Op natuurlijke wijze gewrichts- en spierpijn bestrijden

We proberen allemaal zo fit en gezond mogelijk te blijven. Het liefst blijven we ook zo dicht mogelijk bij de natuur. Wist je daarom dat je voor spierpijn niet direct naar een medisch geneesmiddel hoeft te grijpen? Pharmazone heeft verschillende producten in zijn assortiment om de gezondheid van spieren en gewrichten te bevorderen.

lees meer...
Filteren op
Merk
Lijn
Vorm
Doelgroep
Volume
6 producten
checkVerzending vandaag.
checkVerzending vandaag.
checkVerzending vandaag.
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden

Massage

Iedereen heeft wel eens een massage gehad. Het helpt bij het ontspannen, je vermoeide spieren relaxen en je voelt je helemaal verkwikt na een behandeling. Maar wist je dat een massage niet alleen goed is om spierpijn te verlichten en knopen weg te werken? Regelmatig een massage nemen verlengt de spiervezels en kan je hele lichaamshouding verbeteren. Daarnaast verbetert het de algehele doorbloeding van je spieren wat zorgt voor betere afweer, vlottere afvoer van toxines en sneller herstel na blessures en verwondingen. Dit zorgt weer voor minder spierpijn en makkelijker bewegen.

Wanneer je een warmende olie of balsem gebruikt is het ook erg belangrijk dat je deze goed in masseert. Dit zorgt voor een betere penetratie van de olie of balsem in de diepere spierlagen.

Hitte

Warmtetherapie wordt voornamelijk toegepast bij spierpijn en de meer chronische spierblessures. Je kunt op verschillende manieren hitte toepassen aan je lichaam. Denk maar eens aan een warm voetbad, of een hete douche na je work-out of lange dag werken in de tuin. Ook kun je warmte krijgen van een heat-pack, kersenpitkussen, elektrische deken of een warmende olie. Warmte dilateert je bloedvaten en verbetert de bloedsomloop. Dit zorgt voor extra aanvoer van witte bloedcellen en extra afvoer van toxines. Ook helpt een goede warming up bij het sporten om de spieren en gewrichten flexibeler te maken zodat de kans op blessures wordt verkleind.

Voedingssupplementen

Een andere manier om de gezondheid van spieren en gewrichten te bevorderen is van binnenuit. Voedingssupplementen en een gebalanceerd dieet staan hierbij centraal. Glucosamine preparaten bevorderen de smering van de gewrichten en worden vaak aangeraden bij mensen boven de 50. Magnesium, zink, vitamine B, C, D en E kunnen spierpijn verminderen of zelfs voorkomen. Ben je actief bezig met de opbouw van je spieren, dan is het ook belangrijk om voldoende extra eiwitten te eten.

Beweging

Dit lijkt een no-brainer, maar wordt toch vaak niet in de praktijk gedaan. Voldoende matige beweging is goed voor je lichaam. Vooral als je spierpijn hebt of stijve gewrichten, helpt lichte tot matige beweging (zoals bijvoorbeeld een wandeling of een lichte jog) om de spieren warm te houden en de gewrichten te smeren. Regelmatig bewegen is ook goed voor je cardio en algehele mentale welzijn.

Heb je vragen of wil je meer weten over onze producten of een aandoening? Neem dan contact met ons op. Onze online apothekers staan altijd voor je klaar.

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Verzending binnen EU

  • Apotheek sinds 1974

9
76 beoordelingen in de laatste 12 maanden
93 beveelt ons aan
10
Prima verloop !

Prima verlopen

Aanbevelen? Ja
10
Uitstekend.

Bestelling is goed verwerkt.

Aanbevelen? Ja
10
Zeer goed.

Super snel geregeld. En snel bezorgd. En het werkt.

Aanbevelen? Ja
10
uitstekend

uitstekend

Aanbevelen? Ja