Materiaal voor incontinentie

In deze categorie vind je verzorgingsproducten en hulpmiddelen voor incontinentie. Bij incontinentie kan je inlegverbanden of luiers gebruiken. Bij nachtelijke incontinentie zijn matrasbeschermers en bedonderleggers heel handig. Verder is een goede hygiëne en dagelijkse huidverzorging essentieel. Ook voor urineopvang bestaan er tal van producten.

lees meer...
Merk
meer minder
Lijn
meer minder
Vorm
meer minder
Doelgroep
meer minder
Volume
meer minder

De ongemakken van incontinentie kan je aanpakken met handige hulpmiddelen

Incontinentie komt vaak voor op oudere leeftijd. Maar ook tijdens of na de zwangerschap, bij kinderen of als gevolg van een ernstige ziekte kan incontinentie ontstaan. Er zijn tal van hulpmiddelen om de ongemakken van incontinentie te verzachten. Zo bestaan er verbanden en inlegluiers om de urine op te vangen. Bij urineverlies 's nachts kan je bescherming gebruiken zoals bedonderleggers en matrasbeschermers. Om de huid te beschermen tegen irritatie door urine kan je best een verzorgingscrème gebruiken. Indien het urineverlies groot is en een incontinentieverband niet volstaat dan kan je opvangzakken gebruiken.

Incontinentieverbanden bij urineverlies

Bij matig urineverlies kan je een incontinentieverband gebruiken. Deze bestaan in verschillende vormen en maten. Zowel voor mannen als vrouwen en voor kinderen bestaan specifieke incontinentieverbanden. Incontinentieverbanden bestaan in de vorm van inlegverbanden met fixatieslips, incontinentieslips en luierbroekjes. Bij pharmazone.be werken we enkel met de beste merken zoals onder andere Tena en Hartmann.

Bescherming en hygiëne bij incontinentie

Bij incontinentie kan je 's nachts gebruik maken van matrasbeschermers of bedonderleggers. Er bestaan ook bedonderleggers met een incontinentiealarm. Dankzij de alarmonderleggers voorkom je dat je huid beschadigd raakt door langdurig contact met urine. Tevens kan je alarmonderleggers gebruiken voor plastraining voor kinderen.

Een goede hygiëne bij incontinentie is van groot belang. Je huid kan immers beschadigd raken door langdurig contact met urine. Hiervoor kan je wasgels, wasdoekjes en huidbeschermende crèmes gebruiken.

Urineopvang bij incontinentie

Bij zwaardere vormen van incontinentie is een beenzak of nachtzak noodzakelijk om de urine op te vangen. De opstart van het gebruik van opvangzakken voor incontinentie gebeurt met de hulp van de arts of thuisverpleging. Hierbij maak je ook gebruik van urinesondes of een penishuls.

Vraag raad aan uw arts of apotheker bij zwaar urineverlies en laat je begeleiden door je thuisverpleging.


Ontdek ons volledige gamma aan producten voor incontinentie, vraag raad aan onze apotheker en koop online bij Pharmazone.be