Een pillendoos - welke past bij jou?

Onthoud je moeilijk welke medicatie je wanneer moet nemen? Of vind je het moeilijk je pillen van elkaar te onderscheiden? Het aanschaffen van een pillendoos kan je helpen met beide problemen.

lees meer...
Filteren op
Merk
Lijn
Vorm
Doelgroep
13 producten
checkVerzending vandaag.
checkVerzending vandaag.
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
2Verzending binnen 2 werkdagen.
<->Product is vervangen.
closeniet beschikbaar

Waarom nuttig?

Als we met een ziekte worstelen of wat ouder zijn, nemen we vaak dagelijks meerdere soorten medicatie in. Niet verwonderlijk dat mensen medicatie wel eens overslaan of dubbel innemen.

Pillendoosjes zijn ontworpen om senioren te helpen hun medicatie te beheren en op het goede spoor te blijven. Ze bieden een eenvoudige manier om medicijnen te organiseren, waardoor het gemakkelijker wordt om te onthouden wat je elke dag moet innemen.

Vaak is een pillendoos georganiseerd per dag. Indien je meerdere pillen per dag op verschillende momenten moet innemen, dan zijn er pilendozen met een apart compartiment per maaltijd.

Bij Pharmazone hebben we pillendozen voor elke situatie. Of dat nu een pillendoos per week of per dag is, en in verschillende vormen, kleuren en maten. Neem een kijkje in ons assortiment.

Waarop letten bij het kiezen?

Het is belangrijk dat de pillendoos is afgestemd op de specifieke functionele beperkingen van de gebruiker, waaronder:

  • Slechte handvaardigheid

Voor iemand met artritis en een beperkte handvaardigheid zijn pillendozen met een opklapbare bovenkant het beste. Minder gescikt zijn:

    • Een pillendoos met een houder die dicht klikt en moeilijk te openen is.
    • Doosjes met deksels die eraf schuiven of draaien, aangezien deze moeilijk terug in de groeven te plaatsen zijn, vooral als de groeven klein zijn en precieze bewegingen vereisen om ze op één lijn te krijgen.
    • Ook pillendozen met zeer kleine vakjes kunnen het laden en pakken van pillen bemoeilijken.

  • Visuele beperkingen

Deze kunnen het moeilijk maken om pillen van gelijke grootte, vorm en kleur van elkaar te onderscheiden. Doorzichtige bakjes zijn vaak wenselijk. Sommige pillendozen hebben braillecodes en zelfs voor iemand die geen braille leest, zijn de eenvoudige codes voor de tijdstippen van de dag gemakkelijk te leren.

  • Moeite met onthouden

De complexiteit van medicatieregimes kan het moeilijk maken om te onthouden wanneer pillen moeten worden ingenomen. Hulpmiddelen die pillen voor een hele week ordenen, met vakjes voor één of meerdere doses, werken vaak goed.

TIP Moest je het wat moeilijk vinden om een grote pil in te slikken, kun je ook eens bij onze verbrijzelaars gaan kijken. Deze helpen dit probleem op te lossen door je medicatie te verbrijzelen tot poeder zodat het gemakkelijker in te slikken is.

Nog vragen?

Heb je nog vragen of opmerkingen mag je ons altijd contacteren! Dat kan je doen door naar beneden te scrollen, daar vind je verschillende opties om rechtstreeks met onze apothekers te overleggen.

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Verzending binnen EU

  • Apotheek sinds 1974

9
76 beoordelingen in de laatste 12 maanden
93 beveelt ons aan
10
Prima verloop !

Prima verlopen

Aanbevelen? Ja
10
Uitstekend.

Bestelling is goed verwerkt.

Aanbevelen? Ja
10
Zeer goed.

Super snel geregeld. En snel bezorgd. En het werkt.

Aanbevelen? Ja
10
uitstekend

uitstekend

Aanbevelen? Ja