Online mondmaskers kopen

Voor iedere situatie bestaat er een geschikt mondmasker. Klik op de verschillende modellen voor meer uitleg waarvoor je het mondkapje kan gebruiken. De Covid-19 beperkingen zijn inmiddels bijna allemaal opgeheven. Dat neemt niet weg dat het beter is om altijd een mondmasker bij je te hebben.

lees meer...
Filteren op
Merk
Lijn
Vorm
Doelgroep
Volume
14 producten
Mondmasker FFP2

18 reviews

checkVerzending vandaag.
checkVerzending vandaag.
checkVerzending vandaag.
Mondmasker Chirurgisch pak 10 stuks
checkVerzending vandaag.
checkVerzending vandaag.
checkVerzending vandaag.
checkVerzending vandaag.
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.
closeniet beschikbaar
closeniet beschikbaar

Verschillende soorten mondmaskers

Welk mondmasker moet je kopen? Dit hangt allemaal af waarom je het mondmasker precies nodig hebt. Heb je het mondmasker sporadisch nodig wanneer je een drukke plek of winkel bezoekt? Dan ben je waarschijnlijk beter af met een wegwerp chirurgisch mondmasker of een stoffen mondmasker die je comfort bieden. Zoek je echter een mondmasker voor langdurig gebruik? De FFP2 mondkapjes zijn dan het meest geschikt en zijn bij ons online te koop.

Mondkapjes beschermen ons tegen micro-organismen in de lucht die infectieziekten kunnen veroorzaken, de zogenaamde pathogenen. Het gebruik van mondmaskers is verplicht bij medische behandelingen om zowel de patiënt als de zorgverlener te beschermen. Je kunt mondmaskers kopen naargelang de reden waarvoor je het nodig hebt.

De respiratoire maskers beschermen je tegen het inademen van verontreinigde lucht. Dit zijn de maskers die meestal gebruikt worden door zorgverleners omdat ze een hoog filtervermogen hebben en de meeste kans geven op het tegenhouden van virussen. De meest voorkomende variant zijn de FFP2-mondmaskers die je in ons online aanbod terugvindt.

De chirurgische mondmaskers beschermen de omgeving van de drager. Deze mondkapjes vangen bij het uitademen de uitgestoten druppels op waardoor je de mensen in jouw omgeving beschermt indien de drager van het masker eveneens de drager van een virus is. Als je veel in nauw contact komt met mensen, is een chirurgisch mondmasker kopen zeker aan te raden.

Stoffen mondmaskers beschermen vooral je omgeving. Deze vangen eveneens de uitgestoten druppels op waardoor je mensen in je omgeving beschermt. Stoffen mondmaskers koop je in situaties waarbij de aan te raden afstand van 1,5 meter niet kan worden aangehouden.

Hoe draag je een mondmasker?

Bij het dragen van een mondkapje is het belangrijk dat je het draagt en aandoet op een goede manier. Als je dit niet doet, is het masker nutteloos en kan het zelf een bron van besmetting vormen. Was altijd je handen met zeep voordat je het masker gaat gebruiken.

Bekijk goed of het masker niet beschadigd is en zorg dat je duidelijk de voor- en achterkant kan onderscheiden. Trek vervolgens de elastiekjes tot achter je oren en trek het masker over je kin en neus. Het is belangrijk dat zowel de neus als de mond bedekt zijn. Zorg bij het afnemen van het masker dat je de buitenkant niet aanraakt.

Mondkapjes voor eenmalig gebruik werp je na het dragen in een afgesloten vuilnisbak. Herbruikbare maskers dien je te wassen op minimaal 60 graden voordat deze opnieuw gebruikt kan worden.

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Verzending binnen EU

  • Apotheek sinds 1974

9
73 beoordelingen in de laatste 12 maanden
93 beveelt ons aan
10
Prima verloop !

Prima verlopen

Aanbevelen? Ja
10
Uitstekend.

Bestelling is goed verwerkt.

Aanbevelen? Ja
10
Zeer goed.

Super snel geregeld. En snel bezorgd. En het werkt.

Aanbevelen? Ja
10
uitstekend

uitstekend

Aanbevelen? Ja