Pillendoosje kopen? Dit zijn de verschillende types

pillendoosje apotheek

Er zijn heel veel pillendoosjes en oplossingen voor het opbergen van pillen, allemaal met specifieke eigenschappen. De pillendoosjes kunnen bijvoorbeeld maar één enkele container hebben of meerdere compartimenten bevatten. In dit artikel vind je de verschillende types pillendoosjes terug voor specifieke noden.

Pillendoosje 1 dag

Moet je dagelijks heel wat pillen slikken op verschillende tijdstippen? Dan is het aan te raden om een dagelijkse pillendoos te gebruiken. Een pillendoos voor één dag heeft normaal gezien vijf compartimenten: ’s ochtends, ’s middags, ’s avonds, ’s nachts maar ook behoefte. Dit laatste compartiment is bedoeld voor pilletjes die je nodig hebt wanneer de situatie zich voordoet. Denk bijvoorbeeld aan pilletjes om stress te verminderen of gewoon voor een eventuele reserve voorraad.

pillendoosje 7 dagen

Pillendoosje 7 dagen

Als je pillen neemt waarvan het niet uitmaakt op welk tijdstip je ze elke dag moet innemen, dan is een pillendoosje voor 7 dagen perfect voor jou. We verkopen daarom een 7 dagen pillendoos met schuifsysteem om gemakkelijk je medicijnen te verdelen over de week. Je kunt kiezen voor een grote pillendoos met slechts één vak per dag, of een pillendoos met compartimenten zoals ochtend, middag, avond en nacht.

Pillendoos maand

Denk je graag op lange termijn en moet je dagelijks slechts enkele pillen nemen waarvan het niet uitmaakt wat het tijdstip is. Dan kun je kiezen voor een pillendoos met 32 afzonderlijke compartimenten, ééntje voor elke dag. Met deze pillendozen houd je heel makkelijk overzicht over je dagelijks in te nemen medicijnen. Een pillendoos voor de hele maand is perfect voor het sorteren van pillen of tabletten aan het begin van elke maand.

Pillendoos met alarm

Ben je vergeetachtig en is het daarom belangrijk dat je herinnerd wordt om de nodige pillen te nemen. Dan is een pillendoos met digitaal los alarmklokje met zeven instelbare alarmen per dag exact wat je nodig hebt. Pillendoosjes met alarm bieden een betrouwbare combinatie van hoorbare en knipperende herinneringsalarmen die vergeten of dubbel doseren vrijwel onmogelijk maakt.

pillendoos met alarm

Waterfles met pillendoos

Met een waterfles met pillendoos heb je altijd alles bij de hand om medicijnen en supplementen in te nemen. De waterfles en pillendoos in één zorgt ervoor dat je ook onderweg medicijnen en water bij je hebt. Zo kun je op tijd je medicatie of supplementen innemen, waar je ook bent. Is het tijd om je medicijnen of supplementen in te nemen? Klik het juiste vakje open op de pillenhouder en neem de medicatie in met het water.

Wil je nog meer te weten komen over dit onderwerp? Lees dan ook ons artikel ‘Waar medicijnen bewaren en wat doen met medicijnen die over datum zijn?‘.

Categories: Lichaamsverzorging

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer