Bescherming tegen de zon

Hier kunt u alles vinden om veilig te zonnen en een mooi kleurtje te verkrijgen. Van zonnebeschermingsproducten tot producten om zonneallergie te voorkomen en brandwonden te genezen, van voedingssupplementen tot zelfbruiners.

lees meer...
Merk
meer minder
Lijn
meer minder
Vorm
meer minder
Doelgroep
meer minder
Volume
meer minder
star_rate aangeraden

Fenigel 30g

Gelijkaardig product
€ 8,35
*
**
7.35
12%
star_rate aangeraden

Flamigel Tube 100g

Gelijkaardig product
€ 17,48
*
**
14.51
17%

Goede zorgen voor de zon

De zon heeft talrijke positieve effecten maar we moeten ook alert zijn voor mogelijke schadelijke gevolgen. Jezelf en je kinderen beschermen door voldoende en correct te smeren met anti-zonnebrandmiddel is de boodschap. Bescherming is niet enkel belangrijk op het strand of aan het zwembad, ook op skivakantie is zonnebescherming essentieel.

Veilig zonnen

Veilig zonnen begint met een goede voorbereiding, smeren is de boodschap. Op elk zonnebrandmiddel staat een SPF cijfer of 'Sun Protection Factor', dit bepaald de mate van bescherming dat je zonnecrème biedt tegen de zon. Hoe hoger de factor, hoe meer het zonnebrandmiddel bescherming biedt tegen de zonnestralen.

Er wordt aangeraden je beschermingsfactor af te stemmen op je huidtype: Pharmazone biedt zonnebescherming aan voor alle huidtypes, van sunblock met beschermingsfactor 50+ voor kinderen en erg gevoelige huiden tot hoge (spf 30 - 30+), middelhoge (spf 20 -25) en lage beschermingsfactor.

Niet alleen je lichaam en gezicht kunnen bescherming gebruiken, ook de bescherming van je haar, lippen en ogen zijn belangrijk bij blootstelling aan de zon.

Mooi bruin

Veilig bruinen zorgt ook voor een huid die langer en mooier getint blijft. Voedingssupplementen zoals de Oenobiol kuur kunnen hierbij helpen. Ook indien u gebruik maakt van een zonnebank is het erg belangrijk om uw huid goed voor te bereiden en te beschermen.

Indien u liever niet in de zon komt en toch een mooi kleurtje wilt, dan bieden wij u een ruim assortiment aan zelfbruiners of autobronzants. Bij Pharmazone.be bieden wij een ruime keuze aan bruinen zonder zon van vertrouwde merken zoals Avène, Bioderma en Widmer.

Verzorging zonnebrand

Goede bescherming tegen de zon kan zonnebrand en zonneallergie voorkomen, indien u echter toch verbrand bent dan kunnen er een aantal zaken uw leed verhelpen.

Het is belangrijk om steeds een goede aftersun te smeren na uw blootstelling aan de zon zodat uw huid terug kan hydrateren en tot rust komen. Indien u zwaar verbrand bent en er eventueel zelfs brandwonden te zien zijn dan kan u bijvoorbeeld Flamigel of Lamiderm crème aanbrengen om de huid te genezen.

 

Ontdek ons volledige gamma aan zonnebeschermingsproducten, vraag raad aan onze apotheker en koop online bij Pharmazone.be