Tandpasta die het poetsen makkelijker maakt voor je kind

Tandenpoetsen kan voor veel kinderen een enorme uitdaging zijn. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Zeker niet als je de juiste tandpasta hebt. Neem eens een kijkje in ons assortiment van kindertandpasta’s en maak een weloverwogen keuze. Zowel voor jou als voor je kind.

lees meer...
Filteren op
Merk
Lijn
Vorm
Doelgroep
Volume
16 producten
checkVerzending vandaag.
checkVerzending vandaag.
checkVerzending vandaag.
checkVerzending vandaag.
checkVerzending vandaag.
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.

Jong geleerd…

Tandenpoetsen moet je leren. Het komt niet vanzelf. Daarom is het ook goed om zo vroeg mogelijk te beginnen. Zodra dat eerste tandje doorbreekt, is het verstandig om beginnen te poetsen, maar wist je dat je daarvoor al kunt werken aan de mondhygiëne van je pasgeborene? In plaats van een tandenborstel gebruik je een zachte siliconen vingerborstel of een zachte doek. Na de maaltijd maak je voorzichtig het tandvlees schoon. Gebruik hiervoor ook nog geen tandpasta. Enkel water is voldoende.

De eerste melktandjes komen door op 4-6 maanden leeftijd. Melktanden spelen een belangrijke rol in hoe kinderen leren kauwen, lachen en praten. Ze houden ook de ruimte vrij voor de volwassen blijvende tanden. We poetsen deze melktanden om tandbederf te voorkomen en om goede gewoontes aan te leren voor het behoud van het volwassen gebit. Schakel zodra de eerste tanden doorkomen over op een tandenborstel met zachte borstelharen en op een tandpasta speciaal ontwikkeld voor kinderen. Aangezien baby’s de tandpasta niet kunnen uitspugen, zul je het teveel aan tandpasta achteraf moeten afvegen. Op deze manier blijft fluoride in de mond zitten en kan het de tanden verder beschermen.

Van 6 tot 24 maanden kun je langzaam beginnen met het introduceren van een tweemaal daagse routine. Tanden poetsen met tandpasta in de morgen en in de avond, twee minuten lang. Neem een houding aan die zowel voor jou als je kind als prettig wordt ervaren. Dit kan ofwel op schoot zijn, ofwel ieder op eigen stoel. Houd je aan de drie B’s: binnenkant, bovenkant en buitenkant. En poets ook altijd de rand waar het tandvlees in contact staat met de tanden.

Hoe kindertandpasta op de juiste manier gebruiken

Kindertandpasta is een tandpasta die speciaal ontwikkeld is voor de allerkleinsten. Ze is meestal geschikt voor kinderen van 0 tot 5 jaar en heeft een heel milde smaak. Hierdoor wordt het tandenpoetsen een veel aangenamer karwei. Zorg er altijd voor dat je niet te veel tandpasta gebruikt. Voor kinderen tot drie jaar is de hoeveelheid van een rijstkorrel al voldoende. Is je peuter al wat ouder, neem dan de grootte van een erwt. De fluoride in kindertandpasta is ook speciaal aangepast op de behoefte en het gebruik van de tandpasta voor kleine kinderen. Het is beter om de mond naderhand niet te spoelen, maar liever af te vegen. Hierdoor blijft de fluoride langer in de mond en beschermt en versterkt het tandglazuur beter.

Tips voor tandenpoetsen

Tandenpoetsen kan in sommige gevallen op een dagelijks drama uitlopen. Het is echter erg belangrijk om de routine van tandenpoetsen te blijven handhaven. Daarom hebben wij wat tips om tandenpoetsen leuker te maken op een rijtje gezet:

  • Maak tandenpoetsen onderdeel van een ander ritueel. Kinderen hebben behoefte aan regelmaat. Poets de tanden van je ukkepuk vlak voor het laatste verhaaltje voor het slapen gaan. Zo heeft je kleintje iets leuks om naar uit te kijken en is er minder kans dat jij het vergeet.
  • Zing een tandenpoetsliedje. Dit leidt af en hummeltje weet dat wanneer het liedje ten einde is, het tandenpoetsen gedaan is.
  • Laat je kleine zelf spelen met de tandenborstel en laat em helpen met de tandpasta op de borstel te doen.

Heb je vragen over onze tandpasta’s voor kinderen of wil je meer weten over mondhygiene voor je kleine. Laat het ons dan weten via email, chat of SMS. Wij staan altijd klaar je vragen te beantwoorden.

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Verzending binnen EU

  • Apotheek sinds 1974

9
76 beoordelingen in de laatste 12 maanden
93 beveelt ons aan
10
Prima verloop !

Prima verlopen

Aanbevelen? Ja
10
Uitstekend.

Bestelling is goed verwerkt.

Aanbevelen? Ja
10
Zeer goed.

Super snel geregeld. En snel bezorgd. En het werkt.

Aanbevelen? Ja
10
uitstekend

uitstekend

Aanbevelen? Ja