Welke shampoo is goed voor je haar?

welke shampoo is goed voor je haar

Het kopen van shampoo kan tegenwoordig een verwarrende onderneming zijn. Kies je voor hydraterend, versterkend, gladmakend, kleurveilig of verdikkend? Er zijn tegenwoordig zoveel opties op de markt wat het moeilijk maakt om echt te weten wat te kiezen. Hoe kom je te weten welke shampoo het beste is voor jouw haar?

Welk hoofdhuidtype heb je?

Een goede shampoo moet het haar schoonmaken en het haar tegelijkertijd niet te veel ontvetten of gaan beschadigen. Hoewel je shampoo misschien uitsluitend als een haarreinigingsmiddel beschouwt, is het net zo belangrijk om rekening te houden met je hoofdhuid bij het kiezen van de juiste shampoo.

droge hoofdhuid

Dit is hoe je te weten komt welk hoofdhuidtype je hebt. Een hoofdhuid die strak aanvoelt na het wassen of een hoofdhuid die jeukt (met of zonder schilfers) zijn tekenen dat je een droge hoofdhuid hebt. Een vette hoofdhuid daarentegen kan glanzender zijn, en iemand met een vette hoofdhuid en roos kan vlokken hebben die samengeklonterd lijken

Als je een vette hoofdhuid hebt, moet je shampoos vermijden die hydraterend, gladmakend of goed voor krullend haar zijn. Deze hebben de neiging om te veel vocht toe te voegen aan je toch al vette hoofdhuid. Als je een droge hoofdhuid hebt, moet je shampoos die het haar versterken en volume geven vermijden. Deze producten kunnen de hoofdhuid van het nodige vocht ontdoen.

Welk haartype heb je?

Als je dun haar hebt, zijn hydraterende shampoos de beste manier om vocht toe te voegen. Hydraterende of vochtinbrengende shampoos zijn echter ook goed voor het toevoegen van vocht, glans en gladheid aan dik haar dat vocht mist.

shampoo vet haar

Daarnaast is er een belangrijk verschil tussen steil en krullend haar. Shampoos voor steil haar zijn normaal gezien rijk aan extra vochtinbrengende middelen en gladmakende middelen. Als je krullend haar hebt, kies dan voor vochtinbrengende shampoos die ingrediënten bevatten die kroezen verminderen, zonder de krullen te verzwaren.

Daarnaast kun je ook kiezen voor een shampoo voor beschadigd haar. Versterkende of herstellende shampoos zijn geschikt voor verzwakt of broos haar, omdat ze meestal extra eiwitten bevatten en het haar zo opnieuw sterker gaan maken. Als je last hebt van roos, dan is het daarnaast aan te raden om anti-roos shampoo te gaan gebruiken.

Wil je nog meer te weten komen over dit onderwerp? Lees dan ook ons artikel ‘Waarom haarverf zonder ammoniak kiezen‘.

Categories: Lichaamsverzorging

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer