Met een drugstest weet je of iemand drugs gebruikt

Vermoed je dat je kind drugs gebruikt? Met een drugstest krijg je zekerheid. In de apotheek vind je verschillende drugstesten voor thuisgebruik. Ze tonen de aanwezigheid van drugs aan in speeksel of urine.

lees meer...
Filteren op
Merk
Lijn
Vorm
Doelgroep
4 producten
checkVerzending vandaag.
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden

Wanneer je je kind ervan verdenkt drugs te gebruiken, kun je dit zelf thuis testen. Misschien heb je al verontrustende symptomen opgemerkt. Een veranderde gezichtsuitdrukking, vermoeidheid, gebrek aan eetlust of juist toename hiervan. Dit ligt aan het soort drug dat wordt ingenomen. Er bestaan verdovende drugs, stimulerende drugs en bewustzijnsverruimende drugs.

Drugtests voor thuisgebruik dienen twee doelen Ze tonen niet alleen druggebruik aan, maar kunnen ook het bewijs leveren dat je kind clean is en geen drugs (meer) gebruikt.

Tests voor verschillende drugs

Drugtesten tonen de aanwezigheid van drugs aan in het speeksel of de urine. Er zijn thuistests te koop voor een specifieke drug of multi drugstesten. Hoe werken deze drugstesten en hoe betrouwbaar zijn ze?

  • Met een multi drugstest controleer je via een klein beetje speeksel op de aanwezigheid van verschillende soorten drugs. Omdat de sporen van drugs in het speeksel veel sneller verdwijnen dan in urine, is een speekseltest vooral zinnig kort na gebruik. Bijvoorbeeld als je kind een verwarde indruk maakt en je wilt weten welke drugs hij of zij mogelijk heeft gebruikt.
  • Een cocaïnetest toont recent cocaïnegebruik aan. Sporen van cocaïne blijven tussen 24 en 60 uur aanwezig in de urine.
  • Resten van amfetamine, ofwel speed, blijven 2 tot 4 dagen zichtbaar in de urine. Een amfetamine-drugstest kan snel uitsluitsel geven over het gebruik hiervan.
  • THC, de werkzame stof in cannabis, blijft 2 tot 5 dagen aantoonbaar in de urine. Bij langdurig gebruik zijn er zelfs na enkele weken nog sporen aanwezig. Een cannabistest wijst uit of je kind hasj of marihuana heeft gerookt.
  • Een XTC test toont sporen van XTC of Extasy aan, die tussen de 1 en 3 dagen in de urine aanwezig blijven.

De psychologische kant van een drugstest

Drugstesten voor thuisgebruik werken simpel en effectief. Maar de beslissing om zelf zo’n test af te nemen bij je kind is minder eenvoudig, vooral wanneer hij of zij drugsgebruik ontkent. Maak het probleem bespreekbaar en geef je kind het gevoel dat je de situatie accepteert zoals die is en dat je weet dat drugs een grote aantrekkingskracht kunnen hebben. Iemand dwingen een drugstest af te laten nemen kan contraproductief werken. Als beide partijen achter de keuze staan, kan een drugstest een goede steun in de rug zijn om af te kicken en drugvrij te blijven.

Behalve drugstesten vind je bij Pharmazone ook alcoholtesten voor thuisgebruik.

Heb je vragen over drugstesten ? Onze apothekers zullen ze graag beantwoorden via mail, telefoon of chat.

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Verzending binnen EU

  • Apotheek sinds 1974

9
71 beoordelingen in de laatste 12 maanden
93 beveelt ons aan
10
Prima verloop !

Prima verlopen

Aanbevelen? Ja
10
Uitstekend.

Bestelling is goed verwerkt.

Aanbevelen? Ja
10
Zeer goed.

Super snel geregeld. En snel bezorgd. En het werkt.

Aanbevelen? Ja
10
uitstekend

uitstekend

Aanbevelen? Ja