Tips van de apotheek

Tips en tricks om je conditie te verbeteren

Tips
vrouw met keelpijn

Wat helpt tegen keelpijn?

De meeste keelpijn wordt veroorzaakt door virussen, zoals het verkoudheids- of griepvirus. Keelpijn of een zere keel is pijn, jeuk of irritatie van de keel die vaak erger wordt als je slikt. De meeste keelpijn kun je gewoon thuis behandelen. Zorg eerst en vooral voor voldoende rust om jouw immuunsysteem de kans te geven de infectie te bestrijden.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
26 november 2021
News
vrouw met Black Friday draagtas

Black Friday bij je online apotheek

Het Amerikaans kortingspektakel Black Friday heeft ook bij ons vaste voet gekregen. Dit jaar valt Black Friday op 26 november. Mooi op tijd om voor een eenmalige aanbiedingsprijs alvast een paar geweldige cadeaus voor de feestdagen te kopen.

Categories: Wintertips
Lees meer
22 november 2021
Tips
vrouw met droge huid gezicht

Wat doen bij droge huid in het gezicht?

Bij een droge huid is de barrièrefunctie van de huid verminderd. Om gezond te blijven en haar werk goed te doen, heeft de huid water en natuurlijk voorkomende oliën nodig om de huid zacht, soepel en rekbaar te houden. Vochtinbrengende crèmes, zalven en andere crèmes verbeteren de natuurlijke barrièrefunctie van de huid, wat het vasthouden van water bevordert.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
19 november 2021
Tips
bescherming tegen soa

Hoe kan ik me beschermen tegen een soa?

Wereldaidsdag op 1 december is een internationale dag die gewijd is aan de bewustwording omtrent aids en HIV. Omdat veilige seks hebben de beste manier is om een HIV-infectie te voorkomen willen we het in dit artikel hebben over de verschillende manieren die je kunnen beschermen tegen soa’s.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
12 november 2021
Tips
man met oorpijn

Wat doen tegen oorpijn?

Oorpijn is een veelvoorkomend probleem, vooral bij kinderen. Onder oorpijn verstaan we pijn in het oor of in de gehoorgang. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen primaire en secundaire oorpijn. Oorpijn kan een scherpe, doffe of brandende pijn geven die komt en gaat, of soms constant is. Een of beide oren kunnen er last van hebben.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
5 november 2021
Tips
postnatale depressie

Postnatale rust en postnatale depressie

De postnatale fase is een tijd waarin herstel en rust extra belangrijk zijn. Als werkende vrouw heb je recht op verlof vóór en na de geboorte van je kind in België, dit wordt moederschapsrust genoemd. Als vader heb je bij de geboorte van je kind recht op vijftien dagen verlof. Veel vrouwen voelen zich in de eerste week na de bevalling een beetje down, huilerig of zelfs angstig. In het Engels wordt dit de “baby blues” genoemd.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
29 oktober 2021
Tips
ergotherapie

Wat doet een ergotherapeut?

Ergotherapie is een paramedische discipline die zich richt op het weer mogelijk maken van dagelijkse handelingen bij mensen die door ziekte of beperking een lichamelijke of psychische beperking hebben opgedaan. Ergotherapeuten doen heel wat verschillende behandelingen specifiek gericht op de noden van de cliënt.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
22 oktober 2021
Tips
man krijgt een beroerte

Wat is een beroerte?

Bij een beroerte gaat er iets mis in de bloedvaten van de hersenen. Een deel van de hersenen krijgt geen zuurstof en voeding meer en functies vallen uit. Je gaat bijvoorbeeld verward praten of hebt een scheve mond of een lamme arm. Er zijn twee hoofdoorzaken van een beroerte: een verstopte slagader (ischemische beroerte) of het lekken of barsten van een bloedvat (hemorragische beroerte).

Categories: Fit en gezond
Lees meer
15 oktober 2021
Tips
hoestende man

COPD symptomen en behandeling

Chronische obstructieve longziekte (COPD) treedt op wanneer de longen en luchtwegen beschadigd en ontstoken raken. Roken is in de meeste gevallen de oorzaak van COPD en is verantwoordelijk voor ongeveer 9 op de 10 gevallen. Om COPD te voorkomen, is niet roken of passief mee roken het meest belangrijkste wat je kunt doen.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
8 oktober 2021
Tips
vrouw met griep

Wat doen bij griep bij kinderen?

Griep wordt veroorzaakt door het griepvirus of influenzavirus. De griep kan iedereen treffen, maar voor sommige mensen is er een hoger risico op ernstige ziekten en complicaties. Griep bij kinderen is heel normaal en als je kind griep heeft, kan hij of zij zich flink ziek voelen. Hoe herken je echter de symptomen?

Categories: Wintertips
Lees meer
1 oktober 2021

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer