De voordelen van Aloë Vera

Vrouw met Aloë Vera plant

Aloë Vera producten kunnen zowel uitwendig (op de huid) als oraal worden gebruikt en kent een breed aantal toepassingen. Daarom wordt Aloë Vera in botanische literatuur ook wel eens de “silent healer” genoemd. Maar wat is Aloë Vera eigenlijk, hoe wordt het gebruikt en waar is het goed voor?

Wat is Aloë Vera?

Aloë Vera is een gel-achtige substantie uit de bladeren van de Aloë Vera plant (aloë barbadensis miller). Deze plant lijkt op een cactus, maar is eigenljk familie van de lelie. De Aloë Vera plant is een succulent uit de affodilfamilie. De plant heeft een korte, houtige stam van 30–50 cm hoog, die aan de basis uitlopers vormt of zich vertakt.

Aloë Vera plant

De Aloë Vera heeft zijn oorsprong in het Midden-oosten. Deze vetplant is tegenwoordig wijdverspreid in de Caraïben, Midden Amerika en Aziatische landen. Al sinds de middeleeuwen werd Aloë Vera gebruikt om wonden en zweren te verzorgen. Vanwege de vele eigenschappen van het Aloë Vera sap, wordt de plant tegenwoordig gekweekt om te gebruiken in drankjes en in cosmeticaproducten.

Aloë Vera huid

Aloë Vera staat bekend om de geneeskrachtige en helende werking voor de huid en wordt daarom vaak in cosmeticaproducten gebruikt. De vele vitaminen, mineralen en eiwitten die een Aloë Vera gel of Aloë Vera creme van deze plant bevat kunnen helpen met allerlei huidproblemen. Door de hoeveelheid vitamines en mineralen in een Aloë Vera gel wordt het immuunsysteem aangesterkt. Omdat Aloë Vera een natuurlijk ingrediënt is, is het ook veilig om te gebruiken voor de meest tere huid.

Aloë Vera huid

Caudalie Lichaam gel is verrijkt met Aloë Vera en zonder zeep werd ontwikkeld op basis van een zachte plantaardige formule die de fysiologische pH van de huid respecteert. Bij een gevoelige huid, is het aan te raden om de Aloë Vera bad en douche verzorgingsmiddelen te gebruiken. Aloë Vera heeft een hydraterende en kalmerende werking op de huid en is daarom ook perfect voor een gezichtsreinigende gel die onzuiverheden effectief verwijdert.

Aloë Vera drinken

Een tweede manier waarop Aloë Vera wordt gebruikt is door dit te drinken. Het drinken van Aloë Vera sap geeft je meer energie. Aloë Vera stimuleert de stofwisseling waardoor de lichaam in balans komt. Een goede stofwisseling zorgt er namelijk voor dat calorieën sneller worden verbrand. Er zijn ook aanwijzingen dat Aloë Vera eigenschappen heeft om de bloedsuikerspiegel in balans te houden. Aloë Vera drinken zorgt daarnaast voor een gezonde werking van de nieren en de dikke darm.

Purasana Aloë Vera sap bevordert de spijsvertering, stimuleert het immuunsysteem en zit vol vitamines, mineralen en aminozuren.vitamines en aminozuren. Het drinken van Aloë Vera sap draagt bij aan de gezondheid van de huid. Purasana Aloë Vera drinkgel blijft langer kleven in de darm- en maagwand. Dit heeft als extra voordeel dat de actieve stoffen van de Aloë Vera langer en beter inwerken.

Aloë Vera drinken

Aloë Vera sap van het merk Deba maakt en houdt de dikke darm vrij van toxinen die zich ophopen in de plooien van de dikke darm. Het Aloë Vera sap bezit zuiverende eigenschappen, werkt verzachtend voor uw maag-en darmstelsel en versterkt de natuurlijke weerstand. Deze Aloë Vera drank kan gewoon puur worden gedronken. Het drinken van Aloë Vera sap helpt de darmflora te versterken en is nuttig bij een opgeblazen gevoel en winderigheid.

Wil je nog meer te weten komen over het verbeteren van je immuunsysteem? Lees dan ons artikel “Hoe mijn immuunsysteem verbeteren?

Categories: Alternatieve geneeskunde, Fit en gezond

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer