Tips van de apotheek

Tips en tricks om je conditie te verbeteren

Tips
bloedsuikerspiegel zelf meten

Je eigen kit om bloedsuikerspiegel te meten

De bloedsuikerspiegel is een essentiële parameter voor de gezondheid van het menselijk lichaam. Het meten van de bloedsuikerspiegel is van cruciaal belang voor mensen met diabetes, maar het kan ook informatief zijn voor anderen om hun algehele gezondheid te begrijpen.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
29 september 2023
Tips
aften in mond behandelen

Aften in de mond: tips voor behandeling en verlichting

Heb je ooit last gehad van die vervelende zweertjes in je mond die pijnlijk kunnen zijn en je dagelijkse activiteiten kunnen verstoren? Je bent niet alleen. Deze kleine mondzweren, die aften worden genoemd, zijn een veelvoorkomend probleem waar veel mensen last van hebben. Gelukkig zijn er manieren om ze te behandelen en ongemak te verminderen.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
22 september 2023
Tips
uieruitslag behandelen

Hoe luieruitslag voorkomen en behandelen

Luieruitslag is een veelvoorkomend probleem bij baby’s en peuters, en het kan zowel ongemak als bezorgdheid bij ouders veroorzaken. Bij Pharmazone begrijpen we hoe belangrijk het is om uw kindje gelukkig en gezond te houden. Daarom willen we je in deze blogpost voorzien van nuttige informatie over hoe je luieruitslag kunt voorkomen en behandelen.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
15 september 2023
Tips
fopspeen kopen

7 tips bij kiezen fopspeen voor jouw baby

Als ouder wil je natuurlijk niets liever dan het beste voor je baby, en dat geldt ook voor de keuze van een fopspeen. Fopspenen of tutjes kunnen een handige en kalmerende oplossing zijn voor huilende baby’s, maar met zoveel opties op de markt kan het moeilijk zijn om de juiste te kiezen.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
8 september 2023
Tips
hydraterende gezichtstoner

Welke toner kiezen voor jouw gezicht?

Een stralende en gezonde huid is de droom van velen, en daarom is het essentieel om de juiste huidverzorgingsroutine te volgen. Gezichtstoners spelen een cruciale rol in deze routine, omdat ze kunnen helpen bij het balanceren van de pH-waarde van je huid, het verwijderen van onzuiverheden en het hydrateren van je huid. Met zoveel verschillende toners op de markt kan het echter overweldigend zijn om de beste keuze te maken.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
1 september 2023
Tips
darmwormen bij mensen behandelen

Darmwormen bij mensen: behandeling en preventie

Darmwormen, ook bekend als intestinale parasieten, zijn een veelvoorkomend probleem dat mensen van alle leeftijden kan treffen. Deze parasieten kunnen zich in het maag-darmkanaal nestelen en kunnen leiden tot vervelende symptomen en gezondheidsproblemen. Gelukkig zijn er verschillende effectieve behandelingsmethoden en preventieve maatregelen om darmwormen bij mensen te behandelen en te voorkomen.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
25 augustus 2023
Tips
Bloeddrukmonitoring

Alles over thuisgezondheidstests

In de moderne wereld, waar gemak en toegankelijkheid hoog in het vaandel staan, is het geen verrassing dat mensen steeds meer controle willen hebben over hun gezondheid. Gelukkig biedt de medische wetenschap voortdurend nieuwe mogelijkheden, en één daarvan is de opkomst van gezondheidstests die gemakkelijk thuis kunnen worden uitgevoerd. Deze tests stellen individuen in staat om hun gezondheid en welzijn regelmatig in de gaten te houden, zonder dat ze een afspraak met de dokter hoeven te maken.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
18 augustus 2023
Tips
geheugen verbeteren

Je geheugen en concentratie verbeteren

Een scherp geheugen en een goede concentratie zijn van onschatbare waarde in ons drukke en veeleisende leven. Of we nu bezig zijn met onze carrière, naar school gaan, of gewoon proberen bij te blijven met de talloze dagelijkse taken, een heldere geest maakt alles gemakkelijker en efficiënter. Maar soms kan het voelen alsof onze hersenen overuren draaien en onze focus en concentratie afnemen.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
11 augustus 2023
Tips
EHBO-kit vakantie

Op vakantie: hoe op je gezondheid blijven letten

Augustus is de vakantiemaand bij uitstek. Velen van ons hebben uitgekeken naar dit moment, waar we even kunnen ontsnappen aan de dagelijkse sleur en kunnen genieten van ontspanning en avontuur. Of je nu naar een exotische bestemming reist of een rustige vakantie in eigen land plant, het is belangrijk om tijdens je vakantie op je gezondheid te blijven letten.

Categories: Zomertips
Lees meer
4 augustus 2023
Tips
macronutriënten

Een uitgebalanceerd dieet met macronutriënten

Een gezond en uitgebalanceerd dieet is essentieel voor het behoud van een goede gezondheid en het welzijn van ons lichaam. Ons lichaam heeft daarvoor een verscheidenheid aan voedingsstoffen nodig om optimaal te kunnen functioneren, en macronutriënten zijn daarbij van cruciaal belang.

Categories: Voedingssupplementen
Lees meer
28 juli 2023

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer