Ergonomie en orthopedie

Hier vind je producten en hulpmiddelen die je helpen om langer en comfortabel thuis te leven. Deze producten helpen je bij het nemen van een bad, bij het slapen, bij het bewegen, bij het zitten of bij het eten. 

lees meer...
Merk
meer minder
Lijn
meer minder
Vorm
meer minder
Doelgroep
meer minder
Volume
meer minder

Ontdek de kleine en handige hulpmiddelen die helpen om zelfstandig en comfortabel thuis te leven

Een comfortabele houding bij het slapen, liggen en zitten kan dankzij hulpmiddelen voor thuiszorg zoals specifieke matrasbescherming of kussens. Een toiletbezoek of baden kan veilig en comfortabel door gebruik te maken van hulpmiddelen zoals een badplank of een toiletstoel. Om langer zelfstandig te bewegen en te eten kan je gebruik maken van looprek of aangepast bestek.

Comfortabel liggen, slapen en zitten bij langdurige verzorging

Als je slecht slaapt of je bent bedlegerig dan kan je comfortabel liggen door gebruik te maken van een hulpmiddelen voor bescherming tegen doorligwonden. Tevens kan je kiezen voor een aangepast hoofdkussen of een waterkussen.

Een goede luchtkwaliteit en een een goede hygiëne kunnen ook het comfort verbeteren voor bedlegerige personen. Zo kan je een luchtbevochtiger gebruiken, een medische bedovertrek of een beschermhoes tegen huisstofmijt. Bij incontinentie is een speciale matrasbeschermer aangewezen.

Om comfortabel te zitten kan je een speciaal kussen gebruiken. Met behulp van een luchtkussen, een zitring of een positioneringskussen kan je comfortabel zitten.

Handige hulpmiddelen voor baden en toilet bezoek

Om zelfstandig en veilig te baden kan je gebruik maken van handige hulpmiddelen zoals een badkussen, een badplank of een badzit.

Voor een comfortabel toiletbezoek bestaan handige hulpmiddelen zoals een wc-stoel (toiletstoel), een draagbare bidet, een bedpan of een toiletbeschermer. Indien je een stoma draagt dan kan je ook stoma producten en hygiëneproducten online kopen bij pharmazone.be

Langer en beter zelfstandig eten en bewegen

Als zelfstandig eten en bewegen moeilijker wordt dan kan je gebruik maken van handige hulpmiddelen om langer zelfstandig te eten en te stappen.

Dankzij een rollator, loopkruk, wandelstok, gaanrek of looprek kan je langer zelfstandig stappen. Dit helpt je om je evenwicht te behouden en beschermt je tegen vallen. Ook orthopedische schoenen kunnen helpen om beter te stappen.

Revalidatieoefeningen dien je regelmatig te doen. Ook thuis kan je revalidatieoefeningen doen door gebruik te maken van oefenmateriaal zoals oefenballetjes, een sitroller, een zitbal, een pilatesroller of andere hulpmiddelen.


Ontdek ons volledige gamma aan hulpmiddelen om zelfstandig en comfortabel thuis te leven, vraag raad aan onze apotheker en koop online bij Pharmazone.be