Caudalie: schoonheid uit de wijnstok

wijnstok met druiven

Het verhaal van het Franse cosmeticamerk Caudalie begint in Bordeaux, tussen de wijngaarden van Château Smith Haut Lafitte. Tijdens de oogst in 1993 ontmoette Mathilde Thomas, de dochter van de eigenaar, professor Joseph Vercauteren, directeur van het laboratorium van de Faculteit Farmacie van de Universiteit van Bordeaux. Hij vertelde haar dat druivenpitten de meest krachtige antioxidanten bevatten uit het plantenrijk. Samen met haar man Bertrand begon Mathilde te experimenteren om de polyfenolen in druivenpitten te gebruiken in cosmetische producten.

Twee jaar later bracht Caudalie haar eerste product op de markt, een schoonheidselixer dat al snel opgang maakte onder make-up professionals en celebreties. Victoria Beckham tweette dat ze het een geweldig product vond.

Wat zijn polyfenolen en wat doen ze voor onze huid?

Polyfenolen zijn chemische verbindingen die voorkomen in planten. Polyfenolen helpen ons lichaam om vrije radicalen te neutraliseren en beschermen tegen de schadelijke effecten van Uv-straling. Verwerkt in huidverzorgingsproducten, hebben ze een anti-aging effect en dragen ze ertoe bij de huid glad en gezond blijft.

Een naam met een knipoog

mensen proeven wijn in wijngaard

De naam die Mathilde voor het nieuwe merk bedacht is een knipoog naar de oorsprong van de producten. Zelf zegt ze hierover: “Wij zochten een Franse, vrouwelijke naam met een link naar onze wijnbouwgeschiedenis. Caudalie is een woord dat in de oenologie gebruikt wordt om de meeteenheid van de tijd dat de aroma’s van de wijn na het proeven in de mond aanwezig blijven aan te duiden.’

Voor niet-wijnkenners: hoe langer deze aroma’s aanwezig blijven, hoe hoger de wijn wordt gewaardeerd.

Caudalie Vinoperfect

potje vinoperfect creme

Na de introductie van het eerste Caudalie product, verdiepten Mathilde Thomas en een team van onderzoekers zich verder in de unieke eigenschappen van de wijnstok en vonden andere stoffen met een beschermende en regenererende werking, zoals resveratrol en viniferine. Dit laatste ingrediënt wordt gewonnen uit het sap van wijnranken. Meisjes die in de wijngaarden werken smeren er soms hun gelaat en handen mee in om vlekken te vervagen en hun teint te laten stralen. Op basis van vineferine ontwikkelde Caudalie haar bekendste productlijn; Vinoperfect. Deze serums en crèmes danken hun wereldwijde populariteit aan de bewezen werking tegen huidvlekken.

Puur natuur

Caudalie producten zijn plantaardig, zonder chemische toevoegingen, zoals parabenen. De enige dierlijke ingrediënten, die in een aantal producten worden gebruikt, zijn bijenwas en honing. En een aardige wetenswaardigheid is dat Caudalie niet alleen uit de natuur haalt, maar ook iets aan de natuur teruggeeft. Als lid van 1% for the Planet, heeft Caudalie sinds 2012 meer dan 4 miljoen bomen geplant.

Categories: Lichaamsverzorging

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer