Wondzorg

Hier kan je producten vinden voor de verzorging van wonden. Producten voor het reinigen en ontsmetten van wonden zoals ontsmettingsmiddel, reinigingszeep, wondspray en reinigingsspray kan je online kopen bij pharmazone.be. Om de wond te genezen is het belangrijk om het juiste verband te gebruiken. Je kan kiezen voor klassieke pleisters en kompressen of voor gespecialiseerde verbanden bij brandwonden, bij open wonden, bij doorligwonden of bij wonden die moeilijk genezen. Wonden veroorzaken vaak littekens. Je kan het vormen van littekens beperken door een aangepaste littekencrème te gebruiken.

lees meer...
Merk
meer minder
Lijn
meer minder
Vorm
meer minder
Doelgroep
meer minder
Volume
meer minder
Categorieën
meer minder
2137 producten

De juiste wondzorg of de juiste zorg voor de juiste wond

Er zijn verschillende soorten wonden die elk een aangepaste zorg verdienen. Zo heb je een open wonde of een gesloten wonde (onderhuids). De wonde kan oppervlakkig zijn (schaafwonde) of diep (snijwonde). Wonden kunnen ook langdurig zijn zoals bijvoorbeeld doorligwonden. De verzorging van wonden gebeurt in verschillende stappen. Eerst dien je de wond grondig te reinigen. Daarna kan je de wond ontsmetten. Vervolgens kies je het juiste verband om de wond te beschermen. Om de vorming van littekens te beperken bestaan speciale producten.

Reinigen en ontsmetten van wonden voorkomt ontsteking

Een open wonde dien je overvloedig te spoelen met proper water en goed te reinigen met bijvoorbeeld een wondspray, een ontsmettingsmiddel of een speciale wondzeep. Zo geef je bacteriën geen kans om de wonde te infecteren of in het bloed te komen. De beste ontsmettingsmiddelen voor wonden zijn op basis water met povidon-jood of chloorhexidine. De ontsmettende reinigingsspray op basis van de genoemde producten werkt heel effectief en is eenvoudig te gebruiken. Je kan een steriel kompres gebruiken om het vuil uit de wond te halen. Wrijf met het kompres van het centrum van de wond naar de buitenkant. Bekijk hier al onze ontsmettingsmiddelen voor wonden. Gebruik voldoende ontsmettingsmiddel en reinig de wonde grondig om geïnfecteerde wonden te vermijden.

Gebruik het juiste verband om wonden te beschermen

Na het reinigen en ontsmetten van de wonde dien je de wonde te beschermen. Je kan de wonde verzorgen met een ontsmettende of helende crème en daarna kan je de wonde afdekken. Om de wonde af te dekken gebruik je een pleisterverband of wieken (katoenen, steriele gaas). Er zijn ook specifieke verbanden voor brandwonden of open wonden gebruiken zoals vetverbanden of hydrocolloïdale verbanden. Wees voorzichtig bij het aanbrengen van verband in het geval van tweede en hogere graad brandwonden en lees goed de gebruiksaanwijzingen of vraag professionele hulp. Voor de verzorging van de ogen kan je een oogverband gebruiken. In online aanbod vind je alle soorten verbanden geschikt voor wondzorg. Bekijk hier al onze producten voor wondzorg.

Tip ! Ververs regelmatig het verband en vraag raad aan je apotheker, arts, of verpleging voor de keuze van het juiste verband

Verzorging om littekens te beperken

Littekens zijn vaak vervelend en kan je heel moeilijk achteraf verwijderen. Daarom is het belangrijk om de vorming van littekens zo veel mogelijk te voorkomen. Gebruik de crème niet op een open wonde. Start het gebruik zodra de wonde dicht. Bescherm de wonde tegen de zon gedurende het volledige genezingsproces. Er zijn crèmes op basis van silicone zoals het merk Dermatix. Andere aanbevolen producten kan je vinden in het gamma Cicaplast van het merk La Roche Posay. Er bestaan ook producten met een beschermende UV-factor.


Ontdek ons volledige gamma aan producten voor wondverzorging, vraag raad aan onze apotheker en koop online bij Pharmazone.be

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Apotheek sinds 1974