star_rate aangeraden
Rhinathiol Antirhinitis Tabl 40

Rhinathiol Antirhinitis Tabl 40

Rhinathiol antirhinitis tabletten en siroop zijn geneesmiddelen op basis van de werkzame stoffen fenylefrine hydrochloride (een vasoconstruc...

Rhinathiol antirhinitis tabletten en siroop zijn geneesmiddelen op basis van de werkzame stoffen fenylefrine hydrochloride (een vasoconstructivum met decongestieve eigenschappen) en chloorfenamine (een antihistaminicum).

Ontdek alle producten van Rhinathiol hier

Eigenschappen

Rhinathiol Antirhinitis bestaat uit een associatie van een sympathicomimeticum, fenylefrine chloorhydraat en een antihistaminicum, chloorfenamine maleaat.

- Fenylefrine : dit is een sympathicomimeticum met vooral directe werking op de ?-adrenerge receptoren.

Bij orale toediening of lokale applicatie, veroorzaakt het een decongestie van de neusmucosa en maakt het de bovenste luchtwegen vrij.

In therapeutische dosissen, heeft fenylefrine geen stimulerende invloed op de ?-adrenerge receptoren van het hart (ß1 receptoren). Fenylefrine stimuleert niet de ß2-adrenerge receptoren.

- Chloorfenaminemaleaat : dit is een antihistaminicum dat behoort tot de groep van de alkylamines. Het gaat om een competitieve antagonist van de H1-receptoren. Het activeert histamine niet en verhindert zijn vrijstelling niet. Chloorfenaminemaleaat heeft een licht anticholinerg en sedatief effect.

Aangewezen bij …

  • Allergische en vasomotorische rhinitis
  • Sinusitis

Gebruik

Volwassenen en kinderen > 12 jaar

  • 1 tot 2 tabletten om de 4 uur
  • Maximum 6 tabletten per 24 uur

Toedieningswijze

  • Bij voorkeur in te nemen tijdens de maaltijden

Samenstelling

Fenylefrine hydrochloride 10 mg – Chloorfenamine maleaat 4 mg per tablet.

Hulpstoffen:

  • Glucose
  • Lactose
  • Magnesiumstearaat
  • Maïszetmeel
  • Colloïdaal siliciumdioxide

Contra-indicaties

- RHINATHIOL ANTIRHINITIS is tegenaangewezen bij patiënten die lijden aan een bekende overgevoeligheid voor één van de bestanddelen die worden vermeld in "Samenstelling".- RHINATHIOL ANTIRHINITIS is tegenaangewezen bij patiënten die behandeld worden met mono-amine-oxidase-inhibitoren (MAOI) of binnen de 2 weken na de stopzetting van een dergelijke behandeling. De inhibitie van de degradatie van fenylefrine kan leiden tot een sterke toename van de adrenerge activiteit.De sympathicomimetica (fenylefrine) zijn tegenaangewezen in geval van niet gecontroleerde hypertensie en een ernstige cardiovasculaire aandoening.- Rekening houdend met de anticholinerge eigenschappen van chloorfenamine, is RHINATHIOL ANTIRHINITIS tegenaangewezen bij patiënten met gesloten hoek glaucoom of prostaathypertrofie.- Het gebruik van RHINATHIOL ANTIRHINITIS (tabletten of siroop) is tegenaangewezen bij kinderen onder de 12 jaar.- RHINATHIOL ANTIRHINITIS 10 mg/4 mg tabletten bevat lactose en glucose en mogen niet toegediend worden aan patïenten met aandoeningen als lactase insufficiëntie, galactosemie, glucose- galactose malabsorptie.- RHINATHIOL ANTIRHINITIS 10 mg + 4 mg/10 ml siroop bevat parabenen die allergische reacties kunnen uitlokken, mogelijk vertraagd.- RHINATHIOL ANTIRHINITIS 10 mg + 4 mg/10 ml siroop bevat maltitol oplossing en mag niet toegediend worden aan patiënten met aandoeningen als lactase insufficiëntie, galactosemie, glucose-galactose malabsorptie.- RHINATHIOL ANTIRHINITIS 10 mg + 4mg/10 ml siroop bevat 500 mg ethanol per 100 ml. Dit kan schadelijk zijn in geval van alcoholisme. Voorzichtigheid is geboden bij zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, bij kinderen en risicogroepen zoals patiënten met een leveraandoening of epilepsie.

Fiche

Vorm
tabletten
Doelgroep
Volwassenen
Volume
40 eenh.
Producent
Sanofi Chc
Actieve bestanddelen
chloorfenamine maleaat
Aantal per verpakking
40
Reference
1683929
Brand
Rhinathiol
Gewicht
26 gr
Breedte
81 mm
Hoogte
114 mm
Diepte
23 mm
Bijsluiter

Pharmazone
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Buiten het zicht en het bereik van kinderen bewaren. Lees aandachtig de bijsluiter voor gebruik. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Indien er bijwerkingen optreden neem direct contact met uw huisarts.

Jouw prijs 6.59 € 6,59
checkVerzending vandaag.


Soortgelijke productenKlanten die Rhinathiol Antirhinitis Tabl 40 kochten hebben ook deze producten gekocht

AMIGRAN COMP 60

Gelijkaardig product
€ 16,80
*
**
14.78
12%


Rhinathiol Antirhinitis Tabl 40
Jouw prijs 6.59 € 6,59
checkVerzending vandaag.