Vul vochtverlies bij het sporten aan met sportdrank

Ben jij de grootste sportfanaat ter wereld? Of hou je gewoon van bewegen. Vergeet dan niet om een sportdrank mee te nemen. Pharmazone heeft een ruim assortiment aan sportdranken en sportgels met alle nutritionele bestanddelen die je hardwerkende lichaam op dat moment nodig heeft.

lees meer...
Filteren op
Merk
Vorm
Doelgroep
Volume
12 producten
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.
closeniet beschikbaar

Wat is sportdrank

Genoeg drinken is natuurlijk heel belangrijk. Maar dit wordt natuurlijk nog meer belangrijk bij het sporten. Want als je sport, dan zweet je en kun je veel extra water verliezen. En vochtverlies is funest voor sportprestaties. Een verlies van 2% van je lichaamsgewicht door zweten kan al een effect hebben op je prestaties. Hoe meer vocht je verliest, des te lastiger het is om dit weer aan te vullen en je prestaties blijven op een gegeven moment dalen. Een goede indicator voor genoeg drinken is kijken naar de kleur van je urine. Deze hoort bleek van kleur te zijn. Is je urine erg geconcentreerd, dan drink je niet voldoende. Sportdrank is speciaal ontwikkeld om vochtverliezen tijdens het sporten op te vangen, uitdroging te voorkomen en een extra boost aan energie te geven. Het bevat daarom naast water ook elektrolyten en snelle suikers (Koolhydraten).

Types sportdrank

Sportdranken kunnen worden onderverdeeld in drie types: hypertone sportdrank, isotone sportdrank en hypotone sportdrank. Het onderscheid tussen de drie soorten wordt bepaald door de hoeveelheid suikers of koolhydraten opgelost in het water.

  • Hypertone sportdrank bevat meer dan 8 gram koolhydraten per 100 milliliter. Deze sportdrank is ontwikkeld voor energieherstel van het lichaam. De hypertoniteit van deze drank zorgt ervoor dat vocht uit het lichaam onttrokken wordt. Hierdoor is het niet verstandig hypertone sportdranken te drinken tijdens de inspanning. Beter is om na de training te drinken in combinatie met water.
  • Isotone sportdrank bevat tussen de 4 en 8 gram koolhydraten per 100 milliliter en is het meest bekend als sportdrank. Het is veilig op tijdens de inspanning te drinken aangezien de verhouding vocht en suikers hetzelfde is als de verhouding van bloed. Hierdoor wordt het vocht vlot opgenomen.
  • Hypotone sportdrank bevat minder dan 4 gram koolhydraten per 100 milliliter en wordt vooral gebruikt om vocht en zouten of elektrolyten aan te vullen. Dit type staat ook bekend als echte dorstlesser. Kraantjeswater is ook een voorbeeld van een hypotone drank. Dit bevat echter niet de zouten die je verliest bij het zweten.

Hoeveel sportdrank moet je drinken?

Hoeveel je per dag of per prestatie moet drinken verschilt per persoon. De één zweet nu eenmaal meer dan de ander. Het is een idee om voor en na je inspanning op een weegschaal te gaan staan. Zo kun je eenvoudig een tekort corrigeren. Het doel is om na inspanning niet meer dan 2% lichaamsgewicht te hebben verloren. Pas ook op met te veel drinken. Dit kan darm en maagklachten in de hand werken, zeker wanneer je lichaam schokkende bewegingen maakt zoals bij hardlopen of paardrijden.

Heb je nog vragen of wil je meer weten over sportdrank? Laat het ons dan weten via email, chat of sms.

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Verzending binnen EU

  • Apotheek sinds 1974

9
71 beoordelingen in de laatste 12 maanden
93 beveelt ons aan
10
Prima verloop !

Prima verlopen

Aanbevelen? Ja
10
Uitstekend.

Bestelling is goed verwerkt.

Aanbevelen? Ja
10
Zeer goed.

Super snel geregeld. En snel bezorgd. En het werkt.

Aanbevelen? Ja
10
uitstekend

uitstekend

Aanbevelen? Ja