Baxters voor medicatieoverzicht

Voor mensen die medicatie vergeten te nemen of niet goed kunnen onthouden of de dagdosis al ingenomen is, zijn doseerdozen of baxters een bruikbaar hulpmiddel. Dit geldt ook voor personen waarbij tijdige inname van medicatie essentieel is. Bij Pharmazone bestel je eenvoudig baxters.

lees meer...
Filteren op
Merk
Lijn
Vorm
Doelgroep
Volume
8 producten
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
1Besteld voor 13u, vandaag verzonden
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.
2Verzending binnen 2 werkdagen.
closeniet beschikbaar

Een baxterverpakking (genoemd naar de geneesmiddelenfabrikant Baxter) is een medicatie rol van doorzichtig plastic met dichtgesealde vakjes met opdruk. De opdruk vermeldt per vak de dag, de tijd van inname en de inhoud, en ook welke combinatie van medicijnen van welke sterkte zijn ingesloten.

Baxters: overzichtelijk en flexibel

Een groot voordeel van deze doseerdoos is een beter medicatieoverzicht en de flexibiliteit die dit met zich meebrengt. Speciaal in de instelfase van bijvoorbeeld hypertensie of diabetes is aanpassing van de medicatie soms nodig. Dat kan gemakkelijk met deze doseerdozen.

Hiervoor is wel steeds de hulp van iemand nodig die de verschillende medicijnen uit elkaar kan houden, bijvoorbeeld door de thuisverpleging. De patiënt zal dit niet altijd zelf kunnen.

Daarnaast is het voor sommige patiënten lastig om de baxterzakjes te openen, bijvoorbeeld patiënten met problemen met de fijne motoriek of met weinig kracht in de handen (reumapatiënten).

Een ander voordeel is dat eenvoudig tabletten toegevoegd kunnen worden. Als de patiënt bijvoorbeeld een urineweginfectie blijkt te hebben, kan de kuur in de doseerdoos worden toegevoegd.

De zakjes van de baxter kunnen verschillen, bij unitdose is er een medicijn per zakje, bij combidose zit er in elk zakje een of meer tabletten van hetzelfde medicijn. Bij multidose zitten er in elk zakje alle tabletten die op een moment ingenomen moeten worden. Multidose wordt het meest gebruikt.

Nog een voordeel van de baxter is dat de patiënt van de opdruk kan lezen wanneer hij of zij welke medicijnen moet nemen. De kans op fouten is daardoor kleiner. Op het zakje staan de naam van het geneesmiddel, de innametijd en de datum vermeld zodat u zich niet meer kunt vergissen in het moment dat de medicijnen moeten worden ingenomen. Alle zakjes zitten voor een bepaalde periode op een rol.

Wil je meer weten over het gebruik van baxters, neem dan gerust contact op met een van onze apothekers. Wij helpen je graag verder.

Meer producten van de firma Baxter

Niet alleen baxters koop je eenvoudig online bij Pharmazone. Bij ons vind je nog veel meer van de producent Baxter. Dit bedrijf ontwikkelt en levert medische hulpmiddelen.

Neem bijvoorbeeld de natriumchloride-irrigatieoplossing. Dit is een steriele isotone normale zoutoplossing die wordt gebruikt voor irrigatie. Een steriele oplossing die wordt gebruikt voor algemene wondverzorging en reiniging en om een steriel veld rond de plek van de wond te creëren.

Professioneel advies van onze apothekers

  • Persoonlijk advies

  • Chat live met onze apothekers

  • Erkende online apotheek

  • Verzending binnen EU

  • Apotheek sinds 1974

9
71 beoordelingen in de laatste 12 maanden
93 beveelt ons aan
10
Prima verloop !

Prima verlopen

Aanbevelen? Ja
10
Uitstekend.

Bestelling is goed verwerkt.

Aanbevelen? Ja
10
Zeer goed.

Super snel geregeld. En snel bezorgd. En het werkt.

Aanbevelen? Ja
10
uitstekend

uitstekend

Aanbevelen? Ja