Waarom haarverf zonder ammoniak kiezen

haarverf zonder ammoniak

Het gebruik van haarkleuring of haarverf is vrij normaal bij mensen die grijze haren beginnen te krijgen, maar ervoor kiezen om hun oorspronkelijke haarkleur te behouden. Of sommige mensen kiezen ervoor af en toe van haarkleur te veranderen, onafhankelijk van de haarkleur die ze hadden toen ze 25 jaar oud waren. De belangrijkste reden voor haarkleuring is natuurlijk cosmetisch: om grijs of wit haar te bedekken of om de kleur te veranderen in een kleur die als modieuzer of wenselijker wordt beschouwd.

kleuring zonder ammoniak

Niet alle haarverven zijn gelijk

Niet alle types haarverf zijn echter gelijk en het is belangrijk de verschillen te weten bij het kiezen van de juiste haarkleuring voor jou. Ten eerste wordt een onderscheid gemaakt tussen permanente en semi-permanente kleurstoffen. Permanente kleurstoffen bevatten waterstofperoxide en ammoniak. Semi-permanente haarverf bevat waterstofperoxide en pigmenten, maar geen ammoniak. Deze producten zijn minder agressief en wijzigen de natuurlijke kleur van het haar zonder echter de structuur ervan te gaan veranderen. Als laatste is er een onderscheid tussen plantaardige haarverf producten, samengesteld uit pigmenten met een natuurlijke oorsprong, en niet-plantaardige haarverf producten.

Haarverf zonder ammoniak

Ammoniakvrije haarverf, zoals de naam al doet vermoeden, zijn haarkleuren die vrij zijn van ammoniak en die andere chemicaliën bevatten die helpen om de haarkleur aan je haar te geven. Deze haarkleuren bevatten verzachtende oliën en andere ingrediënten, zodat de haarschubbenlaag geen vocht of proteïne verliest tijdens het haarkleuringsproces. Zeker bij fijn en delicaat haar is het aan te raden om kleurstoffen met ammoniak te vermijden. Je haar kleuren met een ammoniak-vrij product is niet alleen beter voor je haar maar heeft ook niet de penetrante geur die haarverf met ammoniak met zich meebrengt.

ammoniakvrije haarkleuring

Plantaardige of natuurlijke haarverf

Plantaardige haarkleurmiddelen zijn gemaakt van puur natuurlijke ingrediënten. Plantaardige kleuring is zachter voor het haar en de hoofdhuid en verbetert de natuurlijke kleur van je haar terwijl het een gezonde, mooie glans toevoegt. De traditionele chemische haarkleuringen bevatten ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor je haar, zoals bijvoorbeeld ammoniak, PPD en resorcinol. Plantaardige haarverf is ook volledig ecologisch, waardoor het geen enkele negatieve impact heeft op de natuur en het milieu.

Categories: Lichaamsverzorging

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer