Horseminth Pasta Spuit 1x26g

Horseminth Pasta Spuit 1x26g

Ontdek alle producten van Horseminth hier

Aangewezen bij …

Behandeling van gastro-intestinale parasitosen bij paarden en pony's veroorzaakt door de volwassen vorm van nematoden zoals:

  • grote palissadeworm: Strongylus vulgaris, Strongylus equinus, Strongylus edentatus, Triodontophorus spp;
  • kleine palissadeworm: Cyathostominae;
  • spoelworm: Parascaris equorum;
  • oxyuren: Oxyuris equi.

Samenstelling

Pyranteli embonas (= pyrantelum 152,3 mg), polysorbatum 80, propyl. parahydroxybenzoas, methyl. parahydroxybenzoas, sorbitolum 70 per centum cristallisabile, natr. alginas, aqua purificata pro 1 g.

Dosering

Dosering:,

In één enkele gift oraal toedienen. De dosering bedraagt 6,6 mg pyrantel base per kg lichaamsgewicht. De inhoud van de spuit is geschikt voor de behandeling van een paard van ongeveer 600 kg.

Toedieningswijze:,

Naargelang het gewicht van het te behandelen dier stel je de mobiele ring in op één van de standen van de gewichtsschaalverdeling die op de zuiger gedrukt staat. Verwijder de beschermkap die zich op de spuit bevindt. Het is aangeraden de pasta op de bovenzijde van de tong aan te brengen. Breng de spuit in de mond van het dier ter hoogte van de mondhoeken. Richt de spuit naar achteren en druk op de zuiger. De pasta wordt zo aangebracht op de tongbasis.  Het is mogelijk het dier te helpen bij het slikken door zijn kop met de hand omhoog te houden.

Behandelingsschema:,
  • Veulens van 2 tot 8 maanden: het vermifugum om de 4 weken toedienen.
  • Paarden van meer dan 8 maanden: om de 6 à 8 weken toedienen. Het verdient aanbeveling de paarden het vermifugum toe te dienen op het einde van de winter (3 à 4 dagen vóór ze op het weiland grazen) en de behandeling om de 4 tot 6 weken te herhalen tijdens de zomer en de herfstperiode.
  • Zogende merries: toedienen 3 tot 4 dagen vóór de merries naar het weiland gebracht worden. Daarna de behandeling om de 3 à 4 weken herhalen tot in de herfst.

Fiche

Vorm
pasta
Doelgroep
Dieren, Paard
Producent
Zoetis Belgium
Aantal per verpakking
1
Reference
1198068
Brand
Horseminth
Gewicht
72 gr
Breedte
53 mm
Hoogte
223 mm
Diepte
35 mm

Pharmazone
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Buiten het zicht en het bereik van kinderen bewaren. Lees aandachtig de bijsluiter voor gebruik. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Indien er bijwerkingen optreden neem direct contact met uw huisarts.

Jouw prijs 13.12 € 13,12
1Verzending binnen 1 werkdag.Klanten die Horseminth Pasta Spuit 1x26g kochten hebben ook deze producten gekochtHorseminth Pasta Spuit 1x26g
Jouw prijs 13.12 € 13,12
1Verzending binnen 1 werkdag.