Hoe baby beschermen tegen zon

baby beschermen tegen de on

Nu de zomervakantie nadert en we onze vakantie beginnen te plannen, is het erg belangrijk om ons ook te beschermen tegen de zon. Baby’s en jonge kinderen hebben een zeer gevoelige huid die gemakkelijker beschadigd raakt dan de huid van volwassenen en daarom is het van cruciaal belang om hun huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

baby beschermen zon

Baby’s jonger dan zes maanden

Baby’s jonger dan zes maanden moeten uit direct zonlicht worden gehouden. Hun huid bevat namelijk te weinig melanine, het pigment dat huid beschermt tegen UV straling, om zich te beschermen tegen de zon. Als jouw baby jonger is dan zes maanden, moet je proberen hem of haar volledig uit direct zonlicht te houden.

Als je baby borstvoeding krijgt, hoeft het kindje geen water te drinken, maar je zult als moeder wel merken dat hij of zij bij warm weer vaker borstvoeding moet krijgen. Voor baby’s die flesvoeding krijgen kan bij warm weer gekoeld water worden gegeven.

Baby’s ouder dan zes maanden

Oudere baby’s moeten ook zoveel mogelijk uit de zon worden gehouden, vooral in de zomer en tussen 11:00 uur en 15.00 uur. Als je op die momenten naar buiten gaat, bevestig dan een zonnescherm aan de kinderwagen. Baby’s ouder dan 6 maanden kunnen wat meer zon verdragen dan jonge baby’s, maar je moet toch proberen ze waar mogelijk uit fel, direct zonlicht weg te houden.

bescherm baby tegen zon

Welke zonnebrandcrème voor mijn baby?

Vermijd sowieso het gebruik van zonnebrandcrème op het huidje van een baby. De jonge huid van baby’s heeft niet het vermogen om chemicaliën, die vaak in zonnebrandmiddelen worden aangetroffen, te metaboliseren en uit te scheiden. Het is daarom optimaal om de baby te kleden in lichte, beschermende kleding die ademt en de armen en benen bedekt te houden. Zonnebrandcrème moet alleen worden aangebracht op alle delen van het lichaam die niet door kleding worden bedekt. Gebruik ook zonnebrandcrème die specifiek is vervaardigd voor baby’s.

zonnesteek baby

Hitte-uitputting detecteren baby

Hittegerelateerde ziekten zijn te voorkomen en daarom is het van cruciaal belang om deze vroegtijdig te kunnen detecteren. Hitte-uitputting kan de volgende symptomen hebben: hoofdpijn, snelle ademhaling, duizeligheid, misselijkheid, klamme huid, krampen, hoge hartslag, hoge temperatuur en overmatige dorst. Het probleem is echter dat deze symptomen niet makkelijk te detecteren zijn bij een baby. Wat je wel kunt merken is dat de baby heel slap en slaperig begint te worden. Zorg er altijd voor dat je een thuis- en reisapotheek bij je hebt zodat je meteen de temperatuur kunt meten.

Wil je nog meer te weten komen over dit onderwerp? Lees dan ook ons artikel ‘Heeft mijn baby extra vitamines nodig?‘.

Categories: Fit en gezond

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer