeder, keel, blaas. Poliepen komen vrij veel voor bij mensen die ouder zijn dan 55 jaar maar veel hangt af van het type poliep.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
2 december 2022
Tips
verkoudheid symptomen

Hoe wordt je verkouden en wat te doen?

Nu de winter voor de deur staat, wordt de kans opnieuw groter dat je een verkoudheid oploopt of je wat ziekjes gaat voelen door het oplopen van een virus. Mensen besmetten elkaar in de herfst en winter namelijk met de nieuwe varianten van de verkoudheidsvirussen. In de winter komen grote groepen mensen (binnenskamers) dichter bij elkaar en dat vergroot de kans dat je iemand anders gaat besmetten.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
25 november 2022

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer