Een kater verhelpen? Hoe doe je dat?

Velen die op zoek zijn naar een oplossing voor het verhelpen van een kater, zijn teleurgesteld als ze horen dat apothekers hier vaak weinig of geen producten voor hebben. Maar hier bij Pharmazone helpen we je met producten en een aantal tips.

lees meer...
Filteren op
Merk
Vorm
Doelgroep
Volume
3 producten
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.

Na een feestje worden velen de volgende dag wakker met een gigantische kater. Die wordt vaak gekenmerkt door malaise (een gevoel van algeheel ongemak, vermoeidheid en je niet lekker voelen), hoofd- en spierpijn, misselijkheid en lethargie (abnormale slaperigheid, gebrek aan energie of enorme onverschilligheid voor activiteit). En dan merk je dat iedereen online gaat met zoekopdrachten zoals: 'misselijkheid kater verhelpen, hoofdpijn kater verhelpen, duizeligheid kater verhelpen...'

Een kater verhelpen, hoe?

  • Drink water, veel water! Of je nu gewoon water, een sportdrankje of kokoswater drinkt, zolang je jezelf maar hydrateert. Het goede aan de laatste twee opties is dat ze magnesium bevatten, wat enorm goed is tegen katers.

TIP: maak je eigen anti-kater drankje door een lepel zout en een lepel suiker toe te voegen aan een halve liter water!

  • Vaak kan je na een kater niet alles zomaar binnenkrijgen, dus neem een kijkje in de volgende lijst. Zit er iets tussen dat je binnenkrijgt? Probeer het dan, want deze voedingsmiddelen helpen bij het wegkrijgen van je kater: bananen, augurken, noten, kip, eieren, noedelsoep met kip, bottenbouillon, toast met honing, avocadotoost, havermout of koffie.

Spijsverteringsproblemen na een kater?

Heb je last van je spijsvertering na een nachtje uit? Zeer begrijpelijk en je bent niet de enige. Net op zo'n moment kunnen wij je bij Pharmazone helpen met ons assortiment. We hebben thee die helpt je spijsvertering te kalmeren, siroop, bruistabletten en pilletjes.

Zorg dat je altijd de bijsluiter goed leest vooraleer je de medicatie inneemt. Soms is het nemen van medicatie op een nuchtere maag geen goed idee.

Een kater voorkomen, hoe doe je dat?

  • Vermijd drankjes waar bubbels inzitten. Deze nemen de alcohol sneller op, waardoor je sneller dronken geraakt.
  • Eet wat nootjes tijdens het drinken! Noten zoals pinda's, walnoten en amandelen zijn rijk aan katerbestrijdende voedingsstoffen, zoals magnesium en eiwitten. Magnesium (dat tijdens het drinken verloren gaat) kan je lichaam helpen alcohol af te breken, terwijl eiwitten je aminozuren aanvullen.
  • Drink een glas melk voor je vertrekt. Melkproducten bevatten proteïne en vet die een mooie beschermlaag leggen voor je nachtje uit. Dankzij de melk, wordt de alcohol minder snel opgenomen.

Contact

Moest je nog meer vragen hebben of merk je andere symptomen op die je zorgen doen maken, neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder.

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Verzending binnen EU

  • Apotheek sinds 1974

9
71 beoordelingen in de laatste 12 maanden
93 beveelt ons aan
10
Prima verloop !

Prima verlopen

Aanbevelen? Ja
10
Uitstekend.

Bestelling is goed verwerkt.

Aanbevelen? Ja
10
Zeer goed.

Super snel geregeld. En snel bezorgd. En het werkt.

Aanbevelen? Ja
10
uitstekend

uitstekend

Aanbevelen? Ja