Wat is de beste dagcrème voor jouw huid?

jonge vrouw maakt gebruik van lichaamsverzorging crème

Voel je je overweldigd wanneer je een dagcrème voor je huid wilt kopen? Aangezien er wel tientallen zijn om uit te kiezen bij de apotheek en wel honderden bij cosmeticawinkels, kan het vaak nogal moeilijk zijn om te weten wat de juiste crème voor jouw huid is. De juiste producten voor je huid zijn zeker en vast te vinden maar je moet weten waar.

Wat is de beste dagcrème

Voordat je beslist een bepaalde dagcrème te kopen, is het erg belangrijk dat je je huidtype kent, zodat je zeker en vast de juiste producten koopt die geschikt zijn voor jouw huidtype. In principe vallen alle types dagcrèmes in vier categorieën: voor normale, gemengde, droge of vette huid. Het huidtype is erfelijk bepaald en is afhankelijk van inwendige maar ook uitwendige factoren.

Close-up schoonheid portret van een lachende halfnaakte vrouw gezicht crème toe te passen en op zoek geïsoleerd op een witte achtergrond

Als je echter niet zeker weet wat voor type huid je hebt, vraag dit dan idealiter aan je dermatoloog. Als je een bezoek aan de dermatoloog wilt overslaan dan kun je dit ook aan een medewerker in een cosmeticazaak vragen. Ook zij hebben genoeg expertise om hier een antwoord op te geven en jou het beste type dagcrème aan te bevelen.

Dagcrème droge huid

Vrijwel iedereen heeft soms te kampen met een droge huid, vooral als het buiten koud is. Maar sommige mensen hebben een drogere huid dan anderen. Naast de koudere temperaturen in de winter, kunnen huidaandoeningen, genetica, chloor in zwembaden en ouder worden allemaal een rol spelen en je huid uitdrogen.

Close-up schoonheid portret van een lachende halfnaakte vrouw gezicht crème toe te passen en op zoek geïsoleerd op een witte achtergrond

De meeste dagcrèmes zijn bedoeld om je huid te hydrateren en elastisch te houden. Tegelijkertijd beschermen ze tegen weersomstandigheden. Om de huid soepel en comfortabel aan te laten voelen, is het daarom belangrijk om een hydraterende dagcrème, zalf of lotion te gebruiken die vet bevat. Een dagcrème voor droge huid zal helpen je huid soepel te houden.

Dagcrème voor de vette huid

Het lijkt misschien contra-intuïtief om een vette huid te hydrateren, maar ook dit huidtype kan met een dagcrème worden behandeld. Je huid maakt elke minuut van de dag talg aan met als doelstelling je huid soepel te houden en te beschermen tegen uitdroging. Een vette huid produceert eigenlijk te veel talg wat een vettig aanvoelende huid als gevolg heeft.

Afbeelding voor en na plek rood litteken acne puistje behandeling op een gezicht Aziatische man. Probleem huidverzorging en gezondheidsconcept.

Iemand met een vette huid moet vaker dan andere personen de huid reinigen. Het is daarom goed om een product te gebruiken wat de overtollige huidoliën weghaalt. Een goede vuistregel die je kunt gebruiken bij het shoppen voor een dagcrème voor vette huid is kiezen voor niet-comedogene producten.

Dagcrème voor de gemengde huid of normale huid

Een normale huid of gemengde huid wordt vaak in dezelfde categorie geplaatst maar eigenlijk zijn dit twee verschillende huidtypes. Een normale huid is niet vet, niet droog en heeft geen zichtbare poriën op de huid. In contrast met een normale huid heeft een gemengde huid echter een vettere zone bij het voorhoofd, de neus en de kin, met daarnaast wat drogere wangen. Het deel van de huid wat “vetter” is wordt de T-zone genoemd, zoals te zien in de afbeelding hieronder.

Portret van een mooi meisje met een acne masker op haar neus en t-zone.

Iemand met een gemengde huid gebruikt daarom het beste een dagcrème die rekening houdt met de beide huidtypes. Iemand met een gemengde huid moet daarom kiezen voor een vochtinbrengende crème die niet te vet is. Heb je een normale huid zonder bijzonderheden? Dan doe je er nog steeds goed aan om een dagcrème te gebruiken. Je kunt dan gewoon voor een standaard lotion kiezen.

Categories: Lichaamsverzorging

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974

Pharmazone gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Lees meer