Oordoppen voor gehoorbescherming

gehoorbescherming op maat

Hard geluid kan zeer schadelijk zijn voor uw gehoor, of het nu gaat om een luide uitbarsting of langdurige blootstelling. Geluid wordt gemeten in decibel, en die van meer dan 85 decibel kunnen je oren permanent beschadigen.

Gehoorschade voorkomen

Je kunt gehoorschade en gehoorverlies voorkomen door jouw gehoor te beschermen. Vermijd ten eerste zoveel mogelijk luide geluiden en zet het volume van persoonlijke luisterapparatuur laag genoeg. Als je harde geluiden niet kunt vermijden, gebruik dan oordopjes of oorkappen om je oren te beschermen. Gun je oren altijd minstens 24 uur rust nadat je langere tijd aan een grote hoeveelheid lawaai bent blootgesteld, bijvoorbeeld na een concert.

gehoorschade symptomen

Gehoorschade symptomen

Gevolgen van gehoorschade, zoals tinnitus of oorsuizen, is niet te genezen. Daarom is het heel belangrijk om gehoorschade zoveel mogelijk te voorkomen. Gehoorschade herstellen is onmogelijk, het is daarom heel belangrijk om preventief te werk te gaan. Om het gehoor te herstellen, is in het algemeen medische tussenkomst vereist. Dit kan in de vorm van hoortoestellen en in sommige gevallen kan een chirurgische ingreep het gehoor helpen herstellen.

Gehoorverlies maakt het moeilijk om gesprekken en andere geluiden te horen. Sommige mensen ontwikkelen gehoorverlies naarmate ze ouder worden, maar het kan in principe iedereen treffen. Veelvoorkomende tekenen van gehoorverlies zijn: moeite om andere mensen duidelijk te horen en te begrijpen wat ze zeggen, vooral op lawaaierige plaatsen, naar muziek luisteren of tv kijken met een hoger volume dan andere mensen nodig hebben.

gehoorbescherming volwassenen

Gehoorbescherming volwassenen

Gehoorbescherming zijn draagbare apparaten die de intensiteit van het geluid dat jouw oren binnenkomt, kunnen verlagen. De beste manieren om het gehoor te beschermen, zijn door blootstelling aan harde geluiden te vermijden, uit de buurt van het lawaai te gaan of het volume lager te zetten. Als deze opties niet mogelijk zijn, kunnen gehoorbeschermers zoals oordopjes of beschermende oorkappen helpen. Voorbeelden zijn vervormbare schuimrubberen oordoppen, voorgevormde oordoppen en veiligheidsoorkappen.

Gehoorbescherming kinderen

Het gehoor van kinderen is gevoeliger dan dat van volwassenen en ze horen ook nog beter dan ouderen. Gelukkig heb je tegenwoordig speciale gehoorbescherming voor baby’s en kleine kinderen. Gehoorbescherming voor baby’s wordt aanbevolen voor kinderen van 0-18 maanden en zijn ook veilig voor pasgeborenen. Gehoorbescherming voor jonge kinderen wordt aanbevolen voor kinderen van 6 maanden tot midden tieners of totdat uw kind er uitgroeit.

Wil je nog meer te weten komen over dit onderwerp? Lees dan ook ons artikel ‘Hoe de oren uitkuisen?‘.

Categories: Lichaamsverzorging

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer