Waar op letten bij kopen leesbril

leesbril kopen

Het verhaal is maar al te bekend. Je zit gezellig op de bank, een boek in de hand of misschien wat werk dat aandacht vereist. Plots merk je dat je de tekst niet meer zo scherp kunt lezen. Je strekt je armen en probeert de tekst verder van je af te houden, maar het resultaat is niet veel beter. Het is duidelijk, het is tijd voor een leesbril. Maar hoe kies je nu de juiste leesbril? In deze blogpost zullen we je begeleiden bij het selecteren van de perfecte leesbril voor jouw behoeften.

Waarom een leesbril?

Voordat we duiken in waar je op moet letten bij het kopen van een leesbril, laten we eerst eens kijken naar waarom leesbrillen zo belangrijk zijn. Naarmate we ouder worden, verandert de flexibiliteit van de ooglens, wat het moeilijker maakt om objecten dichtbij scherp te zien. Dit staat bekend als presbyopie en treft bijna iedereen op een bepaald punt in hun leven. Een leesbril corrigeert dit probleem door extra vergroting te bieden voor nabij zicht.

Stap 1: bezoek een optometrist

De eerste stap bij het kopen van een leesbril is om een professionele oogtest te ondergaan bij een optometrist. Hier zal een specialist je gezichtsvermogen beoordelen en bepalen welke sterkte leesbril je nodig hebt. Dit is essentieel, want het zorgt ervoor dat je de juiste sterkte krijgt om comfortabel te kunnen lezen zonder te veel inspanning.

Leesbril met blauw licht filter

Stap 2: kies het type leesbril

Er zijn verschillende soorten leesbrillen beschikbaar, dus je moet overwegen welk type het beste bij je levensstijl past:

 • Volledige leesbril: dit type leesbril heeft dezelfde sterkte over het gehele glas en is ideaal voor taken waarbij je voortdurend van dichtbij moet lezen, zoals lezen of handwerken.
 • Halve leesbril: deze leesbrillen hebben alleen de leessterkte aan de onderkant van de glazen. Ze zijn handig als je de bril vaak op en af wilt zetten, bijvoorbeeld om te kunnen zien over de glazen wanneer je naar boven kijkt.
 • Computerbril: als je veel tijd doorbrengt achter een computerscherm, kan een computerbril met een speciale leessterkte voor het kijken naar beeldschermen een goede keuze zijn.

Stap 3: kwaliteit van de lenzen

De kwaliteit van de lenzen is een cruciale factor bij het kiezen van een leesbril. Hoogwaardige lenzen zijn niet alleen duurzamer, maar bieden ook een helderder en scherper zicht. Er zijn verschillende soorten lenzen beschikbaar, waaronder:

 • Standaard kunststof lenzen: deze zijn licht van gewicht en betaalbaar, maar kunnen gevoeliger zijn voor krassen.
 • Geharde lenzen: geharde lenzen zijn bestand tegen krassen en stoten, wat ze duurzamer maakt.
 • Anti-reflectie coating: deze coating vermindert schittering en verbetert het contrast, wat vooral handig is bij computergebruik.
 • Blauw licht filter: als je veel tijd doorbrengt achter een scherm, kan een blauw licht filter je ogen beschermen tegen schadelijk blauw licht.

Brilkoord om de leesbril niet te verliezen.

Leesbril mét blauw licht filter, zowel op sterkte als zonder sterkte beschikbaar.

Leesbril op sterkte zonder blauw licht filter.

Doekjes om de bril bestand te maken tegen aandampen.

Kies de juiste bril

Het kopen van een leesbril hoeft geen ingewikkelde taak te zijn. Met de hulp van een optometrist om de juiste sterkte te bepalen en door te letten op het type, de stijl, de kwaliteit van de lenzen en het juiste onderhoud, kun je een leesbril vinden die perfect past bij je behoeften en levensstijl. Bij Pharmazone begrijpen we het belang van een goede leesbril en bieden we een assortiment hoogwaardige leesbrillen en accessoires om aan al je wensen te voldoen. Maak een afspraak voor een oogtest en ontdek de perfecte leesbril voor jou. Lees met gemak en geniet van de helderheid die een kwaliteitsleesbril kan bieden.

Wil je nog meer te weten komen over dit onderwerp? Lees dan ook ons artikel ‘Je geheugen en concentratie verbeteren‘.

Categories: Lichaamsverzorging

Professioneel advies van onze apothekers

 • Persoonlijk advies

 • Chat live met onze apothekers

 • Erkende online apotheek

 • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer