Op vakantie: hoe op je gezondheid blijven letten

EHBO-kit vakantie

Augustus is de vakantiemaand bij uitstek. Velen van ons hebben uitgekeken naar dit moment, waar we even kunnen ontsnappen aan de dagelijkse sleur en kunnen genieten van ontspanning en avontuur. Of je nu naar een exotische bestemming reist of een rustige vakantie in eigen land plant, het is belangrijk om tijdens je vakantie op je gezondheid te blijven letten. Een goede gezondheid zorgt ervoor dat je ten volle kunt genieten van je vakantie en alle prachtige ervaringen die het met zich meebrengt.

EHBO-kit voor op vakantie

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook op vakantie. Het is daarom verstandig om een EHBO-kit mee te nemen, zodat je goed voorbereid bent op eventuele kleine verwondingen of ongemakken. Een EHBO-kit kan eenvoudig worden samengesteld en neemt niet veel ruimte in beslag in je koffer. Wat moet er zoal in een EHBO-kit zitten?

  • Pleisters en verband: deze zijn essentieel voor het verzorgen van kleine snijwonden en schrammen.
  • Ontsmettingsmiddel: hiermee kun je wonden reinigen en infecties voorkomen.
  • Pijnstillers: paracetamol of ibuprofen kunnen van pas komen bij hoofdpijn, spierpijn of andere pijntjes.
  • Anti-muggenmiddel: in sommige vakantiebestemmingen kunnen muggen een plaag vormen. Een anti-muggenmiddel helpt je beschermen tegen vervelende beten.
  • Allergiemedicatie: als je allergisch bent voor bepaalde stoffen of voedingsmiddelen, zorg er dan voor dat je de juiste medicatie meeneemt.

pillendoos kopen

Pillendoos voor medicatie op vakantie

Voor mensen die dagelijks medicatie moeten innemen, kan een pillendoosje van onschatbare waarde zijn. Een pillendoosje is een handig hulpmiddel om je medicijnen georganiseerd te houden tijdens je reis. Het zorgt ervoor dat je geen dosis mist en voorkomt verwarring over welke pillen je wanneer moet innemen.

Als je een pillendoosje gebruikt, zorg er dan voor dat je alle medicijnen in de originele verpakking bewaart, zodat je altijd de juiste informatie bij de hand hebt. Daarnaast is het verstandig om een medisch paspoort mee te nemen, waarin alle relevante medische informatie staat vermeld. Dit kan van cruciaal belang zijn in geval van nood, vooral als je naar een ander land reist waar de taal en medische systemen anders zijn.

Met dit kitje heb je alle producten bij de hand die je nodig kan hebben bij kleine ongelukjes op reis.

Vergeet ook zeker je dagelijkse medicatie niet mee te nemen op reis – deze pillendoos in handig zakformaat helpt je daarbij.

Voor wie al eens snel last heeft van maag en darmen op reis kan Enterol een goede tip zijn.

Je huid beschermen van de zon op vakantie is één van de belangrijkste tips die we kunnen meegeven.

Bescherm jezelf tegen de zon met zonnecrème

Vakantie betekent vaak veel tijd doorbrengen in de buitenlucht. Of je nu op het strand ligt, een wandeling maakt of historische bezienswaardigheden bezoekt, de zon kan genadeloos zijn voor je huid. Zonnebrand kan niet alleen je vakantieplezier bederven, maar ook ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.

Het is daarom essentieel om jezelf en je gezin te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Zorg ervoor dat je een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor (SPF) gebruikt en breng het regelmatig opnieuw aan, vooral na het zwemmen of zweten. Vergeet ook niet om een zonnehoed, zonnebril en lichte kleding te dragen om je huid extra te beschermen.

Wees voorbereid!

Op vakantie gaan is een geweldige manier om te ontspannen en nieuwe ervaringen op te doen. Om optimaal van je vakantie te genieten, is het belangrijk om je gezondheid niet uit het oog te verliezen. Neem een EHBO-kit mee voor kleine noodgevallen, gebruik een pillendoosje om je medicatie georganiseerd te houden en bescherm jezelf tegen de zon met zonnecrème. Met deze eenvoudige voorzorgsmaatregelen kun je met een gerust hart op reis gaan en volop genieten van je welverdiende vakantie. Een gezonde vakantie gewenst!

Wil je nog meer te weten komen over dit onderwerp? Lees dan ook ons artikel ‘Vakantie: 5 tips voor je reisapotheek‘.

Categories: Zomertips

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer