Een proteïnedieet volgen doe je met ons

Voor een proteïnedieet hoef je bij ons niet ver te zoeken. Of je nu in de eerste fase zit of al bezig bent je dieet te stabiliseren, onze Kineslim producten zijn speciaal ontwikkeld om verantwoord af te slanken. Ze helpen je niet alleen om die kilo’s te verliezen, maar ook om op het juiste gewicht te blijven terwijl spiermassa wordt opgebouwd.

lees meer...
Filteren op
Merk
Lijn
Vorm
Doelgroep
Volume
14 producten
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.
closeniet beschikbaar
closeniet beschikbaar
closeniet beschikbaar
closeniet beschikbaar
closeniet beschikbaar
closeniet beschikbaar

Proteïnedieet in een notendop

Bij een eiwitrijk dieet verhoog je het aantal eiwitten in je dagelijkse voeding terwijl op hetzelfde moment koolhydraten (suikers) worden verminderd. Producten met veel eiwitten zijn bijvoorbeeld vlees, vis, noten, peulvruchten en zuivel. Het zijn belangrijke bouwstenen in je lichaam, ze verhogen het verzadigingsgevoel en bevatten minder calorieën dan koolhydraten. Je hebt uiteindelijk dus minder voedsel nodig om hetzelfde vol-gevoel te bereiken. Meer proteïnes en minder koolhydraten in je lichaam houden je lichaam in een staat van ketose. Bij ketose worden ketonen in plaats van koolhydraten verbrand. Deze ketonen worden uit het vetweefsel gehaald. Dit zorgt voor een snellere vetverbranding en dus val je af.

Het eiwitdieet wordt onderverdeeld in vier fasen. Het doel van deze fasen is dat je na het afvallen een gezonde levensstijl bereikt en behoudt. Zorg ervoor dat je tijdens het volgen van dit dieet je voedingssupplementen inneemt om eventuele tekorten op te vullen.

De eerste fase is gelijk ook de strengste fase. Je zal in deze fase het meeste afvallen. Elke maaltijd bestaat namelijk uit een eiwitrijke maaltijd of shake die kan worden aangevuld met zekere toegestane koolhydraatarme groenten. Tijdens de eerste fase mag je absoluut geen honger hebben. Ander is het dieet moeilijk vol te houden. Denk er ook aan voldoende te drinken tijdens deze fase zodat de afvalstoffen van de vetverbranding snel worden verwijderd. Minstens 2 liter water per dag wordt aangeraden. Tijdens de strikte fase is het doel tussen de 50% en 60% van je overgewicht kwijt te raken.

Tweede fase is de gematigde fase. In deze fase zul je je lichaam langzaam weer aan meer en gezonde koolhydraten laten wennen. Dit doe je door bijvoorbeeld de avondmaaltijd/shake te vervangen door een caloriearme maaltijd. In deze fase kun je tot 30% van je overgewicht verliezen.

De derde fase wordt ook wel eens de overgangsfase genoemd. Hier zul je je ontbijt vervangen door een koolhydraatarm ontbijt.

De vierde en laatste fase wordt ook wel de stabilisatiefase genoemd. Je gaat weer over op normale voeding. In deze fase verlies je het minste gewicht. Het is echter zeer belangrijk om deze fase af te ronden aangezien het focust op het lichaam aan een normaal voedingspatroon en energieverbranding te laten wennen. Koolhydraten, vetten en eiwitten zijn weer in balans.

Keto- versus eiwitrijk dieet

Het proteïnedieet is natuurlijk niet het enige koolhydraatarme dieet dat bestaat. Veel mensen volgen een keto-dieet. Het verschil tussen een keto en een eiwitdieet is dat bij een keto-dieet de focus ligt op het drastisch verminderen van koolhydraten en verhoogd nuttigen van vetten. Bij het eiwitdieet worden er voornamelijk meer eiwitten gegeten en wordt het calorieniveau laag gehouden. Ook bevorderen eiwitten de opbouw van spiermassa. Aangezien een hoger gehalte gezonde vetten wordt aangehouden bij een keto-dieet is het calorisch vrij hoog. Een keto-dieet kan voor langere tijd ook worden aangehouden en wordt dus ook meer als een levensstijl gezien in vergelijking met een eiwitrijk dieet. Een proteïnedieet is vooral gericht op afslanken.

Wil je meer weten over het proteïnedieet of over afslanken in het algemeen, stel ons dan gerust uw vragen via de chat. Onze apothekers staan voor je klaar

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Verzending binnen EU

  • Apotheek sinds 1974

9
71 beoordelingen in de laatste 12 maanden
93 beveelt ons aan
10
Prima verloop !

Prima verlopen

Aanbevelen? Ja
10
Uitstekend.

Bestelling is goed verwerkt.

Aanbevelen? Ja
10
Zeer goed.

Super snel geregeld. En snel bezorgd. En het werkt.

Aanbevelen? Ja
10
uitstekend

uitstekend

Aanbevelen? Ja