Waarom is levertraan gezond?

levertraan kopen

Levertraan is een soort olie die is afgeleid van de levers van kabeljauw. Deze dierlijke olie wordt al eeuwenlang gebruikt als een natuurlijke remedie voor verschillende gezondheidsproblemen. In de afgelopen jaren is er een hernieuwde belangstelling voor de potentiële gezondheidsvoordelen van levertraan en veel mensen gebruiken het nu als supplement om hun algehele gezondheid en welzijn te verbeteren. Dit is alles wat je moet weten over de gezondheidsvoordelen van levertraan.

Levertraan voordelen

Een van de bekendste voordelen van levertraan is het hoge gehalte aan omega 3-vetzuren. Omega 3 vetzuren zijn een groep meervoudig onverzadigde vetzuren die ons lichaam niet zelf kan aanmaken, maar ze zijn wel onmisbaar voor het behoud van een goede gezondheid. Dit betekent dat je het vetzuur via de voeding binnen moet krijgen. Levertraan is een uitstekende bron van twee specifieke soorten omega-3 vetzuren, bekend als EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur), waarvan is aangetoond dat ze tal van gezondheidsvoordelen hebben.

levertraan capsules

Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten van de omega 3-vetzuren EPA en DHA op de cardiovasculaire gezondheid. Van omega3- vetzuren is aangetoond dat ze de bloeddruk verlagen, het risico op hartaanvallen en beroertes verminderen en het cholesterolgehalte verlagen. Ze kunnen ook helpen om ontstekingen in het hele lichaam te verminderen, waarvan wordt aangenomen dat ze een belangrijke bijdrage leveren aan veel chronische ziekten.

Levertraan is gezond

Naast de effecten op het cardiovasculaire systeem, kan levertraan ook gunstig zijn voor de gezondheid van de hersenen. Het omega 3-vet docosahexaeenzuur (DHA) is noodzakelijk voor een gezonde structuur en functie van de hersenen en onderzoek heeft aangetoond dat mensen met hogere niveaus van DHA over het algemeen een betere cognitieve functie hebben en een lager risico lopen op het ontwikkelen van leeftijdsgerelateerde cognitieve achteruitgang. Levertraan kan ook nuttig zijn voor mensen met depressie of angst, aangezien onderzoek heeft aangetoond dat omega 3 stemmingsbevorderende effecten heeft. Het regelmatige gebruik van levertraan beschermt met andere woorden tegen depressie.

levertraan olie

Rijke bron van vitamine A en vitamine D

Levertraan is een vette olie die naast jodium en fosfor ook vitamine A en D bevat. Vitamine A is goed voor je huid, ogen, groei en weerstand, terwijl vitamine D essentieel is voor hersenen, huid, ogen, sterke botten, tanden en het hart. Veel mensen hebben een tekort aan deze vitamines, met name vitamine D. Daarom kan levertraan een nuttige aanvulling zijn voor het behoud van een optimale gezondheid. Daarnaast kan het nemen van levertraan ook helpen om het immuunsysteem te versterken en het risico op bepaalde chronische aandoeningen te verlagen.

Wil je graag nog meer weten over dit onderwerp? Lees dan ook ons artikel ‘Hoe mijn immuunsysteem verbeteren?‘.

Categories: Lichaamsverzorging

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer