7 tips bij kiezen fopspeen voor jouw baby

fopspeen kopen

Als ouder wil je natuurlijk niets liever dan het beste voor je baby, en dat geldt ook voor de keuze van een fopspeen. Fopspenen of tutjes kunnen een handige en kalmerende oplossing zijn voor huilende baby’s, maar met zoveel opties op de markt kan het moeilijk zijn om de juiste te kiezen. In deze blog post delen we waardevolle tips die je kunnen helpen bij het kiezen van de perfecte fopspeen voor jouw kleintje.

Tip1: Kies de juiste maat en vorm

Bij het kiezen van een fopspeen is het belangrijk om rekening te houden met de leeftijd en ontwikkeling van je baby. Fopspenen zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, aangepast aan de behoeften van verschillende leeftijdsgroepen. Kies een maat en vorm die geschikt zijn voor de leeftijd van je baby om ervoor te zorgen dat de fopspeen goed in zijn of haar mondje past en comfortabel aanvoelt.

Tip 2: Overweeg orthodontische opties

Orthodontische fopspenen zijn ontworpen om de natuurlijke ontwikkeling van de kaak en tanden van je baby te ondersteunen. Deze fopspenen hebben een speciale vorm die de druk gelijkmatig verdeelt en de juiste uitlijning van de kaak bevordert. Als je je zorgen maakt over de impact van een fopspeen op de mondgezondheid van je baby, kan een orthodontische optie een goede keuze zijn.

Orthodontische fopspeen

Tip 3: Let op het materiaal

Fopspenen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals siliconen en rubber. Beide materialen zijn veilig voor baby’s, maar het is belangrijk om te letten op eventuele allergische reacties. Sommige baby’s hebben een voorkeur voor een bepaald materiaal, dus het kan handig zijn om verschillende materialen uit te proberen om te zien wat het beste werkt voor jouw kleintje.

Tip 4: Controleer op ventilatiegaten

Ventilatiegaten in de fopspeen zijn van cruciaal belang, omdat ze voorkomen dat vacuüm wordt gezogen en verstikking wordt voorkomen. Controleer dus altijd of de fopspeen die je overweegt voldoende ventilatiegaten heeft.

Tip 5: Kies voor gemak en hygiëne

Let bij het kiezen van een fopspeen ook op praktische aspecten zoals schoonmaakgemak. Sommige fopspenen zijn eenvoudiger te reinigen dan andere. Kies een fopspeen die gemakkelijk te steriliseren is en geen moeilijk bereikbare hoekjes heeft waar vuil kan ophopen. Een hygiënische fopspeen is essentieel om de gezondheid van je baby te waarborgen.

Deze ronde speentjes van natuurlijk rubber bootsen de vorm van de borst na en bestaan in allerlei kleurtjes en maten.

Een leuke fopspeenketting om het tutje van je baby niet kwijt te geraken.

Deze fopspeen met stevig speentje licht op in het donker, waardoor je kleintje (en jijzelf) het altijd makkelijk kan terugvinden.

Een stijlvol tutje met een stevige siliconen speen.

Tip: 6: Ga voor duurzaamheid en kwaliteit

Bij het kiezen van een fopspeen is het ook belangrijk om te letten op de duurzaamheid en kwaliteit van het materiaal. Kies daarom voor een fopspeen die gemaakt is van hoogwaardig en duurzaam materiaal dat bestand is tegen slijtage. Controleer ook of de fopspeen voldoet aan de veiligheidsnormen en richtlijnen voor babyproducten.

Tip 7: Gebruik een kettinkje

Een handige tip om te voorkomen dat de fopspeen de hele tijd op de grond valt, is het gebruik van een fopspeenketting. Een fopspeenketting is een accessoire dat je aan de kleding van je baby kunt bevestigen, met aan het andere uiteinde een clip waaraan je de fopspeen vastmaakt. Hierdoor blijft de fopspeen altijd binnen handbereik en hoeft hij niet op de grond te vallen, wat zowel praktisch als hygiënisch is.

Categories: Fit en gezond

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer