Vitamine A, waarvoor heb je het nodig?

Vitamine A is een in vet oplosbare vitamine die essentieel is voor verschillende functies in het lichaam, waaronder het behoud van een goed gezichtsvermogen en een gezond immuunsysteem. Heb je ook een extra hoeveelheid vitamine A nodig?

lees meer...
Filteren op
Merk
Lijn
Vorm
Doelgroep
Volume
7 producten
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.
closeniet beschikbaar

Wat weten we over Vitamine A?

Vitamine A is een essentiële voedingsvitamine waarvan de belangrijkste opslagplaats in het lichaam de lever is. Vitamine A komt voor in voedingsmiddelen zoals lever-, nier- en zuivelproducten. Bepaalde groenten en fruit bevatten zeer hoge niveaus van een stof die bètacaroteen wordt genoemd. Bètacaroteen wordt door het lichaam opgenomen en omgezet in vitamine A.

Waarom nodig?

  • Visie: Deze vitamine is vooral belangrijk voor het gezichtsvermogen bij weinig licht, en vitamine A-tekort kan nachtblindheid veroorzaken.
  • Huidaandoeningen en membranen: Dankzij vitamine A wordt de aanmaak van een huideiwit dat keratine wordt genoemd vertraagd, waardoor je minder risico loopt op acne of psoriasis. Vitamine A is ook essentieel voor de gezondheid van membraanweefsels die slijm produceren (bijvoorbeeld de darmen, de urinewegen, de sinussen).
  • Genezen van wonden: Een tekort aan vitamine A kan de ontwikkeling van collageen in het lichaam, dat nodig is voor effectieve wondgenezing, vertragen.
  • Immuniteit tegen infectie: Een adequate inname van vitamine A verbetert de aanmaak van antilichamen die specifieke infecties bestrijden.
  • Preventie van kanker. Sommige vormen van vitamine A kunnen de cellen van het lichaam daadwerkelijk beschermen tegen schade door vrije radicalen en zo helpen beschermen tegen bepaalde vormen van kanker.

Vormen van vitamine A

Vitamine A komt voor in dierlijke producten zoals lever, visleverolie, eieren en volvette zuivelproducten. Donkergroene groenten en diepgele vruchten en groenten leveren Vitamine A en bètacaroteen (dat door het lichaam wordt omgezet in Vitamine A). Om de hoeveelheid Vitamine A uit voedsel te maximaliseren, kan je de volgende stappen nemen:

  • Serveer groenten en fruit zoveel mogelijk rauw.
  • Bewaar groenten en fruit afgedekt en gekoeld.
  • Stoom groenten en smoor, bak of braad vlees in plaats van te braden, omdat een deel van de Vitamine A verloren gaat in het vet tijdens het braden.

Nog andere vitaminen nodig?

Ben je naast vitamine A supplementen nog op zoek naar andere vitaminen? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment hier. Of scroll helemaal naar beneden en neem contact met ons op voor meer informatie en de nodige hulp bij het vinden van je supplementen.

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Verzending binnen EU

  • Apotheek sinds 1974

9
71 beoordelingen in de laatste 12 maanden
93 beveelt ons aan
10
Prima verloop !

Prima verlopen

Aanbevelen? Ja
10
Uitstekend.

Bestelling is goed verwerkt.

Aanbevelen? Ja
10
Zeer goed.

Super snel geregeld. En snel bezorgd. En het werkt.

Aanbevelen? Ja
10
uitstekend

uitstekend

Aanbevelen? Ja