Gewicht meten met een personenweegschaal

Regelmatig je gewicht controleren is belangrijk. Het bereik en behoud van je ideale gewicht is een goede indicatie van je gezondheid. Tegenwoordig doet een slimme weegschaal veel meer dan alleen het meten van je gewicht. Wil je alleen je gewicht weten, dan volstaat natuurlijk ook een digitale of een analoge personenweegschaal.

lees meer...
Filteren op
Merk
Vorm
Doelgroep
2 producten
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
2Verzending binnen 2 werkdagen.

Zoek je een basis weegschaal die alleen je gewicht meet, dan heb je twee opties. Een digitale weegschaal geeft je gewicht op een LED- of LCD-display weer, een analoge weegschaal toont je gewicht op de wijzerplaat en heeft ook geen batterijen nodig.

Wat is een slimme weegschaal?

Een weegschaal die je lichaam analyseert, geeft je een compleet beeld van je lichamelijke gezondheid. De weegschaal analyseert je lichaam door een licht, niet voelbaar, elektrisch stroomstootje dat via je ene been naar je andere been wordt stuurt. Aan de hand van de weerstand die het stroomstootje heeft, worden je vetpercentage, spiermassa, vochtgehalte of botmassa bepaald. Met de Veroval Weegschaal doe je zelf in enkele seconden een meting waarbij ook de BMI waarde wordt bepaald.

Een BMI-meting (Body Mass Index meting) is een internationaal gebruikte maat die laat zien of je een gezond gewicht hebt in verhouding tot je lengte. De BMI geeft een inschatting van hoe gezond je lichaamsgewicht is.

Let op: Een lichaamsanalyse weegschaal is niet te gebruiken wanneer je zwanger bent of elektronische implantaten hebt, zoals een pacemaker.

Niet alleen voor een intelligente personenweegschaal kun je bij ons terecht, maar voor nog veel meer diagnose- en meettesten. Een nieuwe weegschaal kopen doe je simpel bij ons met betere prijzen dan in de winkel!

De juiste manier voor gewichtsbepaling

Je kunt jezelf het beste in de ochtend wegen omdat je lichaam een aanzienlijke hoeveelheid vocht (water) verliest door je ademhaling en transpiratie tijdens het slapen. Hierdoor weeg je meestal in de ochtend het minste van de hele dag. Kies er bijvoorbeeld voor om jezelf te meten na het ontbijt en een verfrissende douche.

Wanneer je kleding draag terwijl je jezelf weegt kan dit ervoor zorgen dat je meer dan een kilo zwaarder bent dan wanneer je met alleen ondergoed op de weegschaal staat. Ook het dragen van schoenen tijdens het wegen zorgt voor extra gewicht. Je doet er daarom goed aan om altijd zonder kleding of met slechts onderkleding aan op de weegschaal te stappen.

Heb je een vraag over welke personenweegschaal het beste bij je past, neem dan gerust contact met ons op via de chat. Wij helpen je graag verder.

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Verzending binnen EU

  • Apotheek sinds 1974

9
76 beoordelingen in de laatste 12 maanden
93 beveelt ons aan
10
Prima verloop !

Prima verlopen

Aanbevelen? Ja
10
Uitstekend.

Bestelling is goed verwerkt.

Aanbevelen? Ja
10
Zeer goed.

Super snel geregeld. En snel bezorgd. En het werkt.

Aanbevelen? Ja
10
uitstekend

uitstekend

Aanbevelen? Ja