Ovulatietest

Samen met je partner aan een nieuw hoofdstuk beginnen omdat jullie een kinderwens hebben? Jullie hebben al kinderen en willen er graag nog eentje bij? Voldoende gemeenschap hebben maar het zwanger worden wil maar niet lukken? Gebruik dan een ovulatietest om beter te kunnen inschatten wanneer het de beste dag is om gemeenschap te hebben, om zo de kansen op een zwangerschap te vergroten.

lees meer...
Filteren op
Merk
Vorm
Doelgroep
2 producten
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden

Wat is een ovulatietest en hoe werkt het?

Ovulatieteststrips of ovulatievoorspellerkits zijn thuistests die je gebruikt om te bepalen wanneer je ovuleert. Omdat je het meest vruchtbaar bent tijdens de eisprong, kan een ovulatietest je kansen op succes vergroten wanneer je probeert zwanger te worden.

Ovulatieteststrips werken door de hoeveelheid luteïniserend hormoon (LH) in je urine te meten. Een stijging van LH signaleert de eierstok om een ​​eicel vrij te geven. Wanneer de niveaus een bepaalde drempel bereiken, is het veilig om aan te nemen dat de eisprong binnen de komende 12 tot 36 uur zal plaatsvinden.

Wij bieden meerdere ovulatietesten online aan. Bestel nu om te weten te komen op welk moment je het beste zwanger kunt raken.

Hoe gebruik je een ovulatietest?

Het is erg eenvoudig want het enige wat je hoeft te doen is op een stokje of stripje te plassen (of in een kopje te plassen en het stokje of stripje in de beker te dopen) en een paar minuten te wachten totdat de indicator verschijnt. Als de testlijn donkerder is dan de controlelijn, sta je op het punt om te ovuleren. Er zijn altijd lage niveaus van LH in je lichaam, dus als de testlijn verschijnt maar lichter of zwakker lijkt dan de controlelijn, ovuleer je nog niet.

Bestel bij ons een ovulatietest online om te weten wanneer je het beste gemeenschap kan hebben.

Waarom word ik niet zwanger?

Als je al maanden tevergeefs probeert om zwanger te worden, vraag je je misschien af: ‘Waarom word ik niet zwanger?’.

Maak je nog geen zorgen want er zijn veel redenen waarom je nog niet zwanger bent geworden.

Enkele factoren die een rol kunnen spelen zijn;

  • Hoe lang probeer je al zwanger te worden? Ongeveer 80% van de stellen wordt zwanger na zes maanden proberen. Ongeveer 90% zal zwanger zijn na 12 maanden proberen.
  • Je leeftijd kan ook bepalen dat het wat langer kan duren. Voor stellen die ouder zijn dan 35 jaar is het niet ongewoon dat zwanger worden langer duurt dan normaal.
  • Je hebt een onregelmatige menstruatie. Dit helpt ook niet echt mee om een kind te krijgen.
  • Onderliggende medische problemen kunnen ook een obstakel vormen.
  • Je levensstijl kan ook een factor zijn. Het gebruik van drugs, het roken van tabak en overmatig alcoholgebruik dragen bij aan vruchtbaarheidsproblemen.
  • Heb je veel last van stress, slapeloosheid of slaapproblemen, dan kan dit ook de vruchtbaarheid verminderen.

Koop bij ons online een ovulatietest zodat je een beter inzicht hebt wanneer de eisprong verwacht wordt om de kans op een baby te vergroten.

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Verzending binnen EU

  • Apotheek sinds 1974

9
71 beoordelingen in de laatste 12 maanden
93 beveelt ons aan
10
Prima verloop !

Prima verlopen

Aanbevelen? Ja
10
Uitstekend.

Bestelling is goed verwerkt.

Aanbevelen? Ja
10
Zeer goed.

Super snel geregeld. En snel bezorgd. En het werkt.

Aanbevelen? Ja
10
uitstekend

uitstekend

Aanbevelen? Ja