Tips van de apotheek

Tips en tricks om je conditie te verbeteren

Tips
wat zijn poliepen

Hoe poliepen verwijderen?

Wat zijn poliepen? Een poliep is een simpelweg een uitstekende groei van weefsel van een oppervlak in het lichaam, meestal een slijmvlies. Poliepen kunnen zich volgens het Amerikaanse Cancer Council ontwikkelen in de dikke darm en endeldarm, gehoorgang, baarmoederhals, maag, neus, baarmoeder, keel, blaas. Poliepen komen vrij veel voor bij mensen die ouder zijn dan 55 jaar maar veel hangt af van het type poliep.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
2 december 2022
Tips
verkoudheid symptomen

Hoe wordt je verkouden en wat te doen?

Nu de winter voor de deur staat, wordt de kans opnieuw groter dat je een verkoudheid oploopt of je wat ziekjes gaat voelen door het oplopen van een virus. Mensen besmetten elkaar in de herfst en winter namelijk met de nieuwe varianten van de verkoudheidsvirussen. In de winter komen grote groepen mensen (binnenskamers) dichter bij elkaar en dat vergroot de kans dat je iemand anders gaat besmetten.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
25 november 2022
Tips
vrouw met dermatitis perioralis

Wat is dermatitis perioralis en hoe behandelen?

Dermatitis is hetzelfde als een ontsteking van de huid. Er zijn in principe twee vormen van dermatitis: chronisch en acuut. Bij acute dermatitis komen de symptomen plotseling opzetten en bij chronische dermatitis is de plek al langer geïrriteerd en blijven de klachten ook langer bestaan. De meest voorkomende vormen van dermatitis zijn eczeem, psoriasis en luieruitslag bij baby’s. Dermatitis perioralis is niet hetzelfde als eczeem, atopische dermatitis of bijvoorbeeld herpetiforme dermatitis.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
18 november 2022
Tips
pillendoosje apotheek

Pillendoosje kopen? Dit zijn de verschillende types

Er zijn heel veel pillendoosjes en oplossingen voor het opbergen van pillen, allemaal met specifieke eigenschappen. De pillendoosjes kunnen bijvoorbeeld maar één enkele container hebben of meerdere compartimenten bevatten. In dit artikel vind je de verschillende types pillendoosjes terug voor specifieke noden.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
11 november 2022
Tips
wat is een lintworm

Hoe weet je of je een lintworm hebt?

Wat is een lintworm? Lintwormen zijn platte wormen die in het spijsverteringskanaal van een persoon kunnen leven. Eet je rauw of onvoldoende verhit vlees van een besmet dier, dan krijg je de larven van een lintworm binnen, die zich vervolgens in je darmen tot volwassen lintwormen ontwikkelen.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
4 november 2022
Tips
water filteren

Waarom water filteren?

Sinds 2014 is de loodnorm verstrengd voor kraanwater in Vlaanderen: het kraanwater mag maar 10 microgram lood per liter bevatten. De Vlaamse watermaatschappijen controleren kraanwater elke dag en in principe is het kraanwater helemaal veilig. Water is daarom de gezondste dorstlesser die er bestaat.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
28 oktober 2022
Tips
hyperpigmentatie behandelen

Wat is hyperpigmentatie en hoe behandelen?

Hyperpigmentatie wordt eenvoudigweg veroorzaakt door een toename van melanine. Melanine is een stof in je lichaam die haar-, oog- en huidpigmentatie produceert. Hoe meer melanine je lichaam aanmaakt, hoe donkerder je ogen, haar en huid zullen zijn.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
21 oktober 2022
Tips
gehoorbescherming op maat

Oordoppen voor gehoorbescherming

Je kunt gehoorschade en gehoorverlies voorkomen door jouw gehoor te beschermen. Vermijd ten eerste zoveel mogelijk luide geluiden en zet het volume van persoonlijke luisterapparatuur laag genoeg. Als je harde geluiden niet kunt vermijden, gebruik dan oordopjes of oorkappen om je oren te beschermen.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
14 oktober 2022
Tips
coloscopie onderzoek

Wat is een coloscopie en hoe zich voorbereiden?

Een colonoscopie of coloscopie is een onderzoek dat wordt gebruikt om te zoeken naar veranderingen — zoals gezwollen, geïrriteerde weefsels, poliepen of kanker — in de dikke darm en het rectum. Een endoscopie van de dikke darm noemt men een coloscopie of colonoscopie en een endoscopie van de maag noemt men een gastroscopie.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
7 oktober 2022
Tips
wat is een moedervlek

Wat is een moedervlek en wanneer moedervlek laten verwijderen?

Wat is een moedervlek? Moedervlekken zijn gekleurde vlekken op de huid die bij de geboorte of kort daarna aanwezig zijn. Een moedervlek is een ophoping van bruine kleurstof en ziet er meestal dus bruin uit. Het is heel normaal om moedervlekken te hebben en iedereen heeft ze, gemiddeld zo’n 25.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
30 september 2022

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer