Glucose test strips of urineonderzoek

Pharmazone helpt je om een snelle glucose- of urineonderzoek uit te voeren en je parameters te testen. Maar hoe werken urine- en glucose test strips?

lees meer...
Filteren op
Merk
Lijn
Vorm
Doelgroep
3 producten
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden


Hoe werkt een bloed test strip?

Laat ons beginnen bij de bloed en glucose test strips. Deze kleine wegwerp strips zien er misschien onbeduidend uit, maar ze spelen een belangrijke rol bij het helpen van diabetes patiënten om hun diabetes te controleren en onder controle te houden.

Maar hoe moet je ze gebruiken en hoe interpreteer je de resultaten?

  1. Prik in je vinger met een speciaal prikapparaatje, zodat er een druppel bloed vrij komt. Deze laat je op de teststrip vallen.
  2. De chemicaliën in de strip reageren met glucose om een elektrische stroom te creëren.
  3. De elektronen reizen naar de meter.
  4. De meter bepaalt vervolgens hoeveel glucose er nodig was om zoveel elektriciteit op te wekken. Binnen de paar seconden zie je bloedglucosewaarde op het schermpje verschijnen. Dit zal een getal in mmol/l zijn en het geeft aan hoeveel glucose er in het bloed zit (de bloedglucosewaarde).

TIP De test strips geven vaak het beste resultaat tot ongeveer 3-6 maanden na opening, we raden dus aan het product te gebruiken voor die tijd. Dit kan echter verschillen per product, dus lees de gebruiksaanwijzing zeker goed door.

Hoe werkt een urineonderzoek?

Urinetest strips zijn onmisbare hulpmiddelen om snel een beeld te krijgen van je gezondheidstoestand. Ze evalueren medische parameters zoals albumine, ascorbinezuur (Vitamine C), bloed, ketonen, pH-waarde, eiwitten en meer.

Wanneer je een urine test doet, raden we je aan om je staaltje in de ochtend te nemen, aangezien je urine dan de hoogste hoeveelheid HCG bevat. Maar hoe moet dat juist? Hieronder helpen we je stap voor stap.

  1. Was je handen en vul een steriele container met een beetje urine.
  2. Dompel de teststrip in de urine. Dompel de strip helemaal onder en zorg ervoor dat je elk afzonderlijk testvakje volledig bedekt.
  3. Gebruik een absorberend materiaal om de rand van de strip te deppen zodat de overtollige urine niet gaat lekken (bijvoorbeeld filtreerpapier of absorberend keukenpapier).
  4. Draai de strip horizontaal, zodat de urine van elk vierkantje niet verstoord wordt.
  5. Wacht ongeveer 2 minuten op de resultaten. Het duurt immers even voordat de verbindingen in de urine beginnen te reageren met de reagentia op de testvierkanten. De reactie is te zien wanneer de vierkanten geleidelijk van kleur beginnen te veranderen.
  6. Vergelijk de kleur van testvierkantjes met de kleurenkaart. Elk pakket teststrips wordt geleverd met een kleurenkaart voor een eenvoudige analyse.

TIP Indien mogelijk, raden we je aan het urineonderzoek te doen, zodra het je lichaam verlaat. Als dit echt niet mogelijk is, bewaar het testmonster dan in de koelkast.

Ben je op zoek naar andere diagnosetesten of zelftesten, neem dan een kijkje onder die categorie.

Als je nog vragen of onzekerheden hebt, kan je ons gerust contacteren. Hiervoor hoef je enkel wat naar beneden te scrollen, onderaan staan de mogelijkheden voor contact.

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Verzending binnen EU

  • Apotheek sinds 1974

9
76 beoordelingen in de laatste 12 maanden
93 beveelt ons aan
10
Prima verloop !

Prima verlopen

Aanbevelen? Ja
10
Uitstekend.

Bestelling is goed verwerkt.

Aanbevelen? Ja
10
Zeer goed.

Super snel geregeld. En snel bezorgd. En het werkt.

Aanbevelen? Ja
10
uitstekend

uitstekend

Aanbevelen? Ja