Geneesmiddelen tegen windpokken

Windpokken gaan steeds gepaard met irriterende, jeukende blaasjes. In ons aanbod vind je heel wat middeltjes om deze irritaties te verlichten, om beschadigde huid te vermijden en indien nodig beschadigde huid te herstellen. Heb je vragen over een van onze producten? Aarzel niet en neem contact op met onze online apotheker via de chatfunctie.

lees meer...
Filteren op
Merk
Lijn
Vorm
Doelgroep
Volume
6 producten
checkVerzending vandaag.
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
2Verzending binnen 2 werkdagen.

Wat zijn windpokken?

Windpokken zijn een typische kinderziekte die heel besmettelijk is. Andere benamingen voor de windpokken zijn zona en waterpokken. Bijna ieder kind krijgt op een bepaald moment windpokken en bij de meeste geneest het na enkele dagen. Windpokken krijg je maar één keer in je leven, eenmaal genezen ben je levenslang immuun. Heb je de windpokken nog niet gekregen als kind, dan kan je dit nog steeds krijgen als volwassene en in dit geval kunnen er wel wat complicaties optreden. Vooral bij zwangere vrouwen is het heel gevaarlijk, pasgeborenen van wie de moeder windpokken heeft gehad in de periode voor de bevalling kunnen levensbedreigend ziek worden.

Hoe herken je windpokken?

Het begint met huiduitslag op het lichaam die zich langzaamaan ook verspreidt naar het hoofd. Vaak gaat dit gepaard met koorts, hoofdpijn en hevig hoesten. De huiduitslag ontwikkelt zich tot blaasjes waar korsten opkomen die ongelooflijk kunnen jeuken. Zolang je niet krabt, kunnen deze korstjes niet veel kwaad aangezien zij na verloop van tijd gewoon van je lichaam afvallen zonder littekens na te laten. Maar als het jeukt willen we krabben en dit maakt het gevaarlijk. Wanneer we het korstje eraf krabben dan kunnen lelijke wonden en blijvende littekens ontstaan.

Hoe kan je de windpokken behandelen?

Bij Pharmazone bieden we verschillende middeltjes om de jeuk en irritatie te verlichten. Zo hebben we in ons assortiment sprays, lotions en zalven tegen het uitdrogen van de huid en ook producten die helpen bij het herstellen van beschadigde huid. Naast de zalf uit onze online apotheek zijn er ook enkele simpele tips die lelijke wonden en littekens helpen vermijden. Knip de nagels kort en houd ze proper zodat ze de wonde niet kunnen infecteren als je kind het toch niet kan laten om te krabben. Ook katoenen handschoenen doen wonderen. Als er ondanks de maatregelen toch wondjes ontstaan, ontsmet de wondjes dan goed. Ontsmettingsmiddel kan je op onze pagina met ontsmettingsmiddelen bestellen. In geval van aanhoudende koorts gebruik je best koortswerende middelen op basis van paracetamol.

Bekijk al onze producten tegen windpokken, vraag raad aan onze apotheker en koop online bij Pharmazone.be.

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Verzending binnen EU

  • Apotheek sinds 1974

9
76 beoordelingen in de laatste 12 maanden
93 beveelt ons aan
10
Prima verloop !

Prima verlopen

Aanbevelen? Ja
10
Uitstekend.

Bestelling is goed verwerkt.

Aanbevelen? Ja
10
Zeer goed.

Super snel geregeld. En snel bezorgd. En het werkt.

Aanbevelen? Ja
10
uitstekend

uitstekend

Aanbevelen? Ja