Bedwantsen voorkomen en bestrijden

bedwantsen bestrijden

Welkom bij Pharmazone.be, je vertrouwde partner in gezondheid en welzijn. In deze blogpost gaan we dieper in op een probleem dat de laatste maanden steeds vaker voorkomt. Het zorgt voor veel ongemak, vooral in de steden: bedwantsen. Deze kleine insecten kunnen in jouw slaapkamer opduiken en leiden tot jeuk, huidirritatie en zelfs slaapproblemen. Maar geen zorgen, we staan klaar met effectieve oplossingen om bedwantsen te bestrijden en je nachtrust te herstellen.

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen zijn kleine, platte insecten die zich voeden met het bloed van mensen en dieren. Ze gedijen goed in warme omgevingen en verstoppen zich graag in kieren en naden in en rondom het bed. Hoewel bedwantsen geen ziekten verspreiden, kunnen de beten leiden tot vervelende symptomen, waaronder jeuk, roodheid en zwelling.

wat zijn bedwantsen

Symptomen van een bedwantsenplaag

Hoe weet je of je last heeft van bedwantsen? Let op de volgende symptomen:

 • Jeukende beten: bedwantsenbeten veroorzaken vaak jeukende rode bultjes op de huid, meestal in groepjes.
 • Donkere vlekken op beddengoed: dit zijn vaak uitwerpselen van bedwantsen en kunnen wijzen op een besmetting.
 • Zichtbare bedwantsen: hoewel ze klein zijn (ongeveer 4-5 mm lang), kunnen bedwantsen soms wel degelijk met het blote oog worden waargenomen.

Hoe bedwantsen bestrijden?

Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om bedwantsen effectief te bestrijden:

 • Grondige reiniging: was al het beddengoed, gordijnen en kleding op hoge temperaturen om bedwantsen te doden. Stofzuig ook grondig de matras, bedframe en tapijten.
 • Gebruik insectenwerende middelen: Pharmazone biedt een scala aan insectenwerende middelen die specifiek zijn ontworpen voor het bestrijden van bedwantsen. Onze deskundige apothekers staan klaar om je het juiste product aan te raden op basis van jouw behoeften.
 • Professionele hulp: in ernstige gevallen, en dat lijkt de laatste maanden vaker en vaker het geval te zijn, kan het raadzaam zijn professionele ongediertebestrijding in te schakelen.
 • Voorkom herbesmetting: neem preventieve maatregelen, zoals het afdichten van kieren en naden, regelmatige schoonmaak en het vermijden van tweedehands meubels zonder grondige inspectie.

Pistal Animal Spray: Pistal® Insect Citronella doodt onmiddellijk & doeltreffend alle vliegende en kruipende insecten: muggen, vliegen, vlooien, wespen, bedwantsen, teken en mijten.

Pistal Home Spray: Pistal® Insect Geurloos doodt onmiddellijk & doeltreffend alle vliegende en kruipende insecten: muggen, vliegen, wespen, vlooien, kakkerlakken, motten, bedwantsen, mieren, mijten en teken.

Fenigel: verzachting bij jeuk

Cremicort: verzachting van jeuk en uitslag.

Wil je nog meer te weten komen over dit onderwerp? Lees dan ook ons artikel ‘Insectenbeten voorkomen en behandelen‘.

Categories: Wintertips

Professioneel advies van onze apothekers

 • Persoonlijk advies

 • Chat live met onze apothekers

 • Erkende online apotheek

 • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer