Huidverzorging in de lente: tips voor een gezonde, stralende huid

stralende huid in de lente

De lente is eindelijk in het land, en daarmee komt de gelegenheid om onze huid te vernieuwen en op te frissen. Na maanden van barre winterweer en droge binnenverwarming is het belangrijk om wat extra maatregelen te nemen om je huid gezond en stralend te houden. In deze blogpost delen we onze beste tips voor huidverzorging in de lente, samen met enkele van onze favoriete producten om je te helpen een stralende huid te verkrijgen.

Body scrub

Een van de beste dingen die je in de lente voor je huid kunt doen, is scrubben. Door dode huidcellen te verwijderen, onthul je een helderdere, gladdere en gezonder uitziende huid. We raden aan om een zachte scrub te gebruiken, zoals onze Caudalie Vinosculpt Crushed Cabernet Scrub. Dit product is een scrub met korrels en bevat natuurlijke ingrediënten zoals druivenpittenolie, en honing. Gebruik deze body scrub een of twee keer per week om je huid er op zijn best uit te laten zien.

body scrub

Face scrub

Hoewel een huidscrub geweldig is voor je lichaam, is het belangrijk om ook een specifiek product te gebruiken dat speciaal voor je gezicht is ontwikkeld. Een goede face scrub is een zachte maar effectieve manier om je tere gezichtshuid te exfoliëren. De Ray Face Scrub bevat alleen milde ingrediënten die dode huidcellen wegpoetsen, samen met hydraterende ingrediënten zoals glycerine, hydroxyethylcellulose en sodium levulinate Deze face scrub kun je zoveel gebruiken als je wil. Hoe frequent je die gebruikt is vooral afhankelijk van hoeveel dode huidcellen er zijn (dat dan weer afhankelijk is van bijvoorbeeld hoeveel huidveroudering of schade door de zon er is.

Zonnecrème

Het gebruik van zonnebrandcrème is cruciaal voor huidverzorging in de lente, omdat de UV-stralen van de zon in deze tijd van het jaar sterker en schadelijker zijn. Zelfs als het buiten bewolkt is, kunnen UV-stralen je huid binnendringen en schade veroorzaken die kan leiden tot vroegtijdige veroudering, donkere vlekken en zelfs huidkanker. Door een goede zonnebrandcrème te gebruiken met een SPF van minimaal 30, kun je jouw huid beschermen tegen zowel UVA- als UVB-stralen.

Maak je huid weer zijdezacht met deze crushed cabernet scrub van Caudalie.

Verwijder de dode huidcellen en bekom een egaal en effen gelaat met deze zachte scrub.

Deze ultralichte, vloeibare textuur biedt naast een hoge zonebescherming ook nog bescherming tegen fotoveroudering en pigmentatie vlekken.

Krijg een stralende en verstevigde huid dankzij dit nieuwe serum op basis van vitamine C.

Vitamine C serum

Een Vitamine C serum is een must-have in je huidverzorgingsroutine in de lente vanwege de vele voordelen voor je huid. Als antioxidant helpt het bij het bestrijden van schadelijke gifstoffen die schade aan jouw huid kunnen veroorzaken door zowel externe als interne bronnen. Dit is vooral belangrijk in het voorjaar wanneer je huid wordt blootgesteld aan meer toxines in onze leefwereld zoals vervuiling en pollen. Bovendien bevordert vitamine C de productie van collageen, wat helpt om jouw huid stevig en jeugdig te houden.

Vitamine C serum

Huidverzorging in de lente is belangrijk

De lente is het perfecte moment om je huid wat extra liefde en aandacht te geven. Door een huidscrub, gezichtsscrub, vitamine C-serum en zonnebrandcrème te gebruiken, kun je jouw huid het hele seizoen gezond, stralend en beschermd houden. Bezoek onze online apotheek om deze en andere geweldige huidverzorgingsproducten te kopen en aarzel niet om contact op te nemen met ons team als je vragen of opmerkingen heeft.

Wil je nog meer te weten komen over dit onderwerp? Lees dan ook ons artikel ‘Wat doen bij droge huid in het gezicht?‘.

Categories: Lichaamsverzorging

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer