star_rate aangeraden
Daktarin Spray Pulv Fl Pulv 8 Gr 2%

Daktarin Spray Pulv Fl Pulv 8 Gr 2%

Ontdek alle producten van Daktarin hier

Aangewezen bij …

In combinatie met crème of lotion aangewezen bij luierdermatitis door Candida en de behandeling van huidplooien (liesplooi, interdigitale plooien...) die geïnfecteerd werden door dermatofyten of gisten en al of niet gesuperinfecteerd zijn door grampositieve bacteriën. Daktarin spray poeder kan ook profylactisch worden aangewend in kousen en schoenen (bijvoorbeeld door sportlui).

Een overdreven lokaal gebruik van Daktarin spray poeder kan huidirritatie veroorzaken. Een korte onderbreking van de behandeling of verlaging van het aantal toepassingen volstaat om dat te verhelpen.

Bij het accidenteel innemen van Daktarin spray poeder zal de geabsorbeerde fractie zo gering zijn, dat er geen effect uit voortkomt. Er hoeven dan ook geen specifieke maatregelen genomen te worden.

Samenstelling

20 mg miconazoli nitras per gram poeder.

Andere bestanddelen: sorbitani sesquioleatum, stearalkonium hectorit., aethanolum denat., talcum, propan./butan. als drijfgas.

Flacon met 8 g poeder.

Eigenschappen

Farmacodynamie:,

Miconazole is een synthetisch 1-fenethyl-imidazoolderivaat, dat actief is tegen de meeste pathogene schimmels en gisten en ook tegen sommige grampositieve bacillen en kokken. De werking berust op een inhibitie van de ergosterolbiosynthese in de celwand van het pathogene micro-organisme, met accumulatie van de precursoren, op een interactie met de triglyceriden- en vetzuursynthese en op een inhibitorisch effect op de oxidatieve en peroxidatieve enzymen. De opstapeling van ergosterolprecursoren en toxische peroxiden heeft de celdood tot gevolg.

Spectrum:,

De klinische doeltreffendheid van miconazole werd aangetoond tegen:

dermatofyten, Candida spp., Aspergillus spp., dimorfe schimmels, Cryptococcus neoformans, Pityrosporum spp. en Torulopsis glabrata. Miconazole bezit ook een antibacteriële werking tegen sommige grampositieve bacillen en kokken.

Farmacokinetiek:,

Er treedt geen systemische resorptie op na lokale toepassing van miconazolenitraat.

Gebruik

Het poeder 2 maal per dag op de te behandelen letsels aanbrengen. Bij profylactisch gebruik in schoenen en kousen volstaat 1 maal per dag.

De behandelingsduur van huidmycosen met lokale antimycotische preparaten verschilt van patiënt tot patiënt. Als basisprincipe geldt dat men behandelt tot minstens één week na de klinische genezing, omdat de mycologische genezing dikwijls met enige vertraging volgt. Gemiddeld zullen 2 tot 6 weken nodig zijn om een huidmycose te behandelen, naargelang van de lokalisatie van het letsel.

Fiche

Vorm
spray
Doelgroep
Volwassenen
Volume
1 eenh.
Producent
Johnson & Johnson Consumer Otc
Actieve bestanddelen
miconazol nitraat
Aantal per verpakking
1
Reference
2051928
Brand
Daktarin
Gewicht
165 gr
Breedte
55 mm
Hoogte
146 mm
Diepte
53 mm
Bijsluiter

Pharmazone
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Buiten het zicht en het bereik van kinderen bewaren. Lees aandachtig de bijsluiter voor gebruik. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Indien er bijwerkingen optreden neem direct contact met uw huisarts.

Jouw prijs 7.98 € 7,98
checkVerzending vandaag.


Soortgelijke productenKlanten die Daktarin Spray Pulv Fl Pulv 8 Gr 2% kochten hebben ook deze producten gekochtDaktarin Spray Pulv Fl Pulv 8 Gr 2%
Jouw prijs 7.98 € 7,98
checkVerzending vandaag.