Dit is hoe je baardolie moet gebruiken

baardolie aanbrengen

Baarden zijn tegenwoordig ontzettend populair. Van hipsters tot zakenmannen, steeds meer mannen laten hun baard tegenwoordig gewoon staan. Het onderhouden van een baard vergt echter wel enige inspanning en is eigenlijk noodzakelijk als je met een verzorgde baard wilt rondlopen. Er zijn verschillende producten die hierbij kunnen helpen, waaronder baardolie. Maar hoe gebruik je baardolie eigenlijk? In dit artikel leggen we uit hoe je baardolie moet gebruiken en welke andere producten je samen met baardolie kunt gebruiken.

Wat is baardolie?

Baardolie is een verzorgingsproduct voor mannen met een baard. Het is een mengsel van oliën die de huid en het haar van de baard hydrateren en voeden. Baardolie bevat vaak verschillende ingrediënten, zoals arganolie, jojoba-olie, amandelolie en vitamine E. Deze oliën hebben elk hun eigen voordelen voor de baard. Bij Pharmazone verkopen we de Great British Grooming Beard Oil, gemaakt voor het verfrissen en verzorgen van de baard. Deze baardolie bevat arganolie en vitamine B5 en versterkt het baardhaar en ontspant de huid.

Waarom is het belangrijk om baardolie te gebruiken?

Een baard kan je look compleet maken, maar het kan ook zorgen voor irritatie en jeuk. Baardolie is daarom belangrijk omdat het de huid onder de baard hydrateert en voedt. Hierdoor wordt de baard zachter en gezonder. Daarnaast helpt baardolie bij het verminderen van jeuk en irritatie.

Maar baardolie heeft nog meer voordelen. Het zorgt er namelijk ook voor dat de baard er ook meer verzorgd uitziet. Het geeft glans aan de baard en maakt deze makkelijker te kammen. Bovendien zorgt baardolie ervoor dat de baard lekker ruikt.

baardolie gebruiken

Hoe baardolie aanbrengen

Het gebruik van baardolie is eigenlijk heel eenvoudig. Dit is hoe je te werk gaat! Doe een paar druppels baardolie in je handpalm en verdeel het gelijkmatig over je baard. Zorg ervoor dat je de olie goed in de huid onder de baard masseert. Hierdoor wordt de huid gehydrateerd en gevoed.

Hoe vaak en wanneer baardolie gebruiken? Je kunt baardolie in principe dagelijks gebruiken, maar het is niet altijd nodig om dit te doen. Dit is eigenlijk afhankelijk van de lengte en dikte van je baard. Over het algemeen is één keer per dag voldoende, maar om de enkele dagen is eigenlijk ook genoeg als de baard niet zo lang is. Gebruik je baardolie dagelijks, breng dan ’s ochtends een paar druppels baardolie aan voordat je de deur uit gaat.

Baardolie in combinatie met andere producten

Naast baardolie zijn er nog andere producten die je kunt gebruiken om je baard te verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan aftershave, zeep en zaadolie. Aftershave gebruik je na het scheren om de huid te kalmeren en te verzorgen. Zeep gebruik je om de baard en de huid schoon te houden, bijvoorbeeld tijdens het douchen. Zaadolie kan dan weer gebruikt worden om de baard extra te voeden en te hydrateren en werkt op gelijkaardige manier als baardolie.

Een koelende aftershave die zelfs voor de gevoeligste huiden gebruikt kan worden.

Deze schuimende zeep maakt je baardharen soepel en is de beste partner in crime voor een traditionele scheerbeurt.

Wist je dat broccoli niet alleen gezond is om te eten, maar ook je huid en je haar een boost geeft? Deze olie verzacht en voedt de huid en zorgt voor glanzende en niet-pluizende lokken.

deze voedende en herstellende haarolie op natuurlijke basis helpt je om droog en beschadigd haar weer helemaal gezond te krijgen!

De baard verzorgen is belangrijk

Baardolie is een belangrijk verzorgingsproduct voor mannen met een baard. Het zorgt voor een gezonde en glanzende baard, en voorkomt jeuk en irritatie. Het is gemakkelijk te gebruiken en mag in principe dagelijks worden aangebracht. Naast baardolie zijn er ook andere producten die je kunt gebruiken om je baard extra te verzorgen. Door baardolie en andere verzorgingsproducten te gebruiken, zorg je ervoor dat je baard er op zijn best uitziet en aanvoelt.

Wil je nog meer te weten komen over dit onderwerp? Lees dan ook ons artikel ‘Welke baardverzorging kiezen?‘.

Categories: Lichaamsverzorging

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer