Tips van de apotheek

Tips en tricks om je conditie te verbeteren

Tips
Welk kussen kiezen?

Welk hoofdkussen moet je kiezen?

Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het hebben van een goede nachtrust. Zeker het hebben van een goed hoofdkussen is cruciaal. Het beste is een kussen waarop je hoofd in een min of meer rechte lijn ligt met je ruggengraat. Hoe kies ik echter welk kussen geschikt is voor mij?

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
11 juni 2021
Tips
Mediterrane salade

Is het mediterrane dieet gezond?

Het mediterrane voedingspatroon is een goede keuze voor je dieet. Het mediterraans dieet is gebaseerd op het traditionele voedsel dat mensen in 1960 aten in landen als Italië en Griekenland. Onderzoekers merkten namelijk op dat de inwoners uit het zuiden van Europa uitzonderlijk gezond waren in vergelijking met andere bevolkingsgroepen.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
4 juni 2021
Tips
vrouw is misselijk

Wat kun je doen tegen misselijkheid?

Wat te doen tegen Misselijkheid? Misselijkheid is het gevoel te moeten braken of overgeven zonder dat het ook noodzakelijk effectief gebeurt. Misselijkheid betekent dat je je ongemakkelijk voelt, vooral in de maagstreek. Misselijkheid gaat meestal ook gepaard met een gebrek aan eetlust.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
28 mei 2021
Tips
Vrouw met Aloë Vera plant

De voordelen van Aloë Vera

Aloë Vera is de gel-achtige substantie uit de bladeren van de Aloë Vera plant en vanwege de vele eigenschappen van het Aloë Vera sap, wordt de plant tegenwoordig gekweekt om te gebruiken in drankjes en in cosmeticaproducten.

Categories: Alternatieve geneeskunde, Fit en gezond
Lees meer
21 mei 2021
Tips
immuunsysteem verbeteren

Hoe mijn immuunsysteem verbeteren?

Een sterk immuunsysteem is het beste wapen tegen ziektes. Wil jij je immuunsysteem versterken? Lees hieronder meer over hoe het immuunsysteem werkt, je immuunsysteem verbeteren, symptomen van een slecht immuunsysteem en welke supplementen kunnen helpen om je immuunsysteem te boosten.

Categories: Voedingssupplementen
Lees meer
14 mei 2021
Tips
bloeddrukmeter

Bloeddrukmeter kopen: waar op letten?

Door een bloeddrukmeter aan te schaffen kun je dit eenvoudig en op geregelde basis doen in het comfort van je eigen huis. Welke bloeddrukmeter kun je het beste kopen? Een polsbloeddrukmeter of bovenarm bloeddrukmeter of horloge met bloeddrukmeter? Lees hier onze tips.

Categories: Lichaamsverzorging
Lees meer
7 mei 2021
Tips
hooikoorts

Wat te doen bij hooikoorts?

Hooikoorts volledig verhelpen is onmogelijk, maar je kan wel een aantal maatregelen nemen om de gevolgen tot een minimum te beperken. In dit artikel gaan we dieper in op de symptomen van hooikoorts, de hooikoorts kalender en wat je kan ondernemen tegen hooikoorts.

Categories: Fit en gezond, Lichaamsverzorging
Lees meer
30 april 2021
Tips
man met kniepijn

Waarom doet mijn knie pijn en wat kan ik doen?

De knie is een heel complex en beweeglijk gewricht waardoor het extra gevoelig is voor aandoeningen en blessures. Wat kun je doen als je te maken krijgt met hevige kniepijn? Kniepijn kan worden veroorzaakt door een blessure, overbelasting of door een onderliggende aandoening, zoals bijvoorbeeld artritis.

Categories: Fit en gezond
Lees meer
23 april 2021
Tips
maagzuur

Maagzuur verlichten

Bijna iedereen heeft ooit wel eens te maken met brandend maagzuur. Bij brandend maagzuur stroomt er zuur uit je maag terug naar je slokdarm. Wat zijn de oorzaken en wat kun je er tegen doen? Lees hier meer over de oorzaken en behandelingen bij brandend maagzuur.

Categories: Fit en gezond, Lichaamsverzorging
Lees meer
16 april 2021
Tips
hoestsiroop

Welke hoestsiroop moet ik kiezen?

De ene hoestsiroop is gericht op het verminderen van slijmhoest, terwijl de andere hebt tegen kriebelhoest of droge hoest. Welke hoestsiroop moet ik kiezen?

Categories: Fit en gezond, Lichaamsverzorging
Lees meer
9 april 2021

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer