Welke natuurlijke deodorant voor jou?

natuurlijke deodorant

Deodorant en de de anti-transpirant ingrediënten in de deo komen het lichaam binnen via onze oksels en olfactorische systeem (reukzin). Dat betekent dat de ingrediënten die worden gebruikt om deodorantsticks of sprays te maken, die je elke dag gebruikt, hun weg vinden door je bloedbaan. Hoe vaker je de deodorant aanbrengt, hoe meer chemicaliën en synthetische ingrediënten je lichaam daarom binnendringen.

De meest voorkomende chemische ingrediënten in deodorant en anti-transpiranten zijn parabenen, triclosan, ftalaten, propyleenglycol en aluminium. Onderzoek heeft deze ingrediënten in verband gebracht met verschillende medische aandoeningen, waaronder soorten kanker en problemen met de reproductieve ontwikkeling. Daarom kan het aanbevolen zijn om een natuurlijke deodorant te gebruiken.

Deodorant zonder aluminium

Anti-transpiranten bevatten aluminiumzouten om te voorkomen dat zweet het huidoppervlak bereikt, terwijl aluminiumvrije deodorants de geur helpen bestrijden zonder de poriën te verstoppen. Het grote verschil tussen deodorant zonder aluminium en deodorant met aluminium is dat de eerste geur blokkeert, terwijl de laatste zweet blokkeert. Zweet is onze gezonde manier om het lichaam af te koelen, en zweet uit onze oksels wordt geactiveerd door het zenuwstelsel via de apocriene klieren. Deze klieren produceren zweet met een hoog eiwitgehalte, dat geurveroorzakende bacteriën aantrekt.

deodorant zonder aluminium

Natuurlijke deodorant

Als je op zoek bent naar natuurlijke opties met echte, plantaardige ingrediënten, dan is deodorant zonder aluminium de meest geschikte keuze. Een natuurlijke deodorant helpt voorkomen dat bacteriën zich vermengen met zout en water op de huid, terwijl het lichaam gifstoffen op de juiste manier kan verwijderen. Zweet veroorzaakt geen lichaamsgeur, maar wanneer het wordt gecombineerd met bacteriën op je huid, kan het je slecht laten ruiken.

Een van de voordelen van natuurlijke deodorant is dat het zelfs je gezondheid kan helpen. De natuurlijke ingrediënten maken het namelijk minder waarschijnlijk dat je huidproblemen gaat krijgen. Het ontbreken van poriën blokkerende ingrediënten betekent dat goede bacteriën beter werken en geurtjes kunnen voorkomen, zelfs als je helemaal geen deodorant aan het gebruiken bent.

Welke natuurlijke deodorant kiezen?

Als het gaat om natuurlijke deodorant versus gewone, zijn natuurlijke ingrediënten absoluut het beste. Wanneer aluminium of andere chemicaliën in een traditionele deo zich op de huid ophopen, vermengen ze zich met de bacteriën die zweet veroorzaken en de geur zelfs nog erger maken. Kies daarom bijvoorbeeld voor de Caudalie Vinofresh natuurlijke deodorant, een deodorant die werkt aan de hand van aluminiumzouten.

Daarnaast is ook de Rainpharma Freshen Up deodorant heel populair. Deze deo heeft een bijzonder effectieve formule en is rijk aan actieve bestanddelen die geurtjes bestrijden door de slechte bacteriën aan te pakken, zonder de poriën te verstoppen. Tegelijk worden de goede bacteriën ondersteund zodat de natuurlijke zuurmantel van je huid behouden blijft. Zo ben je altijd zeker van frisse en gezonde oksels zonder zweetgeurtjes.

natuurlijke deodorant mannen

Natuurlijke deodorant mannen

Ben je op zoek naar een natuurlijke deodorant voor mannen? Dan is de Korres Equisetum deo misschien iets voor jou? Korres Equisetum is geformuleerd zonder parfum voor de gevoelige huid en bevat een 48h lang actief werkende formule die de huid beschermt tegen overmatig zweten. Ook de Soria Deodorant Salie is geschikt voor beide mannen en vrouwen. Deze verfrissende en zuiverende deodorant werkt op basis van salie en linde. Salie is gekend voor haar zweetremmend vermogen en linde is sterk ontgeurend en rustgevend. Stress bevordert immers het zweten.

Wil je nog meer te weten komen over dit onderwerp? Lees dan ook ons artikel “Minder zweten: dit kun je doen“.

Categories: Lichaamsverzorging

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer