Tips van de apotheek

Tips en tricks om je conditie te verbeteren

Tips
glutenintolerantie

Hoe herken je glutenintolerantie?

Glutenintolerantie is een auto-immuunaandoening en je lichaam maakt afweerstoffen (antilichamen) aan tegen een eiwit dat in gluten voorkomt. Coeliakie is daarom niet hetzelfde als een allergie. Wanneer mensen over glutenallergie spreken, bedoelen ze eigenlijk meestal glutenintolerantie. Een glutenallergie bestaat eenvoudigweg niet.

Categories: Voedingssupplementen
Lees meer
17 juni 2022
Tips
tandpasta kiezen

Welke tandpasta kiezen?

Het is niet altijd evident om te weten welke tandpasta je het beste kunt kiezen, of welke het meest geschikt is voor jouw gebit. Elke tandpasta bestaat uit verschillende bestanddelen en daarom is het belangrijk te weten wat het onderscheid is tussen de verschillende types.

Categories: Voedingssupplementen
Lees meer
10 juni 2022
Tips
constipatie vermijden en behandelen

Tips om constipatie te behandelen

Obstipatie treedt meestal op wanneer feces of ontlasting te langzaam door het spijsverteringskanaal beweegt of niet effectief uit het rectum kan worden geëlimineerd, waardoor de ontlasting hard en droog kan worden. Dit gebeurt meestal als gevolg van veranderingen in dieet of routine, of als gevolg van onvoldoende inname van vezels.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
3 juni 2022
Tips
ongelijke voeten

Ongelijke voeten: oorzaak en oplossing

De meeste volwassenen hebben een voet die langer en/of breder is dan de andere. In de overgrote meerderheid van de gevallen zijn deze variaties niet bijzonder opvallend of lastig. Het hebben van ongelijke voeten kan verschillende oorzaken hebben.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
27 mei 2022
Tips
baby beschermen tegen de on

Hoe baby beschermen tegen zon

Baby’s en jonge kinderen hebben een zeer gevoelige huid die gemakkelijker beschadigd raakt dan de huid van volwassenen en daarom is het van cruciaal belang om hun huid te beschermen tegen de zon.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
20 mei 2022
Tips
wat doen bij voorjaarsmoeheid

Oorzaak en symptomen voorjaarsmoeheid

Hoewel voorjaarsmoeheid geen echte medische of psychologische aandoening is, zijn er wel degelijk redenen waarom men zich in deze tijd van het jaar extra moe of uitgeput kan voelen. Lentevermoeidheid treft meer dan de helft van de mensen over de hele wereld en vooral vrouwen hebben hiermee te maken.

Categories: Zomertips
Lees meer
13 mei 2022
Tips
likdoorn behandeling

Wat is een likdoorn en hoe verwijderen?

Likdoorns, eksterogen — of in het Latijn clavus — zijn kleine plekjes verdikte huid die op de tenen of voeten ontstaan. Een clavus kan zich op verschillende plaatsen op de voeten vormen, zoals onder het teennagelbed, tussen de tenen, aan de zijkanten van de voeten en op de onderkant van de voeten.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
6 mei 2022
Tips
vitamines borstvoeding

Heeft mijn baby extra vitamines nodig?

Naarmate baby’s groeien, is het belangrijk dat ze voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgen om een optimale gezondheid te garanderen. De voornaamste problemen met een tekort aan vitaminen zitten in de leeftijdsgroep van 6 maanden en 6 jaar.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
29 april 2022
Tips
wratten behandelen

Wratten op voeten of handen behandelen

Plantaire wratten zijn huidkleurig en vertonen vaak kleine zwarte puntjes. Dit soort wratten kunnen alleen of in groepen verschijnen. Wratten worden veroorzaakt door een virus, het humaan papillomavirus (HPV). Als dit virus in contact komt met jouw huid, dan kun je een of meerdere wratten krijgen.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
22 april 2022
Tips
oren niet schoonmaken met wattenstaafje

Hoe de oren uitkuisen?

Door een wattenstaafje als een WC-ontstopper in de gehoorgang te gebruiken, wordt het oorsmeer steeds dieper naar binnen geduwd. Oorsmeer is noodzakelijk voor het goed functioneren van de oren. Onze gehoorgangen zijn namelijk zo ontworpen om oorsmeer aan te maken omdat het een integraal onderdeel is van de manier waarop onze oren functioneren.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
15 april 2022

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer