Welke baardverzorging kiezen?

baardverzorging

Of je nu nog maar net bezig bent met het laten groeien van je gezichtshaar, of al langer de trotse eigenaar bent van een volgroeide baard, baardverzorging is een belangrijk onderdeel van je persoonlijke verzorging. Bij het onderhouden van een goede baard is verzorging zeer noodzakelijk. Hieronder vind je 5 tips terug die je zullen helpen een mooie baard te laten groeien.

Was de baard

Het wassen van de baard is belangrijk bij het verzorgen ervan. De baard mag echter, net als het hoofdhaar, niet al te vaak worden gewassen. Je verliest namelijk natuurlijke oliën die belangrijk zijn voor het beschermen van je hoofdhuid en het haar wanneer je het haar te vaak gaat wassen. Was de baard daarom niet te vaak, zodat je de glans en zachtheid van de baardhaartjes niet verliest. Je kunt in principe dezelfde shampoo gebruiken zoals voor het hoofdhaar, of een shampoo specifiek voor de baard.

baard wassen

Gebruik conditioner

Na het wassen van je baard is het verstandig om een baard conditioner te gebruiken. Net zoals bij het gebruik van conditioner voor het hoofdhaar, masseer je de conditioner in de baard en laat je deze 3 tot 5 minuten zitten waarna je hem gaat uitspoelen. Baardconditioner gebruik je net zo vaak als hoe vaak jij je baard wast, maximaal 2 keer per week.

Gebruik baardolie

Wanneer je een volle lange baard wilt laten groeien, dan is het aan te raden baardolie te benutten. Baardolie voedt en verzorgd de baardharen zodat deze sterker worden en blijven. Daarnaast gaat het aanwenden van baardolie de jeuk tegen, voorkomt het baardroos en maakt dit het stylen van de baard een stuk makkelijker. De Great British Grooming Beard Oil verfrist en verzorgt de baard. Het maakt het gelijkmatig en gemakkelijk te kammen of te stylen.

baardolie gebruiken

De baard kammen

Nadat je de baard hebt gewassen, conditioner hebt aangebracht en de nodige baardolie hebt aangebracht, is het tijd om de baard te gaan kammen. Een baardkam wordt gebruikt om de baard te stylen en de baard vrij te maken van klitten. Een baardkam heeft in vergelijking met een gewone haarkam kleinere en dikkere tanden met meer ruimte ertussen.

De baard bijtrimmen

De baard trimmen is enorm belangrijk voor de verzorgingsroutine van jouw baard. Na het baardtrimmen worden de dode puntjes van je baard eraf getrimd en ziet de baard er weer netjes uit. Zelfs als het je doelstelling is om de baard langer te laten groeien, is het belangrijk om deze op tijd wat bij te trimmen. De baard kan worden getrimd na het wassen, nadat deze is drooggemaakt, maar voor het aanbrengen van baardolie. De baard mag ongeveer om de twee weken worden bijgetrimd, afhankelijk van hoe snel de baard groeit.

Wil je nog meer te weten komen over dit onderwerp? Lees dan ook ons artikel ‘Wat helpt bij haaruitval?‘.

Categories: Lichaamsverzorging

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer