Verslaving

Tips
jonge vrouw in fitness kleding

5 tips om je goede voornemens vol te houden

Waarom hou je goede voornemens niet vol? De klok slaat twaalf. Je toast op het nieuwe jaar en voelt je super gemotiveerd om je slechte gewoontes achter je te laten en gezonder te gaan leven. Dit jaar gaat het lukken! Psychologen noemen dit ‘hete overtuigingen’. Tijdens de feestdagen doen we weinig, behalve overmatig eten en drinken. Daarna voelen we ons dik en ongezond, en de aandrang om gezonder te gaan leven is sterker dan ooit. Maar vastbeslotenheid is geen garantie voor succes. Wanneer je weer in je normale ritme komt, is je overtuiging een stuk minder ‘heet’. Het zijn de […]

Categories: Fit en gezond, Verslaving, Wintertips
Lees meer
1 januari 2021
Tips
e-cigaret dampen

De e-sigaret: levensgevaarlijk of levensreddend?

Uit Amerika komen verontrustende berichten over de e-sigaret. Honderden mensen lijden daar aan een onbekende longziekte, die waarschijnlijk samenhangt met dampen. Zeker zes patiënten zijn inmiddels overleden en longartsen pleiten voor een verbod. Is dampen nog gevaarlijker dan roken? Of moeten we ons niet teveel van het nieuws uit de VS aantrekken?

Categories: Verslaving
Lees meer
20 november 2019
Tips

Stoppen met roken: kies de manier die bij je past

Wil je stoppen met roken? Hier vind je uitgebreide informatie over de verschillende methodes en hulpmiddelen. Waar kun je ze vinden, wat zeggen de experts en hoe groot is de kans op succes?

Categories: Verslaving
Lees meer
23 augustus 2019
Tips

Verslaafd aan neusspray

De meest effectieve remedie is een neusspray om een verstopte neus te verhelpen zijn neussprays die de stof xylometazoline bevat. Dat werkt razendsnel maar heeft ook een keerzijde: als je het te vaak en te lang achtereen gebruikt, kun je er niet meer buiten.

Categories: Verslaving
Lees meer
23 mei 2019

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer