Een goede neushaartrimmer kopen

neustrimmer kopen

Waarom neushaartrimmer kopen?

Alhoewel de haren in je neusgaten voorkomen dat vreemde deeltjes je lichaam binnendringen, is zichtbaar neushaar vrij nutteloos. Als je je neusharen negeert, kunnen ze lang genoeg groeien en een zichtbaar onderdeel worden van hoe je eruitziet. De meest gebruikelijke manier om neushaar onder controle te houden, is door regelmatig een neushaartrimmer te gebruiken. De reden om een neushaartrimmer te kopen is dus uiteindelijk esthetisch, maar je lichaam verzorgen en schoon houden is ook belangrijk.

neushaartrimmer

Trimmen, niet uittrekken!

Allereerst: neusharen mogen bijna nooit worden geplukt. Neushaar vormt een belangrijk onderdeel van het afweersysteem van het lichaam. Het helpt voorkomen dat stof, allergenen en andere kleine deeltjes de longen binnendringen. Als je daarom te veel haar gaat verwijderen door het er gewoon uit te trekken, kun je gevoeliger gaan worden voor dit soort vuil. Het uittrekken van de haren kan daarnaast ook leiden tot irritatie, infecties en zelfs ingegroeide haartjes.

Neushaartrimmer of schaartje?

Het gebruiken van een neushaartrimmer is voor de meeste mensen de veiligste en meest toegankelijke optie. Kleine schaartjes die speciaal voor deze klus zijn gemaakt, worden vaak meegeleverd in verzorgingssets en zijn zeker en vast ook een optie. Dit type schaartje moet wel afgeronde punten hebben om te voorkomen dat je in je huid prikt en wondjes veroorzaakt. Het verwijderen van de haartjes met een speciaal schaartje is echter even goed als het gebruik van een neushaartrimmer, kies gewoon wat jij het makkelijkst vindt.

neushaartrimmer of schaartje

Neus en oortrimmer

De meeste neushaartrimmers kunnen ook gebruikt worden als oortrimmer. Een neus- of oortrimmer is een precisietrimmer waarmee je ongewenste haartjes in de neus of oren snel weg trimt. Het trimmen van neushaar en oorharen is een gelijkaardige klus en dezelfde trimmer kan worden gebruikt voor beide. Net als bij neushaar, is het trimmen van je oorharen iets makkelijker met een trimmer dan met een schaartje. Zeker bij het trimmen van oorharen is het niet altijd even gemakkelijk een goed zicht te hebben op wat je doet.

Waar op letten bij het kopen van een neustrimmer?

Een belangrijkste onderscheid tussen de verschillende neustrimmers is de draagbaarheid ervan. Niet iedereen zal dit apparaat meenemen op reis, dus de draagbaarheid van het apparaat is daarom niet zo belangrijk voor iedereen. Trimmers voor neusharen zijn er in een aantal vormen en maten, dus zorg ervoor dat je er een vindt die jij gemakkelijk vast te pakken vindt. De tweede overweging die je moet maken bij de aanschaf van een neushaartrimmer is het type trimmerkop dat nodig is. Er zijn momenteel drie veelvoorkomende trimmerkopopties beschikbaar:

Een roterende trimmerkop: De roterende trimmerkop is de meest populaire optie omdat de kop niet lang genoeg is om te ver in de neus te reiken, waardoor het bijna onmogelijk is om gewond te raken tijdens het gebruik van het apparaat.

neushaartrimmer met roterende trimmerkop

Een zijtrimmer: Dit is een trimmer die op de achterkant van een baardtrimmer wordt geplaatst. Als je dus één apparaat wilt voor baard en neus, dan is dit zeker een optie voor jou.

Mechanische neustrimmer: Dit is een neushaartrimmer die niet elektrisch is en daarom overal makkelijk te gebruiken is. De haartjes worden geknipt door het bewegen van je vingers, zoals bij een schaar. Door de scherpe mesjes aan de bovenkant worden je neusharen makkelijk getrimd.

Wil je nog meer te weten komen over dit onderwerp? Lees dan ook ons artikel ‘Welke baardverzorging kiezen?‘.

Categories: Lichaamsverzorging

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer